Chęci do pracy
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Chęci do pracy
Czy chce wam się pracować?
Mi nie
Mi nie
Re: Chęci do pracy
Mi się chce. Powiem więcej bardzo brakuje mi pracy. Jak nie mam zleceń przez dwa tygodnie to się mocno wkurzam i z niecierpliwością czekam aż przyjdzie. Jeśli Twoja praca jest ok. i ją bardzo lubisz to można tak pracować aż do starości.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nie wiem co to znaczy praca ok, dotąd miałem tylko jedną ok i też było daleko aż w końcu nie wytrzymałem i uciekłem.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Boję się, że nie znajdę czasu na swoje hobby, bede uwikłany tylko w kierat.
- amigo
- zaufany użytkownik
Nigdy nie pracowalem. Zachorowalem w szkole ( podczas robienia technikum ) . Pozniej wyjechalem do hiszpanii, zaczala sie potezna schiza i moglem zapomanialem o pracy . Zostaj renta, ale dobre i to.
Dojeżdżać godzinę w każdą stronę. Siedzieć 8 godzin. Układać relację z ludźmi. W obecnym stanie nie dałabym rady.
Poza tym nie zarobiłabym więcej niż dostaję renty.
Mam rentę jeszcze na półtora roku.
Poza tym nie zarobiłabym więcej niż dostaję renty.
Mam rentę jeszcze na półtora roku.
Za bardzo impulsywna jestem i nie panuję nad językiem ciała, to chyba główna przeszkoda w kontaktach z ludźmi. Poza tym merytoryka: brak mi wykształcenia.
A ja mam magistra, studia podyplomowe, certyfikat z angielskiego i w sumie może mogłabym podszkolić języki, bo jakieś kursy pozaczynałam. Mam też patent żeglarski. Byłam kolekcjonerką papierków, z których nic nie wynikało.
A nie myślałeś o pracy w ogrodach?
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Przepracowałem 25 lat i drugie tyle przede mną.Nie miałem ,nie mam i nigdy nie będę miał chęci do pracy - przykry obowiązek który stał się rutyną.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
ja pracuję całą chorobę, minus 2 miechy raz na szpital, wcześniej do w liceum i na studiach, ale wtedy byłem zdrowy. Lubię pracować, daje mi to niezależność finansową