Z premedytacją..!
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Re: Z premedytacją..!
Z którego kraju najwięcej ludzi to lobbyści broniący zaciekle hipotezy dopaminowej schizofrenii? Dużo różnych dopaminergicznych leków się produkuje, dużo ludzi pracuje przy ich produkcji. Ale osoba ze schizofrenią nie pójdzie do pracy (no chyba że 15 procent z nas) i nie zazna z tego powodu satysfakcji. Oto polski Szturm und Drang. Ale jak zwykle rozmawiam ze ścianą. Za 150 lat skończy się ropa, z której powstaje 9 na 10 leków i jedynym lekiem będą rośliny, no chyba że masaż stóp też. W Niemczech w niektórych ośrodkach go praktykują. A zamiast psychoedukacji, w której centrum jest dopamina, może trochę rachunkowości, żeby się nie pogubić?
-
- zaufany użytkownik
Ciekawe, czy do diagnozy stwardnienia rozsianego, stwardnienia zanikowego bocznego czy rdzeniowego zaniku mięśni konieczny jest rezonans. Jeśli nie dostanę żadnego leku od neurologa, to za kilka tygodni będę sparaliżowana.
-
- zaufany użytkownik
Czy nie ma w Polsce ludzi czytających ze zrozumieniem?
-
- zaufany użytkownik
Boję się jeść. Jak ten ząb pęknie na pół, to pęknie aż do korzenia.
-
- zaufany użytkownik
Zwycięstwo psychiatrii to upadek rodziny. Warto się przyjrzeć tej zależności. Lecz mimo to docenić te cztery miliardy złotych na psychiatrię.
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2025 12:17 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Naukowcy z Krakowa cztery lata temu opracowali nową i to glutaminianergiczną cząsteczkę (iq-007), której licencję potem sprzedali do Ameryki. Byłby to lek na padaczkę, schizofrenię i stwardnienie zanikowe boczne. Gdyby był jeden lek na schizofrenię, byłoby inaczej, czyli nie wiem, jaki byłby status psychiatry.
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2025 2:22 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Czuję, że paraliżuje mi policzek.
-
- zaufany użytkownik
Ciekawe, dlaczego niektórzy psychiatrzy to pozbawieni wyobraźni narcystyczni sadyści.
-
- zaufany użytkownik
W przeszłości narkotyki w tle, na czacie rozmowy o stolcu i wewnętrzne pragnienie, iść na dziwki. Z drugiej strony jesteś pozytywnym człowiekiem. Tylko jeszcze zależnym od rodziców. Masz 43 lata. Trudno to wszystko ze sobą połączyć. W ZOLu, jak dobrze zarządzany, też można się rozwijać.gratis pisze: wt sty 31, 2023 1:44 pm (...) ale możesz się tylko zmęczyć pisaniem takim bez ładu i składu (...).
-
- zaufany użytkownik
Dlaczego mnie nie zbada neurolog?
-
- zaufany użytkownik
Wioząc mnie na moje życzenie do psychiatryka w październiku, ojciec powiedział do mnie, że od tej pory mam sobie radzić sama. Był zawiedziony, a może wściekły, jak mu wyznałam, że nie biorę leków. Pamięta on, że przecięłam kilka kabli w domu, gdy myślałam, że to jakaś zasadzka. Zbierałam u siebie w pokoju metalowe przedmioty, chowając je w szafie. Potem wrócił z zagranicy i poskładał sobie do kupy te fakty. Co mogę powiedzieć o nim jeszcze... Wybudował dom pod kątem trzech rodzin, a nie ma osobnych liczników na prąd, wodę, gaz, ciepło. Spędził w Niemczech kilka dekad, a teraz broni swoich prawicowych poglądów. Mama nie pozostawiła żadnego testamentu, więc w przyszłości brat przejmie dom i samochody ojca, nie wiem, czy będę się starać o zachowek. Bratowa podziwia w moim bracie jego egoizm. Od czterech tygodni jestem w ZOLu, od pięciu miesięcy nie mam z nimi kontaktu. Niech triumfują.
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2025 3:50 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Leki psychiatryczne może wyciszają urojenia, ale pozbawiają rozmachu poprzez sedację. Jakiś czas temu leczyłam się olejem z wiesiołka. Pod jego wpływem skróciło mi się zapotrzebowanie na sen i budząc się, nie musiałam nic sobie mozolnie przypominać. Ale wtedy użyto na mnie fali elektromagnetycznych z zamiarem wywołania depresji i innych . objawów. Olej z wiesiołka zawiera kwasy omega 3 i 6. Po tym, jak kilka miesięcy co dwa tygodnie aplikowano mi Clopixol, wiesiołek przestał tak na mnie działać.
-
- zaufany użytkownik
Fajnie by było dostać Lorafen. Przez dwie godziny poczuć ukojenie.
-
- zaufany użytkownik
Znów strzelają mi zęby, zaraz zaboli. Nie jadłam dziś obiadu. Śniadanie jakoś dało radę, sam chleb z masłem, nie jestem w stanie przeżuwać warzyw typu pokrojona papryka lub pomidor. Jem tylko na lewą stronę.
-
- zaufany użytkownik
Ale ogólnie atmosfera jest tu miła ze strony terapeutek i psycholożek. Kwestię z zębami zna tylko psychiatra i pielęgniarki. Doceniam tu to, że personel nie musztruje nikogo do rannego ścielenia łóżka i można spać aż do śniadania o 9. Nie ma tu sanitariuszy jak w szpitalu psychiatrycznym i żaden problem tu nie eskaluje, mimo że jest tu około 50- ciu osób.
-
- zaufany użytkownik
Dobranoc.
-
- zaufany użytkownik
Potrafią nawet sterować tym, czy mi zimno czy ciepło.
-
- zaufany użytkownik
A ty co, chcesz mi dupy dac, ze mi wypominasz dziwki? Nigdy nie chodzilem na dziwki i nie mam zamiaru. Robisz z igly widly. Jedynie co czasami robię to ogladam pokazy na showup.tv... A Ty pewnie nigdy romansów nie czytałaś. Zresztą chvj wie, może i dziwką jestes zazdrosną o inne dziwki.Meduzola pisze: wt mar 11, 2025 12:41 pmW przeszłości narkotyki w tle, na czacie rozmowy o stolcu i wewnętrzne pragnienie, iść na dziwki. Z drugiej strony jesteś pozytywnym człowiekiem. Tylko jeszcze zależnym od rodziców. Masz 43 lata. Trudno to wszystko ze sobą połączyć. W ZOLu, jak dobrze zarządzany, też można się rozwijać.gratis pisze: wt sty 31, 2023 1:44 pm (...) ale możesz się tylko zmęczyć pisaniem takim bez ładu i składu (...).
-
- zaufany użytkownik
Nie chcę z Tobą żadnego fizycznego kontaktu, tylko ogółem pisałam, coś ty za jeden.
-
- zaufany użytkownik
To może ty nam napisz o swoich niehlubnych sprawach, a nie wywlekasz o kims kogo nawet nie znasz. Podobno mialas już nie pisac z nami na czacie.