Co jest??Doradźcie. czy wrocic do prochu?

zyprexa, zolafren, zalasta, zolaxa, velotab, zypadhera

Moderator: moderatorzy

panpanpan
bywalec

Co jest??Doradźcie. czy wrocic do prochu?

Post autor: panpanpan »

Zacząłem leczyc się 50mg sertraliny + zolafren i doraźnie depakina(wyjscie z benzo). No i w czasie leczenia, zatrulem sie pokarmowo. Byłem zatruty. Na 3 dni odstawiłem lekarstwa bo mialem okrutną niestrawność, bole brzucha, zatrucie, musialem odstawic na 2-3 proszki. No i następnie wrocilem do leków. Ale tylko asertin, antydepresant. Nie biore jeszcze olanzapiny i depakiny. No i nie wiem czy wrocic do zamulaczy, czy zostac tylko na sertralinie. Tyle ze jest problem dziwnie sie czuje. Wieczorem jak siadam dla klawiatury, to czuje sie jakby moje oczy były wilcze albo wampirze. Mam taki kontrast, spostrzezenie taka magie patrzenia, ze w glowie nie miesci się. Jak patrze na monitor to czuje sie jak wampir, taką ma ostrosc patrzenia. Zmysly wyostrzone w odlot. Biore sam asertin 50 po odstawce zolafrenu i depakiny. Ale są inne jazdy tez: zaczynają się lęki, zalewanie łba myślami, nonstop mysle, zanim usnę wieczorem to przejadę myslami pol swiata. Rano szukam pracy i od 7 do 12 czuje sie jak: operator maszyn produkcji kompozytów, makler gieldowy, pisarz kryminałów, generalnie do 12 mam kilkanascie tozsamosci i osobowosci. Przed snem, przejade w myslach cale swoje zycie, sasiadów i wszystko na tym swiecie + to co jest szansą zdarzyc sie. Kiedy na wieczor mam zamkniete oczy, pojawiaja mi sie rozne twarze, fraktale no i zaczęły sie mocne, ekstremalne koszmary. Jak myslicie? Zaliczyc powrot do olanzapiny, depakiny???? Co to moze byc. Mysle jak jakis mutant. Czy to normalne po odstawieniu neuroleptyku. Zostac na samym ssri?
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: Co jest??Doradźcie. czy wrocic do prochu?

Post autor: moi »

Moim zdaniem powinieneś słuchać zleceń lekarza. Jeśli kazał Ci brać tabletki, to po co je odstawiasz? Wróć do leków. To minimalizuje nawrót choroby, pozwala ją opanować.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

Moi ma rację - wróć do leków, leki to podstawa, chyba że chcesz mieć nawrót...
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
coty
zaufany użytkownik

Post autor: coty »

Panpanpan ja też tak mam :( zwłaszcza z tym myśleniem,jak się położę do łóżka wieczorem i zacznę myśleć to kończę np.o 5 rano a o 6 muszę wstać i całą noc można sobie....myślę za siebie, o sobie, za innych, do innych, o innych i jeszcze gadam z głosami, masakra i nawet tak jest jak biorę leki :( Ale tobie radze wróć do leków bo to zawsze coś pomaga.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
panpanpan
bywalec

Post autor: panpanpan »

Depresja Psychotyczna?? Schizofrenia??? Co to?

Wróciłem do zolafrenu na sen + rano 75 mg asertinu. Odchodzi poczucie pustki, niechęci do rozmów z ludźmi, w ogole nie chęć do ludzi. Co mi jest? Ze jak zatrułem się, odstawiłem olanzapinę, i zaczalem brac tylko asertin po około tygodniu wrocila pustka, anhedonia, kompletna dezorganizacja zycia, myslenia, wstręt do kontaktów spolecznych.
Po 3 dniach brania zolafrenu do asertinu, zaczyna odchodzić pustka, wstręt do spotkań z ludźmi. O co tu chodzi, co mi jest??
ODPOWIEDZ

Wróć do „olanzapina”