Doradzcie....Czy wrocic do Zolafrenu???
Moderator: moderatorzy
Doradzcie....Czy wrocic do Zolafrenu???
Zacząłem leczyc się 50mg sertraliny + zolafren i doraźnie depakina(wyjscie z benzo). No i w czasie leczenia, zatrulem sie pokarmowo. Byłem zatruty. Na 3 dni odstawiłem lekarstwa bo mialem okrutną niestrawność, bole brzucha, zatrucie, musialem odstawic na 2-3 proszki. No i następnie wrocilem do leków. Ale tylko asertin, antydepresant. Nie biore jeszcze olanzapiny i depakiny. No i nie wiem czy wrocic do zamulaczy, czy zostac tylko na sertralinie. Tyle ze jest problem dziwnie sie czuje. Wieczorem jak siadam dla klawiatury, to czuje sie jakby moje oczy były wilcze albo wampirze. Mam taki kontrast, spostrzezenie taka magie patrzenia, ze w glowie nie miesci się. Jak patrze na monitor to czuje sie jak wampir, taką ma ostrosc patrzenia. Zmysly wyostrzone w odlot. Biore sam asertin 50 po odstawce zolafrenu i depakiny. Ale są inne jazdy tez: zaczynają się lęki, zalewanie łba myślami, nonstop mysle, zanim usnę wieczorem to przejadę myslami pol swiata. Rano szukam pracy i od 7 do 12 czuje sie jak: operator maszyn produkcji kompozytów, makler gieldowy, pisarz kryminałów, generalnie do 12 mam kilkanascie tozsamosci i osobowosci. Przed snem, przejade w myslach cale swoje zycie, sasiadów i wszystko na tym swiecie + to co jest szansą zdarzyc sie. Kiedy na wieczor mam zamkniete oczy, pojawiaja mi sie rozne twarze, fraktale no i zaczęły sie mocne, ekstremalne koszmary. Jak myslicie? Zaliczyc powrot do olanzapiny, depakiny???? Co to moze byc. Mysle jak jakis mutant. Czy to normalne po odstawieniu neuroleptyku. Zostac na samym ssri?
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Re: Doradzcie....Czy wrocic do Zolafrenu???
Cześć
Z tego co wiem samo branie antydepresantów na schizofrenie nie wystarczy.Bo one działają inaczej od neuroleptyków.Jak masz takie objawy,to już jesteś bliski stanu psychozy.Wróć jak najszybciej do tych leków,które brałeś.Olanzapina jest mocnym lekiem i skutecznie zniweluje te objawy jakie masz.Życzę powodzenia.
Pozdrawiam
Z tego co wiem samo branie antydepresantów na schizofrenie nie wystarczy.Bo one działają inaczej od neuroleptyków.Jak masz takie objawy,to już jesteś bliski stanu psychozy.Wróć jak najszybciej do tych leków,które brałeś.Olanzapina jest mocnym lekiem i skutecznie zniweluje te objawy jakie masz.Życzę powodzenia.
Pozdrawiam
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Wróć jak najszybciej do neuroleptyków, bo tylko one powstrzymają nawrót psychozy.
Nie powinno się odstawiać leku bez porozumienia z lekarzem.
Pozdrawiam.m.
Nie powinno się odstawiać leku bez porozumienia z lekarzem.
Pozdrawiam.m.
Tez myśle ze powinienes wrocic do wczesniejszych leków. Ale pogadaj z lekarzem zeby zamienił olzapine na inny lek. Tyjesz po nim?
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"