https://neurosciencenews.com/fitness-tr ... ood-28136/Dane z opasek fitness mogą wykrywać epizody nastroju u osób z chorobą afektywną dwubiegunową z dokładnością do 89,1% w przypadku manii i 80,1% w przypadku depresji. Naukowcy wykorzystali pasywnie gromadzone, nieinwazyjne dane i algorytmy uczenia maszynowego do identyfikacji zmian nastroju, demonstrując potencjał monitorowania w czasie rzeczywistym. Odkrycia te mogą poprawić opiekę kliniczną, ostrzegając pracowników służby zdrowia o epizodach nastroju między wizytami, umożliwiając szybszą interwencję. Podejście to zmierza w kierunku spersonalizowanych algorytmów, które mogłyby szeroko wspierać pacjentów bez konieczności stosowania specjalistycznych urządzeń lub inwazyjnego udostępniania danych.
Opaski fitness mogę wykryć epizody manii i depresji
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Proszę zwrócić uwagę na różnicę między ChAD oraz zaburzeniami schizoafektywnymi, które są w dziale obok.
Proszę zwrócić uwagę na różnicę między ChAD oraz zaburzeniami schizoafektywnymi, które są w dziale obok.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Opaski fitness mogę wykryć epizody manii i depresji
Opaski fitness mogę wykryć epizody manii i depresji z dość dużą dokładnością.
Ostatnio zmieniony śr lis 27, 2024 7:11 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 1 raz.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- amigo
- zaufany użytkownik
Re: Opaski fitness mogę wykryć epizody manii i deprsji
czego to ludzie nie wymysla.