Nikt mnie nie kocha

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Re: Nikt mnie nie kocha

Post autor: amigo »

ja uwazam ze w zwiazku musi byc chociaz jedna osoba zdrowa oby wspierala i w razie co wylapala objawy nawrotu i mogla udac sie ku pomocy.
dwie osoby chore niby moga byc w zwiazku, ale uwazam ze jest to ciezkie do wykonania. jakos nie wyobrazam sobie dwoch rencistow z powodu ze jest malo kasy. jak jedna osoba pracuje a druga na rencie to jeszcze idzie wyzyc.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: gratis »

Nie chciałbym być czyjąś kulą u nogi.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

GagatkA pisze: pn lis 25, 2024 11:59 am Trzeba mieć przede wszystkim gotowość i porządek w sobie, inaczej nie pyknie.
Masz rację.
Awatar użytkownika
GagatkA
bywalec

Post autor: GagatkA »

amigo pisze: pn lis 25, 2024 12:07 pm ja uwazam ze w zwiazku musi byc chociaz jedna osoba zdrowa oby wspierala i w razie co wylapala objawy nawrotu i mogla udac sie ku pomocy.
dwie osoby chore niby moga byc w zwiazku, ale uwazam ze jest to ciezkie do wykonania. jakos nie wyobrazam sobie dwoch rencistow z powodu ze jest malo kasy. jak jedna osoba pracuje a druga na rencie to jeszcze idzie wyzyc.
To jest piękna teoria, ale nie wydaje mi się, żeby zdrowy facet/kobieta chciał/a być w związku ze schizofrenikiem. Zdrowi ludzie kompletnie nie rozumieją naszych problemów i potrzeb, a jak coś się odwali na grubo - a czasem przy nawrocie się odwala, na ogół zostawiają drugą połówkę.

Ja nie utrzymuję kontaktów ze zdrowymi znajomymi, bo w d... byli i g... widzieli, a każdy bardzo mądry i ma dużo do powiedzenia o rzeczach, które mu się nawet nie śniły. :animals-chickencatch:

Sukcesem jest dwójka chorych partnerów, ale nie w relacji sado-maso czy jakiejś destrukcyjnej, tylko wspierającej. To jest trudne, ale nie niemożliwe. My późno weszliśmy w związek, jako dojrzali ludzie, a oboje nie mamy żadnej związkowej przeszłości, nie ma byłych, nie ma historii rozstań. Ale nie żałuję że tyle czekałam, bo właśnie ta dojrzałość i stabilność odgrywa tu kluczową rolę.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

Ja na razie nie czuję się samotny ale to może się w przyszłości diametralnie zmienić.Źle znoszę przebywanie samemu ze sobą.Wystarczy kilka godzin żebym zaczął rozstrząsać przeszłość.W pracy tak często miałem - przez pierwsze godziny było spoko a potem zaczynały się doły,wtedy jestem najbardziej aktywny na forum które daje mi iluzję bycia w grupie osób.Mam własne mieszkanie a mimo to mieszkam z mamą i bratem bo jak mieszkałem sam to doprowadziłem się do takiego stanu że wylądowałem w szpitalu po próbie s. Rodzina trochę na mnie wymusiła żebym z nimi mieszkał ale chyba dobrze zrobili.Jak zabraknie mojej mamy to ta samotność uderzy mnie ze zdwojoną siłą i będzie ciężko .Byc może wtedy zapragnę być w związku ale nie wiem czy nie będzie już za późno.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

A jest kiedyś za późno na związek?
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: przegłosowany »

gratis pisze: pn lis 25, 2024 6:46 pm A jest kiedyś za późno na związek?
Jest. 43 to już zdecydowanie za późno Jebaniutki. :angelic-green:
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Ja już teraz się obawiam,że ciężko by mi było skończyć ze swoimi nawykami i przyzwyczajeniami i iść na kompromisy .
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Może nic nie trzeba skończyć, chociaż ja muszę rzucić też jeszcze palenie i schudnąć.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Ja jeszcze bardzo nie lubię czuć się słabym i wymagającym współczucia.Jak dam komuś powody do współczucia to potem mam moralnego kaca.Mi dawno kryzys przejdzie a pamięć o tym pozostanie u innych na długo.Jakbym miał sobie znaleźć jakąś kobitke to chyba taką która jest bardziej zaburzona odemnie.Mogła by sobie siedzieć w domu a ja bym zarabiał na chleb a po pracy starał bym się ją wspierać.Zartuje sobie trochę ale nie wyobrażam sobie sytuacji odwrotnej.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
GagatkA
bywalec

Post autor: GagatkA »

Jak już masz demencję i robisz w pieluchy :icon-mrgreen:

Związki w dojrzałym wieku są ok i mają dużą szansę na przetrwanie. Związki zawarte przed 25 rokiem życia na ogół się rozpadają - tak niby głosi wiedza z dziedziny psychologii. Coś w tym jest, bo wiele osób które brało śluby w czasach studiów teraz przed 40-stką rozwodzi się.

Ja weszłam w związek mając 35 lat. Z moim facetem znałam się już kilka lat wcześniej i zjedliśmy razem beczkę soli. Bywały trudne momenty w tej znajomości ale ostatecznie one scementowały związek. Od trzech lat mieszkamy razem i jest fajnie.

Piotrek007 rozumiem Cię bo miałam podobne obawy. Ale koniec końców kompromis to kompromis i idą na niego obie strony. :) A jak się kogoś serio kocha i komuś zależy, to nie chce się go krzywdzić. Człowiek kmini, pracuje nad sobą i faktycznie pewne przywary jest w stanie sobie schować do kieszeni i pozbyć się ich.
U nas są "problemy" takiej miary, że mnie wkurza jak mój facet rozrzuca skarpetki, a jego wkurza jak wylewam do zlewu fusy i nie spłuczę ich XD

Serio można się dotrzeć i dogadać, tylko trzeba widzieć sytuację, dużo rozmawiać, komunikować się i wtedy wszystko gra.
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Post autor: canngurro »

przegłosowany pisze: pn lis 25, 2024 6:52 pm Jest. 43 to już zdecydowanie za późno...

Obrazek
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: przegłosowany »

Kangur, ja żarcikowałem. Trzeba tak pisać Jebaniutkiemu, bo się rozwisurmani :icon-mrgreen:
gówno w proszku na kijoszku
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”