Mąż Marty K powiedzial,że za 10 tys zł nie wyżywi rodziny

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Re: Mąż Marty K powiedzial,że za 10 tys zł nie wyżywi rodzin

Post autor: zbyszek »

Irish pisze:... prezydentura Kaczyńskiego to byłaby prawdziwa katastrofa dla Polski.
Dlaczego tak myślisz ?
niewazne
zaufany użytkownik

Post autor: niewazne »

Prezydentura Jaroslawa faktycznie mogla by okazac sie katastrofa. Nigdy nie przepadalam tez za Lechem jednak teraz brakuje mi jego chlodnego spojrzenia w roznych kwestiach. Komorowski i wiekszosc PO to takie cieple kluchy.

No wlasnie kluczowe sa wybory parlamentarne. Jednak niby mamy demokracje, glosujemy na konkretne osoby a w partiach panuje wladza absolutna jednego czlowieka. Dobrym przykladem moze byc glosowanie nad odwolaniem ministra Klicha, kiedy niektorzy poslowie po prostu musieli zagloosowac zgodnie z ustaleniami 'z gory".
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Zbyszku uważam tak dlatego bo prezydent to funkcja reprezentacyjna.Uważam,że Kaczyński swoim zachowaniem kompromitowałby Polskę.Wetowałby dla zasady wszystkie ustawy.Prezydentura to byłby dla niego przyczółek do kolejnej wojny.Takie jest moje zdanie.To przecież on sterował swoim bratem kiedy ten był prezydentem.Lech Kaczyński nie był konfrontacyjny ale a jakichś powodów tak się zachowywał.Powiem krótko cele Kaczyńskiego może były szczytne ale metody tragiczne.Nieważne nie rozumiem jak mogłaś głosować na Kaczyńskiego a jednocześnie przyznawać mi rację,że jego prezydentura byłaby katastrofą.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Irish pisze:...Wetowałby dla zasady wszystkie ustawy. ... cele Kaczyńskiego może były szczytne ale metody tragiczne...
Słyszę o tym w kółko w okolicznościach kłamliwej propagandy, lecz nie usłyszałem żadnego rzetelnego argumentu, który miałby za tym przemawiać. Podobnie słyszałem o Lechu Kaczyńskim, że wetuje wszystkie ustawy, jednak fakty były odwrotne - wetował ok 1% - w sumie mniej niż inni prezydenci.

Tak samo nikt nie potrafił rzetelnie podać jakie to metody miały być "tragiczne" ! Ważnym celem Kaczyńskiego było rozliczenie postkomuny, a metody ? - Starał się wprowadzić powszechną lustrację, która była szeroko dyskutowana i w końcu pod naporem obecnych elit upadła. Cóż było w tym "tragicznego" ? Z pewnością sama próba lustracji wzbudza w byłej komunistycznej agenturze napady paniki odbijające się w propagandzie medialnej.

Słuchałem przemówień Kaczyńskiego. Ma on czasami dość konserwatywne poglądy, co nie zawsze mi się podoba, lecz miałem wrażenie, że jest szczery w tym co mówi. Dla mnie wybór pomiędzy tym, co mówi, a kłamliwą propagandą na jego temat jest jednoznaczny.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

To są Twoje opinie Zbyszku.Ja pamiętam Kaczyńskiego,który wszczynał kłótnie "My jesteśmy tu oni tam gdzie stało Zomo".Jeśli to Cię nie przekonuje to pewnie nic Cię nie przekona.Tak samo jak Tobie Zbyszku wydaje się,że Kaczyński jest szczery mi wydaje się przeciwnie.Kaczyński i Pis to są zwykłe buraki.To jego ostentacyjne nieużywanie sformułowania "premierze","prezydencie".Ja niczego nie powtarzam bo nie oglądam tv!To są moje własne wnioski.Już to jak zachował się wobec pań Kluzik i Jakubiak było zwykłym chamstwem.One oddały serce w kampanii za niego a on je zawiesił i wylał kubeł pomyj.Jedną zresztą wyrzucił.Całą swoją karierę buduje na konfrontacji,na żerowaniu na strachu.To moja opinia.Kiedy przychodzi do merytorycznej dyskusji po prostu się gubi.

the formless."

niewazne
zaufany użytkownik

Post autor: niewazne »

Irish no niestety glosowalam na Jaroslawa. A nawet nie tyle na niego co na jego sztab, ktory bardzo cenie czyli Poncyliusz, Kluzik itd. Dalam sie jednak zmanipulowac trikom kampanii wyborczej i "zmianie" glownego kandydata. No i tak jak powiedzialam traktowalam ten glos jako glos przeciw Komorowskiemu.

Z Perspektywy czasu uwazam to za blad, poniewaz Kaczynski wywalil "na zbity pysk" wiekszosc sztabu wyborczego, ktory zgotowal mu tak wysoki wynik i szybko pokazal ze zalez mu tylko na wyjasnieniu katastrofy smolenskiej. Ba, nie tyle na wyjasnieniu co zrzuceniu wszystkiego na rosjan.

W polsce niestety brakuje silnej i stanowczej opozycji, ktora jednoczesnie mialaby dobre pomysly i nie osmieszalaby nas tak jak robi to pis. Troche licze na PJN ale zobaczymy.
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Mam podobne zdanie z tym,że nie dałem się nabrać na ten trik z przemianą.Po prostu żal mi tych pań.

the formless."

Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Rzeczywiście wobec Kluzik i Jakubiak PIS popełnił błąd, bo to są szczere, oddane sprawie osoby, a zostały określone jako zdrajczynie.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Delikatnie powiedziane-błąd.Po prostu cham z niego wyszedł.

the formless."

ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”