Przedłużenie renty
Moderator: moderatorzy
Przedłużenie renty
Witam,
Do końca września mam rentę. To kiedy mogę już składać wniosek o jej przedłużenie? Wy kiedy składacie jak wam się kończy renta?
Do końca września mam rentę. To kiedy mogę już składać wniosek o jej przedłużenie? Wy kiedy składacie jak wam się kończy renta?
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: Przedłużenie renty
Chyba miesiąc przed terminem zakończenia.
- piotrs
- zaufany użytkownik
tak miesiąć przed
wrazie czgo zwrócą zaległe
wrazie czgo zwrócą zaległe
-
- zaufany użytkownik
Narzekać, i jeszcze raz narzekać. Klucz do sukcesu. 

- amigo
- zaufany użytkownik
Ja mam rente do konca zycia. W hiszpanii tak daja. 

Przedłużyli mi rentę na 5 lat, zaocznie bez badania, a od ostatniej renty nie byłem hospitalizowany.
Aktualnie nie zajmuje się niczym, mało wychodzę z domu, zerwałem kontakty ze znajomymi, kiedyś pracowałem. Jakoś sobie radzę, rodzice mi pomagają. Za jakiś czas mam zamiar iść na oddział dzienny, to może trochę mi pomoże.
-
- zaufany użytkownik
Napisz jeszcze proszę co ze świadczeniem wspierającym... ale w temacie co pisałeś. Nie wiem czy widziałeś ale pytałem jak poszło itd itp. Ciekawi mnie to ile można uzyskać pkt. z naszą chorobą.
Miałem komisje o świadczenie wspierające dwa miesiące temu i jeszcze nie ma decyzji. Jak mi przyślą decyzję to napisze ile punktów dostałem.zdrowy pisze: ↑pt wrz 27, 2024 1:14 pmNapisz jeszcze proszę co ze świadczeniem wspierającym... ale w temacie co pisałeś. Nie wiem czy widziałeś ale pytałem jak poszło itd itp. Ciekawi mnie to ile można uzyskać pkt. z naszą chorobą.
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja dostaje zasilek opiekunczy 150 € + 517 € rentki. Nawet spoko kaska wpada 

-
- zaufany użytkownik
ok, czyli czekasz na decyzje? Potem do ZUS się składa o świadczenie przez PUE.. ale to pewnie wiesz.Mani3k5 pisze: ↑pn wrz 30, 2024 7:56 amMiałem komisje o świadczenie wspierające dwa miesiące temu i jeszcze nie ma decyzji. Jak mi przyślą decyzję to napisze ile punktów dostałem.
Tak czekam na decyzję. Tak wiem że później przez PUE składa się wniosek, ale szczerze to nie liczę na to że przyznają mi świadczenie.zdrowy pisze: ↑pn wrz 30, 2024 10:17 pmok, czyli czekasz na decyzje? Potem do ZUS się składa o świadczenie przez PUE.. ale to pewnie wiesz.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Wniosek o przedłużenie?
-
- zarejestrowany użytkownik
A jest coś takiego jak wniosek o przedłużenie socjalnej? Podobno teraz nie wysyłają wniosków przed końcem a ja teraz mam utrudnienie bo mam zbieg socjalnej z rodzinną i chyba muszę składać dwa wnioski?
-
- zaufany użytkownik
Pierwszy raz składasz?wypalona żarówa 15w pisze: ↑czw kwie 03, 2025 4:56 pm A jest coś takiego jak wniosek o przedłużenie socjalnej? Podobno teraz nie wysyłają wniosków przed końcem a ja teraz mam utrudnienie bo mam zbieg socjalnej z rodzinną i chyba muszę składać dwa wnioski?