Zmienia się osobowość po psychozie
Moderator: moderatorzy
Zmienia się osobowość po psychozie
....
Ostatnio zmieniony czw mar 24, 2011 10:22 am przez lopta, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Zmienia się osobowość po psychozie
Ty się Reksiu tak nie przejmuj opiniami innych
Jedni uważają Sokratesa za mądrego człowieka a inni uważali go za niebezpicznego wichrzyciela, tak, że nawet skazali go na śmierć
Dla jednych możesz byc dziwakiem, dla innych - równym gościem
Tak to już jest w tym życiu 

Dla jednych możesz byc dziwakiem, dla innych - równym gościem

http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
W zasadzie, dzięki lekom nie zmieniłam się po psychozie. Może dzięki temu, że prawdopodobnie moja diagnoza jest błędna. Ciągle na to liczę.
Reksiu, za bardzo przejmujesz się opinią innych ludzi. Uważam, że jesteś w porządku.
Reksiu, za bardzo przejmujesz się opinią innych ludzi. Uważam, że jesteś w porządku.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

-
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2013 10:11 am przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Choroba połamała mi wszelkie opory i lęki wobec społeczeństwa, jakie miałem. Chyba zrobiłem się bardziej otwarty na innych ludzi.
Nie wiem. Kiedyś miałam chyba osobowość narcystyczną, a teraz w ogóle nie mam osobowości. Siedzę w domu, nic nie robię i z nikim się nie spotykam.
Choroba zabrała mi najlepsze lata życia. Przede mną ruiny, za mną zgliszcza

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Agnieszko, nie mów tak. Tylko od Ciebie zależy, jak sobie to życie ułożysz. Dlaczego nie spotykasz się z ludźmi? Nie masz przyjaciół, tylko - jak piszesz- siedzisz w domu? Może czas to przerwać, wyjść do ludzi? Co stoi na przeszkodzie?agnieszka38 pisze:Nie wiem. Kiedyś miałam chyba osobowość narcystyczną, a teraz w ogóle nie mam osobowości. Siedzę w domu, nic nie robię i z nikim się nie spotykam.
Pozdrawiam.m.
Ludzie są źli. A jak ktoś jest inny: chory, ma nadwagę lub jest starszy,moi pisze: Agnieszko, nie mów tak. Tylko od Ciebie zależy, jak sobie to życie ułożysz. Dlaczego nie spotykasz się z ludźmi? Nie masz przyjaciół, tylko - jak piszesz- siedzisz w domu? Może czas to przerwać, wyjść do ludzi? Co stoi na przeszkodzie?
Pozdrawiam.m.
bezinteresownie zniszczą.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Myślę, że jesteś uprzedzona i łatwiej zauważasz to, co złe w ludziach, niż to, co dobre. Ja spotkałam się w życiu z wieloma wyrazami bezinteresowności ze strony ludzi.agnieszka38 pisze:
Ludzie są źli. A jak ktoś jest inny: chory, ma nadwagę lub jest starszy,
bezinteresownie zniszczą.
Spróbuj się z kimś zaprzyjaźnić, zbliżyć. Czy to jest możliwe?
Pozdrawiam.m.
Bo jesteś szczupła i elokwentna;)moi pisze: Myślę, że jesteś uprzedzona i łatwiej zauważasz to, co złe w ludziach, niż to, co dobre. Ja spotkałam się w życiu z wieloma wyrazami bezinteresowności ze strony ludzi.
Spróbuj się z kimś zaprzyjaźnić, zbliżyć. Czy to jest możliwe?
Pozdrawiam.m.
Chyba tak, to był chwilowy dół.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Wcale nie jestem szczupła. Mam nadwagę, którą staram się ukrywać, ale z różnym skutkiem. Co do elokwencji, to wszystko zależy od nastroju - kiedy źle się czuję, boję się otoczenia i wcale nie mam ochoty na rozmowy. Wiem jednak, że to gorsze samopoczucie minie i że warto mieć trochę zaufania do swojego otoczenia. Czy Ty je masz, Agnieszko?
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Mam złe doświadczenia, szczególnie z ostatnich lat.
Wydaje mi się, że podstawowym czymś co odpycha ludzi ode mnie jest moja nadwaga,
bo kiedyś było inaczej. Na nadwagę przynajmniej mogę mieć wpływ.
Będę chodzić z koleżanką na aerobic w wodzie
Wydaje mi się, że podstawowym czymś co odpycha ludzi ode mnie jest moja nadwaga,
bo kiedyś było inaczej. Na nadwagę przynajmniej mogę mieć wpływ.
Będę chodzić z koleżanką na aerobic w wodzie

- moi
- moderator
- Kontakt:
Fajny pomysłagnieszka38 pisze: Będę chodzić z koleżanką na aerobic w wodzie

Pozdrawiam.m.
...
Ostatnio zmieniony czw sty 26, 2012 5:50 pm przez Newt, łącznie zmieniany 1 raz.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
-
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2013 10:12 am przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Mój intelekt w chorobie się polepszył,może też dlatego,że nie biorę leków.Moje emocje za to osiągnęły dno,następuje rozpad osobowości.W chorobie zacząłem mieć swoje zdanie,potrafię je wyrażać.Nie robię niczego bezmyślnie.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
Nie bierzesz leków dlatego że nie musisz (nikt Ci nie przepisał) czy dlatego ze nie chcesz?
noo wiecie, kazda ciezka i dluga choroba zmienia osobowosc, nie tylko psychiczna.
tak samo nawet ciezkie doswiadczenie zmienia nasza osobowosc przeciez, wiec nie ma sie co dziwic ze psychoza zmienia punkt widzenia
tak samo nawet ciezkie doswiadczenie zmienia nasza osobowosc przeciez, wiec nie ma sie co dziwic ze psychoza zmienia punkt widzenia

- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Mam zaburzenia zbliżone do schizofrenii prostej.Brałem różne leki ale żadne mi nie pomagały.Nie mam głosów ani urojeń.Nie widzę sensu w takim razie faszerowania czymś co mi nie pomaga a może mi zaszkodzić.czejenka pisze:Nie bierzesz leków dlatego że nie musisz (nikt Ci nie przepisał) czy dlatego ze nie chcesz?
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
the formless."
the formless."
A antydepresanty?