nawracające myśli samobójcze
Moderator: moderatorzy
nawracające myśli samobójcze
nawracają co parę miesięcy odkąd choruję
ostatnio pojawiły się wczoraj. nawet dzisiaj we śnie je miałem
wiem że to przez to jakie mam życie i że jestem samotny i chory. nie ma w tym życiu plusów
ostatnio pojawiły się wczoraj. nawet dzisiaj we śnie je miałem
wiem że to przez to jakie mam życie i że jestem samotny i chory. nie ma w tym życiu plusów
Re: nawracające myśli samobójcze
wysil sie i skorzystaj z pomocnej dloni w kto pomoze.
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
tamten dział jest chyba dla nowych forumowicz którzy nie wiedzą do końca jaką mają chorobę
a ja leczę się od ponad 20stu lat, a na forum jestem do wielu lat
tylko mam czasami gorsze momenty
a ja leczę się od ponad 20stu lat, a na forum jestem do wielu lat
tylko mam czasami gorsze momenty
- piotrs
- zaufany użytkownik
może za mala dawke leków bierzesz
dodaj magnez na depresje i spacery do swojej diety
dodaj magnez na depresje i spacery do swojej diety
- Catastrophique
- bywalec
Twoje życie samo się nie zmieni, nie polepszy jeżeli sam nic nie zrobisz. Rusz sie poki możesz.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

np takie filmy są dołujące
takie dupki mają w życiu najlepiej
takie dupki mają w życiu najlepiej
- Catastrophique
- bywalec
To jest kompletna bzdura. Nie wierz we wszystko co obejrzysz w necie, w incelowska ideologię i bzdury. Masa kobiet patrzy głównie na serce faceta. Z prostego rachunku - z dupkiem nie zbuduje wartościoeego związku.
Tik tak tik tak

w tym video było pod koniec powiedziane to co napisałeś
że do romansów itp kobiety wola dupków
a jak trzeba odwalać brudną robotę - czyli zakładanie rodziny i opieka nad dzieckiem, to kobiety woła tych grzecznych
życie jest niesprawiedliwe
kiedyś zaproponowałem związek dziewczynie..
a ona powiedziała że nie prawidłowo przeżyła okres dojrzewania i nie jest gotowa na związek i dalej chce się bawić
potem zdałem sobie sprawę że mam tak samo
na to co najlepsze w życiu już nie mam szans
że do romansów itp kobiety wola dupków
a jak trzeba odwalać brudną robotę - czyli zakładanie rodziny i opieka nad dzieckiem, to kobiety woła tych grzecznych
życie jest niesprawiedliwe
kiedyś zaproponowałem związek dziewczynie..
a ona powiedziała że nie prawidłowo przeżyła okres dojrzewania i nie jest gotowa na związek i dalej chce się bawić
potem zdałem sobie sprawę że mam tak samo
na to co najlepsze w życiu już nie mam szans
-
- zaufany użytkownik
Mnie na FB polubiła tylko kobieta z zezem.
- Catastrophique
- bywalec
Oczywiście, są kobiety, którym zależy tylko na seksie i takim taki pseudo maczo na początku może się spodobać.
Widzę, że Ty też masz odbite na punkcie seksu i w tą stronę głównie celujesz.
W ten sposób tego właśnie nigdy nie "otrzymasz".
Nie masz żadnego doświadczenia w tej dziedzinie a bajki o propozycjach do dziewczyn wiesz gdzie mozesz sobie wsadzic
.
Jak chcesz kobiete do seksu - wiesz gdzie isc i jakie uslugi wykupic. Moze dobrze, ze bedziesz sie trzymal z daleka od tych normalnych, których wbrew pozorom jest calkiem sporo.
Szanse masz. Zmieniac sie mozesz cale zycie, tylko sie boisz i wtedy taka ideologia jest wygodna.
Bo jak wszystkie takie same...
Widzę, że Ty też masz odbite na punkcie seksu i w tą stronę głównie celujesz.
W ten sposób tego właśnie nigdy nie "otrzymasz".
Nie masz żadnego doświadczenia w tej dziedzinie a bajki o propozycjach do dziewczyn wiesz gdzie mozesz sobie wsadzic

Jak chcesz kobiete do seksu - wiesz gdzie isc i jakie uslugi wykupic. Moze dobrze, ze bedziesz sie trzymal z daleka od tych normalnych, których wbrew pozorom jest calkiem sporo.
Szanse masz. Zmieniac sie mozesz cale zycie, tylko sie boisz i wtedy taka ideologia jest wygodna.
Bo jak wszystkie takie same...

Tik tak tik tak

- Catastrophique
- bywalec
Najlepsze polaczenie to serce, intelekt i pewnosc siebie (ale nie przesadnie arogancka i chamska).
Sprobuj podbic do jakiejs kobiety z tekstami pseudo maczo, a pozniej jej nie szanowac na inne sposoby.
Trzymam kciuki xD.
Sprobuj podbic do jakiejs kobiety z tekstami pseudo maczo, a pozniej jej nie szanowac na inne sposoby.
Trzymam kciuki xD.
Tik tak tik tak

nie chodzi tylko o seks i oto że najpierw każdy musi się wyszumieć zanim dojrzeje do związku
ale też o samoocenę
kiedyś ktoś nabijał się z czeslawa mozila ,że liczba kobiet z jakimi spal jest 3 cyfrowa
a jak ja przy tym wypadam i jak mam o sobie myśleć?
a ja mam swoją schizofrenię i lękliwe zaburzenie osobowości - lęk przed ludźmi
i jestem tak nie samodzielny że łatwiej mi się się zabić, niż skasować bilet w autobusie.
Catastrophique: jak jesteś w lepszym stanie to wszytko w Twoich oczach może się wydawać łatwiejsze do zrealizowania
ale też o samoocenę
kiedyś ktoś nabijał się z czeslawa mozila ,że liczba kobiet z jakimi spal jest 3 cyfrowa
a jak ja przy tym wypadam i jak mam o sobie myśleć?
a ja mam swoją schizofrenię i lękliwe zaburzenie osobowości - lęk przed ludźmi
i jestem tak nie samodzielny że łatwiej mi się się zabić, niż skasować bilet w autobusie.
Catastrophique: jak jesteś w lepszym stanie to wszytko w Twoich oczach może się wydawać łatwiejsze do zrealizowania
- Catastrophique
- bywalec
Pisałem, ze bylem w takim stanie jak Ty. Nie udawaj glupiego
. Przypominam tylko, ze czas Ci leci
.

Tik tak tik tak

- Catastrophique
- bywalec
A, sorry, Kotkowi to pisałem.
Ale Tobie też mogę - byłem w bardzo podobnym stanie co Ty.
I Ty, tak jak Kotek, jesteś leniem i tchórzem.
Zamiast coś zrobić wolisz się użalać nad sobą i samousprawiedliwiać.
Mega to słabe i właśnie dlatego tak się źle ze sobą czujesz.
Ale Tobie też mogę - byłem w bardzo podobnym stanie co Ty.
I Ty, tak jak Kotek, jesteś leniem i tchórzem.
Zamiast coś zrobić wolisz się użalać nad sobą i samousprawiedliwiać.
Mega to słabe i właśnie dlatego tak się źle ze sobą czujesz.
Tik tak tik tak

ja oprócz schizoferenii mam jeszcze kilka zaburzeń osobowości.. zdiagnozowane w Warszawie 13 lat temu
mam np. takie
https://pl.wikipedia.org/wiki/Osobowo%C ... -agresywna
polega na odwlekaniu różnych rzeczy i usprawiedliwianiu się - czyli to co ty mówisz o mnie
i ja działam podręcznikowo tak jest to jest opisane w kryteriach diagnostycznych
to jest moja osobowość nie potrafię działać inaczej bo wtedy byłbym kimś innym i miał inny charakter
schizofrenię można podleczać lekami, ale zaburzenia osobowości się lekami nie wyleczy
to są schematy utrwalone przez lata
po prostu mam spaprany charakter
mam tez zaburzenie unikające polegające na tym ze unika się związków kobietami mimo tego że się ich bardzo chce
i zaburzenie schizoidalne polegające na tym że nie chce się kontaktów z innymi ludźmi i chce się tylko być pozostawiony sobie
i te zaburzenia się przeplatają .. raz bardziej widocznie jest jedno zaburzenie a czami bardziej inne
i jeszcze mam to zaburzenie
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zaburzenia_schizotypowe
U osób z tym zaburzeniem występuje ograniczona zdolność do zawierania bliskich znajomości i utrzymywania związków z innymi, skłonność do społecznego wycofywania się.
ciężko jest mieć to wszytko jednocześnie
mam np. takie
https://pl.wikipedia.org/wiki/Osobowo%C ... -agresywna
polega na odwlekaniu różnych rzeczy i usprawiedliwianiu się - czyli to co ty mówisz o mnie
i ja działam podręcznikowo tak jest to jest opisane w kryteriach diagnostycznych
to jest moja osobowość nie potrafię działać inaczej bo wtedy byłbym kimś innym i miał inny charakter
schizofrenię można podleczać lekami, ale zaburzenia osobowości się lekami nie wyleczy
to są schematy utrwalone przez lata
po prostu mam spaprany charakter
mam tez zaburzenie unikające polegające na tym ze unika się związków kobietami mimo tego że się ich bardzo chce
i zaburzenie schizoidalne polegające na tym że nie chce się kontaktów z innymi ludźmi i chce się tylko być pozostawiony sobie
i te zaburzenia się przeplatają .. raz bardziej widocznie jest jedno zaburzenie a czami bardziej inne
i jeszcze mam to zaburzenie
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zaburzenia_schizotypowe
U osób z tym zaburzeniem występuje ograniczona zdolność do zawierania bliskich znajomości i utrzymywania związków z innymi, skłonność do społecznego wycofywania się.
ciężko jest mieć to wszytko jednocześnie
- Catastrophique
- bywalec
Masz nieaktualne dane.
Charakter i osobowość jak najbardziej można zmienić, kształtować. Czy masz zaburzenia jakieś czy nie. Zostało to potwierdzone przez wielu wybitnych psychologów w wielu książkach. Sięgnij sobie np po "Nową psychologię sukcesu" Carol Dweck czy "Co możesz zmienić a czego nie" Martina Seligmana.
Sam zmieniłem skrajnie introwertyczny charakter z fobią społeczną na bardzo pewnego siebie ekstrawertyka.
Tylko żeby to zrobić trzeba nad sobą popracować a Tobie się nie chce i się tego boisz.
Tak więc nie pisz więcej postów, ze się źle ze sobą czujesz bo jest to tylko i wyłącznie Twoja wina i, przede wszystkim, mógłbyś to zmienić gdybyś ruszył dupę.
Tak, mój drogi - Twoje życie i to jaki jesteś w pełni zależy od Ciebie.
Jak masz zamiar dalej się nad sobą użalać i samousprawiedliwiać to ja się wypisuję z tej dyskusji.
Charakter i osobowość jak najbardziej można zmienić, kształtować. Czy masz zaburzenia jakieś czy nie. Zostało to potwierdzone przez wielu wybitnych psychologów w wielu książkach. Sięgnij sobie np po "Nową psychologię sukcesu" Carol Dweck czy "Co możesz zmienić a czego nie" Martina Seligmana.
Sam zmieniłem skrajnie introwertyczny charakter z fobią społeczną na bardzo pewnego siebie ekstrawertyka.
Tylko żeby to zrobić trzeba nad sobą popracować a Tobie się nie chce i się tego boisz.
Tak więc nie pisz więcej postów, ze się źle ze sobą czujesz bo jest to tylko i wyłącznie Twoja wina i, przede wszystkim, mógłbyś to zmienić gdybyś ruszył dupę.
Tak, mój drogi - Twoje życie i to jaki jesteś w pełni zależy od Ciebie.
Jak masz zamiar dalej się nad sobą użalać i samousprawiedliwiać to ja się wypisuję z tej dyskusji.
Tik tak tik tak

Catastrofique rozumiem, że zapraszasz na swoje wykłady 

- FreshEscape
- bywalec
Panie ksiżkowy Catasrofik, jak sie robi wykłady. A nie rozróżnia typu osobowości typu introwertyk, ekstrawertk. Od zaburzeń osobowwości, to bym proponował jednak robote przy łopacie !!!
Panie sukces życiowy, tak jak ty z tymi problemami. Tak samo wiekszość ludzi z zaburzoną osobowością nie widzi przez całe życie ze są wykolejeni. 90% cirka abaut, nie widzi nie tylko potrzeby pracy nad soba, ale uważa swoje problemy z zaburzoną osobowością jak kogoś kto przez to jest wyjątkowy, lepszy... itd... 10% tylko widzi swoje problemy, a 2-3 procent ma chcec zmiany siebie. Z tych 2-3 proceny, jedyna i skuteczna terapia behawioralna, może zmieć coś o jakieś 20% w takich ludziach.
Jako tako zaburzenia osobowości są niewyleczlane !!! Klaster A i B nie poddają sie za bardzo czemukolwiek, leki tylko tłumią objawy. Jeśli o cynamonie ciebie chodzi i masz klaster C, lekowe, to są to najłatwiejsze i najbardziej poddajace sie zaburzenia osobowości. Gdzie w wielu przypadkach, nawet nie długa, cieżka behawioralna daje efekty. A zwykła psychoterapia wspierająca, pozwala normalnie żyć.
Co do Catastrofika, ty po powrocie nie wyciągnąłeś w przerwie żadnych wnisoków w przerwie. Znowu przychodzi tu po paliwo, które napędza twoje wykolejenie. Ja sobie twoją nieobecność przemyślałem bardzo dobrze. Broniłem cie, boś sie wydawał chory i miałeś prawo, jak chory być chory. A ty jesteś skrajnym toxykiem, szkodnikiem samym w sobie, psującym wielu ludziom nie tylko humory, ale i wpływających na ich smopoczucie. Z moje strony dostarczanie paliwka, w postaci kłótni, rozmów itd. co przez twoje 10 lat tuataj nigdy nic nie dały, poza paliwkiem, abyś czół sie fajnie, projektując tutaj, na innych swoje wykolenie, KONCZY SIE. I ZAPEWNIAM BEDZIESZ MIAŁ CIEZKIE DNI TUTAJ !!!
Panie sukces życiowy, tak jak ty z tymi problemami. Tak samo wiekszość ludzi z zaburzoną osobowością nie widzi przez całe życie ze są wykolejeni. 90% cirka abaut, nie widzi nie tylko potrzeby pracy nad soba, ale uważa swoje problemy z zaburzoną osobowością jak kogoś kto przez to jest wyjątkowy, lepszy... itd... 10% tylko widzi swoje problemy, a 2-3 procent ma chcec zmiany siebie. Z tych 2-3 proceny, jedyna i skuteczna terapia behawioralna, może zmieć coś o jakieś 20% w takich ludziach.
Jako tako zaburzenia osobowości są niewyleczlane !!! Klaster A i B nie poddają sie za bardzo czemukolwiek, leki tylko tłumią objawy. Jeśli o cynamonie ciebie chodzi i masz klaster C, lekowe, to są to najłatwiejsze i najbardziej poddajace sie zaburzenia osobowości. Gdzie w wielu przypadkach, nawet nie długa, cieżka behawioralna daje efekty. A zwykła psychoterapia wspierająca, pozwala normalnie żyć.
Co do Catastrofika, ty po powrocie nie wyciągnąłeś w przerwie żadnych wnisoków w przerwie. Znowu przychodzi tu po paliwo, które napędza twoje wykolejenie. Ja sobie twoją nieobecność przemyślałem bardzo dobrze. Broniłem cie, boś sie wydawał chory i miałeś prawo, jak chory być chory. A ty jesteś skrajnym toxykiem, szkodnikiem samym w sobie, psującym wielu ludziom nie tylko humory, ale i wpływających na ich smopoczucie. Z moje strony dostarczanie paliwka, w postaci kłótni, rozmów itd. co przez twoje 10 lat tuataj nigdy nic nie dały, poza paliwkiem, abyś czół sie fajnie, projektując tutaj, na innych swoje wykolenie, KONCZY SIE. I ZAPEWNIAM BEDZIESZ MIAŁ CIEZKIE DNI TUTAJ !!!
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Ciekawe kto ma bekę z tego oprócz Catastrofika? Ja kiedyś myślałem, że dobrze kogoś mocno wytrącić z równowagi, że nie zrobi dzięki temu czegoś głupiego. Mniejsza z tym, myśli niechciane trudno jest wyleczyć, będzie dobrze.

- FreshEscape
- bywalec
Ja też popełniałem tan bład, bo miałem sytuacje rodzinną jaką miałem. Natomiast to nie mieszczenie sie w granicach normy, jakiejkolwiek trzeba gonić i o nim oficjalnie mówić i rozmawiać !