forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Regulamin forum
Jeśli przychodzisz od razu z konkretnym pytaniem lub problemem, użyj raczej działu "Kto pomoże", lub odpowiedniego działu tematycznego w ogólnej dyskusji.
Proszę też starszych użytkowników o nie rozpoczynanie tu dłuższych dyskusji, a raczej w dziale "nasze środowisko"
konto założone parę miesięcy temu, ale jakoś dopiero teraz naszło mnie na pisanie - bo forum podczytuję od kilku lat. Moja dokładna diagnoza to "zaburzenia typu schizofrenii", na koncie jeden dłuższy pobyt w szpitalu. Leki od paru lat, zdecydowanie pomagają w codziennym funkcjonowaniu. Z ulubionych zajęć to chyba czytanie
Ja również jestem nowa na forum. Mam za sobą pobyt w szpitalu, leczę się olanzapina, mam zdiagnozowaną schizofrenię od niedawna. Jak sobie radzicie z choroba? Uczucie się czy pracujecie ?
Gosiag pisze: ↑czw sie 17, 2023 6:52 pm
Ja również jestem nowa na forum. Mam za sobą pobyt w szpitalu, leczę się olanzapina, mam zdiagnozowaną schizofrenię od niedawna. Jak sobie radzicie z choroba? Uczucie się czy pracujecie ?
Witaj, Goisag
Tutaj dużo ludzi chyba na rencie jest. Jak sobie radzę z chorobą? Biorę leki, do tego sport, ćwiczenia umysłowe, etc.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Hejka !
W sumie w wielu przypadkach ani to ani to...
Witaj na forum !
Załóż sobie temat powitalny, jak ogarniasz jakoś internety, bo byśmy cie pomineli w czyimś tamacie
Gosiag pisze: ↑czw sie 17, 2023 6:52 pm
Witaj, Goisag
Tutaj dużo ludzi chyba na rencie jest. Jak sobie radzę z chorobą? Biorę leki, do tego sport, ćwiczenia umysłowe, etc.
Dziękuję za odpowiedź, jakie to ćwiczenia umysłowe są?
Nina887 pisze: ↑ndz sie 27, 2023 3:20 pm
Ja też tu od niedawna. Długo, długo choruje. Schizofrenia. Ja pracuję w zakładzie pracy chronionej już jakoś 10 lat. Poza tym to się obijam