W co aktualnie gracie?
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: W co aktualnie gracie?
Ja staram się po raz kolejny ograć Deus Ex HR. Kiedyś gameplay bardzo mi się podobał, ale teraz po kilku grach, gdzie wchodziłem i robiłem "wjazd na chatę", trudno mi jest zmienić jej styl. Zainstalowałem także Dead Space, którego kiedyś przeszedłem, podrasowałem grafikę tak, że wygląda jak żyleta, ale ten widok TPP jest okropny. Akceptuję taką pracę kamery jedynie w grach gdzie postać walczy wręcz mieczem lub czymś innym, ale w grach wymagających precyzyjnego celowania jestem tylko za FPP. Podobnie jest z przygodówkami, gdzie widok FPP daje po prostu lepszą imersję. Wyjątkiem od reguły są skradanki, gdzie można to zrobić dobrze w widoku z pierwszej osoby jak i trzeciej lub dwoma naraz. Przykładem takiego rozwiązania może być właśnie Deus Ex, w którym podczas chowania się za którąś z zasłon, kamera przechodzi z oczu naszego bohatera w tryb trzecioosobowy i jednocześnie pojawia się element skradankowy.
Człowiek
-
- zaufany użytkownik
Zacząłem pykać w FIFA Mobile, uczę się.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Nigdy wcześniej nie wciągnąłem się w granie a ostatnio zainstalowałem sobie CyberPunka i chyba będzie to pierwsza gra,która mnie wciągnie na dłużej niż 15 minut ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
- Słonecznik1
- bywalec
Cóż zastanawiałem się co wybrać ps5 czy xboxx wybrałem to 2 i powiem że wybór jest lepszy o tyle że jest game pass co masz gry że aż zadużo dobrych gier , konsola xboxx jest trochę mocniejsza mniej grzeje także. Minusem jest zdecydowanie pad do grania . Grałem na ps i xbox w niektóre gry jak bijatyki np. tekken dużo lepiej gra się padem z ps . Na niektórych grach nie robi to różnicy
właśnie odpaliłem gothica 1
a niedawno skończyłem rajd na berlin oddziały specjalne
budżetówka, ale dość miło ją wspominam
a niedawno skończyłem rajd na berlin oddziały specjalne
budżetówka, ale dość miło ją wspominam
P e K a
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Gta v na xbox 360 dzis a wczoraj gralem w kregle w pingponga na xbox konnect.
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Siostra zamowila mi forze Motosport.wiedzmina.i nfs rivals
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Wszędzie Harry Potter, gdzie człowiek nie spojrzy wszyscy grają w Harrego Pottera, a mało kto wie, że jest to związane z okultyzmem i wcale nie takie bezpieczna jakby się mogło wydawać.
Obecnie nic, ciężko się skupić na grze ale...
czekam z niecierpliwością na 30 maja gdzie to będzie premiera System Shock Remaster.
Preorder zakupiony (co ciekawe dodają gratis System Shock 2 Enhanced Edition gdy tylko wyjdzie).
Demko na mojej 2 GB karcie działa bez problemu to myślę że i pełna wersja także dobrze zadziała, choć wiem że wymagania mogą wzrosnąć. Polecam każdemu kto lubi klimatyczne FPSy, takie jak seria Bioshock, Half-Life czy Wolfenstein.
czekam z niecierpliwością na 30 maja gdzie to będzie premiera System Shock Remaster.
Preorder zakupiony (co ciekawe dodają gratis System Shock 2 Enhanced Edition gdy tylko wyjdzie).
Demko na mojej 2 GB karcie działa bez problemu to myślę że i pełna wersja także dobrze zadziała, choć wiem że wymagania mogą wzrosnąć. Polecam każdemu kto lubi klimatyczne FPSy, takie jak seria Bioshock, Half-Life czy Wolfenstein.
- Catastrophique
- bywalec
![Rolling On The Floor Laughing :laughing-rolling:](./images/smilies/laughing/rolling.gif)
A co do topicu:
Gram w Gran Turismo 7 i Modern Warfare 2. Na to drugie jest darmowy tydzień, ale chyba kupię ta giereczke bo multi mega wciaga. Niedlugo tez biore sie za Horizon Forbidden West.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Catastrophique
- bywalec
To chyba słynny ksiądz Natanek powiedział kiedys "szatan, diabeł, Harry Potter?" xD.
Tik tak tik tak
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Już wcale nie gram, szkoda czasu.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
z pol roku temu gralem w Broken Sword 2 : Smoking Mirror, super przygodowka. aktualnie w nic nie gram, nie mam interesu
- Catastrophique
- bywalec
Gran Turismo 7 na projektorze 4K z HDR wygląda mega. ![Surprised :o](./images/smilies/icon/surprised.gif)
![Surprised :o](./images/smilies/icon/surprised.gif)
Tik tak tik tak
- Catastrophique
- bywalec
Diablo 4. Wciąga. Nie tak jak kiedyś Diablo 1 i 2, ale jest niezłe.
Tik tak tik tak
- Katastrofa
- bywalec
Marzy mi się mocny komputer klasy PC tak gdzieś za około 6-10 tyśięcy PLN.
-
- zarejestrowany użytkownik
Nie gram zupełnie, bo nie mam już komputera, ale często wchodzę na serwisy z grami poczytać recenzje.
Obecnie chciałbym zagrać w Final Fantasy XVI i Planet Coaster, i może wrócić do World of Warcraft. Ostatnie co grałem, to kilka lat temu w Wiedźmina 3, niestety doszedłem tylko do połowy Novigradu (dodatków jeszcze nie ruszałem).
Marzy mi się nowa Amnezja. Ogólnie zwykle mam problemy ze strachem, lękami, więc fajnie było by się przetestować w takim horrorze.
No i God of War na PC też mnie fascynuje.
Obecnie chciałbym zagrać w Final Fantasy XVI i Planet Coaster, i może wrócić do World of Warcraft. Ostatnie co grałem, to kilka lat temu w Wiedźmina 3, niestety doszedłem tylko do połowy Novigradu (dodatków jeszcze nie ruszałem).
Marzy mi się nowa Amnezja. Ogólnie zwykle mam problemy ze strachem, lękami, więc fajnie było by się przetestować w takim horrorze.
- FreshEscape
- bywalec
Każdy lubi swoje gry. Każda gra, w naszej sytuacji to budowanie, sprawnośći, zręcznośći, zapamiętywania, systematyczność. Polecam Ci gry typu, strategie ekonomieczne z budowaniem miast i cała PROSTĄ infrastrukturą. PO prostu take poznanie związków, przynowo skutkowych. Nowością jest Anoo 1800, ale to i 250 zł, bez promocji, i komp ci nie pociągnie. A najlepiej zagrać w klasyka czyli wydaną 10 lat wcześniej ANNO 1404. I komp pociągnie i rozrywka jest przednia. Jeśli lubisz planować, zaopatrywać. A 1404 wcale nie jest jakąś starą grą, na GOG kupisz za grosze. Jakiś gameplay wcześniej na youtubie... I można sie świetnie bawić i rozwijać jednocześnie...TimeToGoAway pisze: ↑pn cze 12, 2023 6:05 pm Nie gram zupełnie, bo nie mam już komputera, ale często wchodzę na serwisy z grami poczytać recenzje.
- Katastrofa
- bywalec
Wzrok mi wysiadł od monitora. Od tych gier komputerowych (nadużywałem peceta).