SUGESTIE USPRAWNIAJĄCE FORUM (co zmienić, naprawić, dodać)

dział techniczny, tu proszę kierować pytania i uwagi do administratora i moderatorów

Moderator: moderatorzy

Które zmiany wg Ciebie powinny zostać wprowadzone? (możesz zaznaczyć 2) Właściwy temat na DOLE.

<1.a> Jestem za wprowadzeniem PRZYCISKÓW z oceną posta, FAJNY pomysł.
3
17%
<2.a> Jestem przeciw wprowadzeniu PRZYCISKÓW z oceną posta, FATALNY pomysł.
3
17%
<3.a> Nie mam zdania co do pomysłu wprowadzenia przycisków z oceną posta.
3
17%
<1.b> Jestem za usunięciem mini-czatu.
3
17%
<2.b> Jestem przeciw usunięciu mini-czatu.
4
22%
<3.b> Nie mam zdania co do mini-czatu, jest mi obojętne.
1
6%
<1.c> Wolę się nie wypowiadać.
0
Brak głosów
<2.c> Haha, ankieta dobre sobie.
1
6%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
Stoķrotķa
bywalec
Status: 💰💰💰💰💰

SUGESTIE USPRAWNIAJĄCE FORUM (co zmienić, naprawić, dodać)

Post autor: Stoķrotķa »

DZIAŁ PRZEZNACZONY DLA OSÓB ZAINTERESOWANYCH DALSZYM ROZWOJEM FORUM

CO POWINNO ZOSTAĆ DODANE?
+ PRZYCISKI pod każdym postem pozwalające ocenić jego przydatność (np. "WARTY UWAGI", "PRZYDATNY POST", "+1", "-1", "SPAM", "PSYCHOZA", "HAHAHA", "DZIĘKUJĘ")

CO POWINNO ZOSTAĆ USUNIĘTE?
- mini-czat, mimo że wiele osób może się z tym nie zgodzić, ale jednak obciąża to forum, a moc mogłaby zostać spożytkowana do usprawnienia funkcji przeszukiwania forum, poza tym jest on nieocenzurowany co przekłada się na komfort innych użytkowników, taka dyskusja mogłaby zostać przeniesiona bez problemu na inne komunikatory, których dodatkową zaletą byłoby nieobciążanie forum

CZY ZMIANY SĄ TRUDNE DO WPROWADZENIA?
Jak wiadomo obsługa takiej funkcjonalności wymagałaby dodania odpowiednich skryptów czy mówiąc innymi pluginów. Nawet ręczne utworzenie takiego dodatku nie powinno stanowić problemu, a wprowadziłoby wiele zmian na lepsze, chociaż wymaga to minimalnej wiedzy programistycznej i włożenia własnego wysiłku. Problemem mogłoby okazać się aktualizacja takiego dodatku wraz z aktualizacją silnika forum. Gdyby nawet coś poszło nie tak, nie byłoby to tak wielką stratą.

CO TO DA?
Pozwoli oddzielić spam od niechcianych użytkowników oraz pozwoli sprawniej przeglądać wątki i poruszać się w nich. Zachęci do dalszego brania udziału w dyskusjach, a nie do kończenia ich gdy ktoś coś napisze źle.

ZAKOŃCZENIE
Zachęcam do zastanowienia się i rozważenia wdrożenia takiego pomysłu w życie, może okazać się to najlepszą opcją. :P :P :P

Dziękuję za wysłuchanie.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Re: SUGESTIE USPRAWNIAJĄCE FORUM (co zmienić, naprawić, dodać)

Post autor: Dobro »

Śniło mi się, że Zbyszek odpowiedział na ten wątek, ale jednak nie odpowiedział.
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

ja bym zostawil, wszystko tak jest jest. nie zawsze zmiany moga wyjsc a dobre.
rozszczepionyumysl
zaufany użytkownik

Post autor: rozszczepionyumysl »

Lepiej, aby czat był po prostu zewnętrzny np. Discord, bo trzeba mieć lepszy hosting, aby forum się nie zwieszało.
Awatar użytkownika
Stoķrotķa
bywalec

Oto mój post, ukazuje on jak powinno to działać. Niżej podany przykład z przyciskami.
Obrazek
Awatar użytkownika
Stoķrotķa
bywalec

I też miałem na myśli discorda.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

karuna pisze: pn lis 14, 2022 10:49 am Śniło mi się, że Zbyszek odpowiedział na ten wątek, ale jednak nie odpowiedział.
Karuna, nie znalazłem takiego rozszerzenia (ext) do forum w phpbb. Ktoś musiałby je napisać. A ten ktoś oznacza ja. A to z kolei, że długo piszę.
Forum ma tę użytkowników - informatyków. Niech ktoś popracuje nad takim rozszerzeniem, wtedy z pewnością je włączę. Chętnych proszę pisać do mnie na priva. Z pewnością pomogę.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Ale o jakim rozwoju forum w ogóle mowa ??? Największe platformy społecznościowe odchodzą od jakiejkolwiek oceny treści. Na takim youtubie, masz opcje lubie to ! I nic wiecej. Nikogo to nie obodzi czy ty czegość nie lubisz, haha, psychoza czy jakiegokolwiek tego typu formy. Dzieci na tym forum nie mamy, a dorosłe dzieci. Co nic nie piszą argumentujac, czy cokolwiek opowiadajac. A jednocześnie chcą poczuć jakąś władze i ocenić czyjąś wypowiedz, niczym nie argumentując. Jest raczej chore. Sprowadźmy to do normalnego świata. Jak zachowasz sie w rozmowie z człowiekiem. Jak ten będzie rozmawiał na zasadzie. Spam, haha, dziękuje, psychoza itd. No raczej jak kogoś upośledzonego ! Raczej nie chciał byś w życiu mieć kontaktu z taką osobą.
Terapeutyczna rola tego forum, polega na tym że możesz poczuć sie sobą. Niczego nie udawać. A każdy, argumentując może ci coś napisać. Wprowadzanie takich ocen, skonczy sie tylko tym. Ze nie będzie tu nic pisane. A tylko oceniane w sposób nie konstruktywny jakimś kliknięciami. Nie ważne co masz i jaki jesteś. Ważne żeby ze samym sobą czuć się dobrze. Nawet z urojeniami, będziesz szczęśliwym człowiekiem.

Popatrzymy na wciąz żywe i aktywne fora. Są żywe bo ludzie cos piszą, argumentują. Stykają sie z innym zdaniem, argumentacja. Bądź odmiennym zdaniem. Na tym to polega. A znajac to forum już dobrze. Nikt tu nie będzie oceniał wypowiedzi. Tylko użytkowników, jakieś znajomości. klubiki wzajemnej adoracji, jakieś obozy. To było dobre w podstawóce 20-30 lat temu.

Niech każdy czuje się tu dobrze, a jak chcesz komuś coś o kimś powiedzieć. To napisz w wątku o co ci konkretnie chodzi. Albo będziesz miał racje albo nie. W każdym razie każdy w dyskusji otrzyma wiadomość zwrotną. A co masz zrobic na haha, spam, troll, psychoza. Nic to nikomu, przeciez nie powiem. A sprawi ze ktoś sie zamknie w sobie. Bo nie będzie wiedział o co chodzi !
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Moja sugestia na tak naprawdę usprawnieniem forum, a nie jakieś kliki dla internatowców. To, to co już pisałem nie raz !!! 15 minut na na zmiane treści postu. A nie jak to ma miejsce teraz i w przeszłości. Ze takim Eden, kiedyś wszystko usuwał. To dziś 80% treści naszego barbarzyńcy AMMANA w zasadzie nie istnieje. Bo nawet po miesiącach. Miał możliwość wykasowania wszystkiego. Ludzie wychodzą na idiotów !!! Bo nikt nie wie o co chodziło w dyskusji. Nikt nie pojmie zasady przyczynowo skutkowej różnych zjawisk. Ilu tutaj jeszcze będziemy mieć takich ??? Czy po leczeniu zamkniętym, takich powracających osób ??? Pod różnymi Nickami ? Którzy krzewią gówno nigdy za nic nie biorąc odpowiedzialności. A jak ich punkt widzenia się zmieni, to po prostu po miesiącach wszystko wykasują. A problemów ludzi ich czytających i im wierzących już się cofnąć nie da !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „o tym forum”