Co chcesz na forum?

dział techniczny, tu proszę kierować pytania i uwagi do administratora i moderatorów

Moderator: moderatorzy

cezary123
zaufany użytkownik

Re: Co chcesz na forum?

Post autor: cezary123 »

Jakiego kata? :icon-mrgreen:
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

rozszczepionyumysl pisze: sob mar 11, 2023 11:47 am Bana dla Cata
cezary123 pisze: sob mar 11, 2023 12:28 pm Jakiego kata? :icon-mrgreen:
Cat, taki zespół heavy metalowy... Pewnie coś gra mu w głowie na tą nutę.
Jeszcze gdyby cezary tak napisał, to rozumiem. Bo sie udzeila, kłóci z nim. Wymienia poglądy. Ale rozszczepiony !?!? Człowiek który praktycznie w ogóle sie nie udziela i chyba nigdy z nikim nie wszedł w dyskusje ????
Jonny1988
zaufany użytkownik

Post autor: Jonny1988 »

FreshEscape pisze: sob mar 11, 2023 1:02 pm
rozszczepionyumysl pisze: sob mar 11, 2023 11:47 am Bana dla Cata
cezary123 pisze: sob mar 11, 2023 12:28 pm Jakiego kata? :icon-mrgreen:
Cat, taki zespół heavy metalowy... Pewnie coś gra mu w głowie na tą nutę.
Jeszcze gdyby cezary tak napisał, to rozumiem. Bo sie udzeila, kłóci z nim. Wymienia poglądy. Ale rozszczepiony !?!? Człowiek który praktycznie w ogóle sie nie udziela i chyba nigdy z nikim nie wszedł w dyskusje ????
Podyskutujemy synu
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Jonny1988 pisze: sob mar 11, 2023 1:21 pm Podyskutujemy synu
Chcesz dyskutować, nie dyskutując. Bo nie zapodałeś żadnego tematu. Wiec ja może tą sytuacje rozwinę, co jest na forum. Bany i brak tolerancji, dla każdego użytkownika kończą się tam. Gdzie jest brak argumentów.. !!!!
Jonny1988
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: sob mar 11, 2023 1:38 pm
Jonny1988 pisze: sob mar 11, 2023 1:21 pm Podyskutujemy synu
Chcesz dyskutować, nie dyskutując. Bo nie zapodałeś żadnego tematu. Wiec ja może tą sytuacje rozwinę, co jest na forum. Bany i brak tolerancji, dla każdego użytkownika kończą się tam. Gdzie jest brak argumentów.. !!!!
To forum jest bez nadzór i tylko to jest winne żebtak wygląda
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Jonny1988 pisze: sob mar 11, 2023 1:45 pm To forum jest bez nadzór i tylko to jest winne żebtak wygląda
Nie bardzo rozumiem, nie przez styl. Tylko przez myśl. Czyli co ? Tam gdzie komuś skończyła się argumentacja, powinien wejść moderator\administrator i zblamować użytkownika. Który coś mówi, a innemu brakuje i nie ma co odpowiedzieć. Żeby nie poczuł się skrzywdzony... ???!!!
Awatar użytkownika
pingui
bywalec
Status: Guru

Post autor: pingui »

Karton akurat ma to na co zasłużył, czytaj odebrany status zaufańca. I bardzo dobrze, człowiek wyprany z ludzkich emocji oraz empatii nie może być zaufanym dla nikogo. Jak niby komuś takiemu ufać gdy nie rozumie, że ktoś jest niezdolny do pracy albo samodzielnej egzystencji? Powie człowiekowi na wózku, ej ty jesteś leń i nierób, weź ty się do pracy bo tylko marnujesz nam powietrze :evil: Tym dziwniejsze jest to, że sam jedzie na tym samym wózku i ma do czynienia z tak samom chorymi ludźmi. Ciekaw jestem czy w stosunku do nich jest tak samo nieczuły i gruboskórny? Czy raczej tam się hamuje i kryje ze swoimi faszystowskimi poglądami?
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

pingui pisze: sob mar 11, 2023 2:33 pm Karton akurat ma to na co zasłużył, czytaj odebrany status zaufańca. I bardzo dobrze, człowiek wyprany z ludzkich emocji oraz empatii nie może być zaufanym dla nikogo. Jak niby komuś takiemu ufać gdy nie rozumie, że ktoś jest niezdolny do pracy albo samodzielnej egzystencji? Powie człowiekowi na wózku, ej ty jesteś leń i nierób, weź ty się do pracy bo tylko marnujesz nam powietrze :evil: Tym dziwniejsze jest to, że sam jedzie na tym samym wózku i ma do czynienia z tak samom chorymi ludźmi. Ciekaw jestem czy w stosunku do nich jest tak samo nieczuły i gruboskórny? Czy raczej tam się hamuje i kryje ze swoimi faszystowskimi poglądami?
Bardzo się ciesz z twojego powrotu. I piszesz bardzo dobrymi argumentami. Tylko jak już to robisz, to może pisz. Bezpośrednio do niego i jego komentarzy. Może coś dojdzie. Każdy jest ma coś za uszami i jak dla mnie każdy ma prawo się wypowiedzieć. Ale banowanie... powiedzmy sobie szczerze, zamykanie ust ludziom o różnych poglądach. To okaleczanie własnej świadomości...

Natomiast musze się czepić, bo nie był sobą. Jednego z użytkowników. Który najczęściej wchodzi w spory z cato, rzadko używającym argumentów, które by coś tłumaczyły. A bawi sie w naczelnego lekarza psychiatrę i psychologa tego forum. A ma status zaufanego. W zasadzie dwa bieguny tego samego myślenia, myślenia z pogranicza...
Jonny1988
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: sob mar 11, 2023 1:51 pm
Jonny1988 pisze: sob mar 11, 2023 1:45 pm To forum jest bez nadzór i tylko to jest winne żebtak wygląda
Nie bardzo rozumiem, nie przez styl. Tylko przez myśl. Czyli co ? Tam gdzie komuś skończyła się argumentacja, powinien wejść moderator\administrator i zblamować użytkownika. Który coś mówi, a innemu brakuje i nie ma co odpowiedzieć. Żeby nie poczuł się skrzywdzony... ???!!!
Ogólnie jest nieporządek bo jak jeden użytkownik każe drugiemu się powiesić i nie ma w tym momencie moderatora. Albo inny przykład oferuje narkotyki i się z tego śmieje.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Jonny1988 pisze: sob mar 11, 2023 2:45 pm Ogólnie jest nieporządek bo jak jeden użytkownik każe drugiemu się powiesić i nie ma w tym momencie moderatora. Albo inny przykład oferuje narkotyki i się z tego śmieje.
No ale czy do tego jest potrzebny moderator ? Ten człowiek, tak szybko jak się pojawił. Tak samo szybko sam znikł.
Jonny1988
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: sob mar 11, 2023 2:56 pm
Jonny1988 pisze: sob mar 11, 2023 2:45 pm Ogólnie jest nieporządek bo jak jeden użytkownik każe drugiemu się powiesić i nie ma w tym momencie moderatora. Albo inny przykład oferuje narkotyki i się z tego śmieje.
No ale czy do tego jest potrzebny moderator ? Ten człowiek, tak szybko jak się pojawił. Tak samo szybko sam znikł.
Jest ktoś potrzebny kto pilnował by porządku. Masz rację że szybko się pojawił i szybko znikł. Ale pomyśl jakby ktoś się zastosował do jego rad i byłaby wielką tragedia.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Jonny1988 pisze: sob mar 11, 2023 3:17 pm Jest ktoś potrzebny kto pilnował by porządku. Masz rację że szybko się pojawił i szybko znikł. Ale pomyśl jakby ktoś się zastosował do jego rad i byłaby wielką tragedia.
Co ja sobie myślę to tylko ja wiem. Wiem natomiast co napisał admin. O nie braniu odpowiedzialności za decyzje\poglądy\opinie\sposób bycia innych i tego sie trzymam.
Jonny1988
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: sob mar 11, 2023 3:22 pm
Jonny1988 pisze: sob mar 11, 2023 3:17 pm Jest ktoś potrzebny kto pilnował by porządku. Masz rację że szybko się pojawił i szybko znikł. Ale pomyśl jakby ktoś się zastosował do jego rad i byłaby wielką tragedia.
Co ja sobie myślę to tylko ja wiem. Wiem natomiast co napisał admin. O nie braniu odpowiedzialności za decyzje\poglądy\opinie\sposób bycia innych i tego sie trzymam.
Wiadomo nie jesteśmy dziećmi żeby słuchać rad jakiegoś zwyrola. Ale pomyśl sobie jak ktoś by był w stanie ciężkiej depresji i taki zwyrol dołożył by cegiełkę np do decyzji suicydialnych.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

pingui pisze: sob mar 11, 2023 2:33 pm Tym dziwniejsze jest to, że sam jedzie na tym samym wózku i ma do czynienia z tak samom chorymi ludźmi.
Chciałbym abyś zwrócił uwagę na to ze nie ma 2 takich samych schizofreni. To co mówi, dla jednego może być budujące i motywujące. W zależności od jego stanu zdrowia. A dla drugiego, będzie poniżeniem i wyśmianiem. Nie chce sie tu bawić w psychaitre. Ale nawet dobrze leczona choroba, pozostawia ślad w postaci myślenia ksobnego. I odbiorze wszystkiego tak, jak gdyby wszystko odnosiło sie tylko do nas i o nas to było. Nie można oceniać świata na podstawie tylko wg. własnego postrzegania rzeczywistości. Po to są takie fora. Aby o wszystkim pogadać i wymienić sie poglądami. Oraz zdać sobie sprawę z tego że coś, do dla jednego może być czarne, dla drugiego jest białe hihi.
Jonny1988
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: sob mar 11, 2023 3:34 pm
pingui pisze: sob mar 11, 2023 2:33 pm Tym dziwniejsze jest to, że sam jedzie na tym samym wózku i ma do czynienia z tak samom chorymi ludźmi.
Chciałbym abyś zwrócił uwagę na to ze nie ma 2 takich samych schizofreni. To co mówi, dla jednego może być budujące i motywujące. W zależności od jego stanu zdrowia. A dla drugiego, będzie poniżeniem i wyśmianiem. Nie chce sie tu bawić w psychaitre. Ale nawet dobrze leczona choroba, pozostawia ślad w postaci myślenia ksobnego. I odbiorze wszystkiego tak, jak gdyby wszystko odnosiło sie tylko do nas i o nas to było. Nie można oceniać świata na podstawie tylko wg. własnego postrzegania rzeczywistości. Po to są takie fora. Aby o wszystkim pogadać i wymienić sie poglądami. Oraz zdać sobie sprawę z tego że coś, do dla jednego może być czarne, dla drugiego jest białe hihi.
Dobrze prawisz bo ludzie są różni tak jak i przebieg tej samej choroby jest różny
Jonny1988
zaufany użytkownik

Chciałem sobie trochę poslpisac a tu zonk serwer ciągle przeciążony.
Awatar użytkownika
pingui
bywalec

FreshEscape pisze: sob mar 11, 2023 2:45 pm ardzo się ciesz z twojego powrotu. I piszesz bardzo dobrymi argumentami. Tylko jak już to robisz, to może pisz. Bezpośrednio do niego i jego komentarzy. Może coś dojdzie. Każdy jest ma coś za uszami i jak dla mnie każdy ma prawo się wypowiedzieć. Ale banowanie... powiedzmy sobie szczerze, zamykanie ust ludziom o różnych poglądach. To okaleczanie własnej świadomości...

Natomiast musze się czepić, bo nie był sobą. Jednego z użytkowników. Który najczęściej wchodzi w spory z cato, rzadko używającym argumentów, które by coś tłumaczyły. A bawi sie w naczelnego lekarza psychiatrę i psychologa tego forum. A ma status zaufanego. W zasadzie dwa bieguny tego samego myślenia, myślenia z pogranicza...
Bardzo mi miło, że się cieszysz, dziękuję za dobre słowo!
Niestety, ja nie mam czasu szukać po postach gdzie w taki sposób się wyraził, jednak jestem pewny, że wiadomość dotrze do adresata. Bardzo uważnie czyta forum i raczej nic go nie omija. To nie była wypowiedź skierowana ani do Amannna, ani też w złości, on po prostu taki jest, wyzuty z emocji i ludzkich uczuć. I nawet to ja doskonale rozumiem - nasze leki tak działają, że mocno odcinają człowieka od jego emocji oraz uczuć. Z jednej strony człowiek nie ma objawów wytwórczych ale z drugiej strony staje się trochę taką bezduszną maszyną, tylko jeść i spać, zero emocji. Większość naszych leków w ten sposób działa, szczególnie jak są wysokie dawki. Czasem bardziej wrażliwi potrafią coś poczuć, szczególnie panny ale już facety to gdzie tam. Zazwyczaj i tak jesteśmy twardzi i hardzi, a jeszcze naćpać się znieczulaczami i masz to co masz. Tyle że czasem warto jest ugryźć się w język i te swoje wywody zostawić dla siebie, tak by kogoś tym nie skrzywdzić. Jeżeli mi nie wierzysz, to napisz proszę do Pana Administratora, ma wszystkie posty zgłoszone w których Karton ubliża chorym.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

pingui pisze: sob mar 11, 2023 3:46 pm ma wszystkie posty zgłoszone w których Karton ubliża chorym.
Tak, wiemy juz Amannn, ze zglaszasz wszystko co pisze z czestotliwoscia karabinu maszynowego xD.
No i gdzie ten ban? xD
Wiesz, Zbyszek, w tym wypadku to ci mocno wspolczuje xD.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Jonny1988
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: sob mar 11, 2023 3:49 pm
pingui pisze: sob mar 11, 2023 3:46 pm ma wszystkie posty zgłoszone w których Karton ubliża chorym.
Tak, wiemy juz Amannn, ze zglaszasz wszystko co pisze z czestotliwoscia karabinu maszynowego xD.
No i gdzie ten ban? xD
Wiesz, Zbyszek, w tym wypadku to ci mocno wspolczuje xD.
Pingui i Amman to jeden osobnik?
Awatar użytkownika
pingui
bywalec

Pan Administrator wyraźnie napisał, że nie powinniśmy się martwić tym co kto napisze oraz tym jak ktoś to odbierze - jest to przekraczanie naszych kompetencji jako użytkowników.
Tutaj jest forum publiczne więc każdy ma prawo napisać co mu się żywnie podoba, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku, a kto inny nie ma prawa ani w to ingerować ani też tym się przejmować bo to nie jest jego rzecz. Każdy sam ponosi odpowiedzialność za swoje słowa i tak samo każdy sam jest odpowiedzialny za to komu wierzy i kogo słucha. Nie mamy podstaw ani potrzeby by wchodzić w skórę innych użytkowników. Tu jest internet i każdy jest sam za siebie odpowiedzialny.
Niedozwolona jest jedynie sytuacja gdy ktoś kogoś namawia do popełnienia samobójstwa, komuś grozi śmiercią albo sam jest na granicy życia i śmierci, w takim przypadku niezwłocznie należy dzwonić pod numer alarmowy 112. Pan Administrator w takim przypadku jest w stanie podać dokładną lokalizację oraz numer IP urządzenia z którego wyszedł wpis.
Jonny1988 pisze: sob mar 11, 2023 4:04 pm Pingui i Amman to jeden osobnik?
Bzdura totalna i pomówienia, widać, że Karton ma paranoję grubą :lol: Gołym okiem widać, że jestem kto inny jedyny i niepowtarzalny :oops:
ODPOWIEDZ

Wróć do „o tym forum”