Moderator: moderatorzy
A słyszałeś Andrzeju ze katastrofa jedzie się leczyć do Norwegii To znaczy chce bo ja powiadamiam ambasadę żeby go nie wpuszczali. W tym chce pewnie przemycić dwa chomiki jednego wypchanego bo nie ma ich z kim zostawić.Kiciuś_XXL pisze: ↑czw lut 02, 2023 6:24 pm To lek dla nas wszystkich. Ja sprawdzam net czy jest jakaś nowa wzmianka o pojawieniu sie na rynku.
Podobno lek ma posmak rumu, a skutkami ubocznymi sa poczucie sie zadowolonym i pojawia lekki uśmieszek w prawym kąciku ust ale nie wiem dokładnie czy to jakiś symptom pedalski,
Wiesz kicius ze w slowotwórstwie zachodnio europejskim powstało okreslenie na takich ludzi jak ty ? Czyli na wszystkich tych, które stara i stał emigracja określa ludzi co żyją w Polsce a pracują za granica lub też tzw. sezonowców ? W ogóle sezonowiec lub człowiek co weekend zjezdzajacy do polski co wyjechał. Nic o zachodzie nie wie a ma zachodnie zarobki to dla polaków najgorszy rodzaj człowieka, taki wieśniak co był raz w mieście i se kaset disco polo nakupowył i myśli ze świat poznał. W moim kraju tłumacząc na polski mówi sie tak zwane "wściekłe małpy" na takich ludzi. Tego tałatajstwa nikt nie toleruje...
To sa twoje słowa na podstawie twoich przeżyć i doświadczeń ze środowiskiem w którym sie znajdujesz w danej chwili. Ja tak nie mam. Nie czuję sie inny niż ci których mijam na ulicy, w tramwaju w metrze. Pracuję teraz 12 lat a Austrii i nigdy tam gorszy się nie poczułem. Nie spotkałem nikogo kto by mi powiedział ty dziadu, ty wieśniaku za granicą. W Wiedniu jak i w Austrii panuje kultura której brakuje części społeczności ale w Polsce. W Austrii wszędzie życzliwość. Nigdy nie miałem kłopotów. Starsze osoby czasem przepuszczają mnie w kolejce w sklepie co jest nie do pomyślenia w Polsce. Dobrze się czuję za granicą jak ryba w wodzie i chętnie odwzajemniam życzliwość uśmiechnę sie gdy ustępuję miejsca w autobusie. W pociągu często korzystam z czytnika e-booków.FreshEscape pisze: ↑czw lut 02, 2023 6:55 pm
Wiesz kicius ze w slowotwórstwie zachodnio europejskim powstało okreslenie na takich ludzi jak ty ? Czyli na wszystkich tych, które stara i stał emigracja określa ludzi co żyją w Polsce a pracują za granica lub też tzw. sezonowców ? W ogóle sezonowiec lub człowiek co weekend zjezdzajacy do polski co wyjechał. Nic o zachodzie nie wie a ma zachodnie zarobki to dla polaków najgorszy rodzaj człowieka, taki wieśniak co był raz w mieście i se kaset disco polo nakupowył i myśli ze świat poznał. W moim kraju tłumacząc na polski mówi sie tak zwane "wściekłe małpy" na takich ludzi. Tego tałatajstwa nikt nie toleruje...
Czyli rozumiem ze niemiecki perfect ? Panie Kiciuś ? Widzisz, problem polega na tym ze nie tylko tam gdzie mieszkałem mnie ciągle chwalili. Nie tylko tam gdzie pracowałem ciągle mnie chwalili i awansowali. Ale nawet miła pochwalną rozmowe miałem na stacjach benzynowych na temat mnie samego. Tylko wiesz ? Problem polega na tym ze na reszte polaków pluli. Nawet ciapatych Markonaców traktuje sie lepiej na zachodzie niż Polaków. A ja ze jestem Polakiem zawsze w głowie miałem to ze jestem Polską. A nie Freshescapem i to myślelenie mnie za granicą zgubiło. Wiedzą jak bardzo jesteś tradycyjnie polskim narodowcem ostrezegam cie, zebyś nie skonczył jak ja. Ale budowa to raczej nie praca w grupie i pokazywanie sie w grupie z ludzmi z którymi dojezdzasz do pracy.Kiciuś_XXL pisze: ↑czw lut 02, 2023 7:25 pmTo sa twoje słowa na podstawie twoich przeżyć i doświadczeń ze środowiskiem w którym sie znajdujesz w danej chwili. Ja tak nie mam. Nie czuję sie inny niż ci których mijam na ulicy, w tramwaju w metrze. Pracuję teraz 12 lat a Austrii i nigdy tam gorszy się nie poczułem. Nie spotkałem nikogo kto by mi powiedział ty dziadu, ty wieśniaku za granicą. W Wiedniu jak i w Austrii panuje kultura której brakuje części społeczności ale w Polsce. W Austrii wszędzie życzliwość. Nigdy nie miałem kłopotów. Starsze osoby czasem przepuszczają mnie w kolejce w sklepie co jest nie do pomyślenia w Polsce. Dobrze się czuję za granicą jak ryba w wodzie i chętnie odwzajemniam życzliwość uśmiechnę sie gdy ustępuję miejsca w autobusie. W pociągu często korzystam z czytnika e-booków.FreshEscape pisze: ↑czw lut 02, 2023 6:55 pm
Przykro mi Freshescape że za granicą czujesz się gorszy. Jak dziad. Ja tak nie mam, nie czuję tego co ty. Nie spotkało i nie spotyka mnie tyle złych rzeczy co ciebie. Możesz spróbować popracować nad sobą, nad poczuciem własnej wartości. Może od małego wmawiali ci że jesteś nikim i będziesz nikim. Nie wiem, ale coś w tym jest