.
Moderator: moderatorzy
- Catastrophique
- bywalec
Re: I Eden też rzucił palenie papierosów
Jak najbardziej możesz chodzic do pracy, jak każdy z Was, tylko Wam sie nie chce.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- Catastrophique
- bywalec
I ludzi się boicie.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Dobrze że nie palisz. JużEden pisze: ↑czw gru 29, 2022 11:58 pm Jak ktoś chodzi do pracy, to nie podobają się pracownicy palący papierosy. Ja jednak jestem na silnych truciznach przymusowych i do pracy chodzić nie mogę. Wszystkim to było obojętne, czy ja palę papierosy - a niepalenia papierosów nie pogratuluje mi nikt.
Wy rzuciliście kilka lat temu - a teraz, to są moje pierwsze dni bez papierosa.
To jest kwestia decyzji - trzeba chcieć nie palić papierosów - czekajcie, ile ja to paliłem, 13 lat? A i wcześniej w życiu, były okresy, kiedy paliłem - jak zesumować, to będzie 15 lat życia.
Też rzuciłem, palilem z 10 lat.
Szczególnie ciebie.
Pogratuluj Edenowi uwolnienia się od trucizny a nie gadasz nie na temat.
Gratulacje. Postaraj się wypełnić je przyjemnymi przeżyciami.
Jak Ci się spodobają te dni, to zachowaj je na przyszłość, kiedy będzie Cię ciągnąć z powrotem do nikotyny. Będą motywującym wspomnieniem i takim punktem oparcia do dalszego uwalniania się.
Ja akurat nigdy nie paliłem, przeszkadzało mi to, ten dym naokoło twarzy, duszności, ceregiele przy papierosach, ten rytuał u palaczy, więc łatwo mi zapomnieć o istnieniu na świecie nikotyny i trujących papierosów.
Za to ktoś, kto odkryje i skonstruuje skuteczną terapię pozwalającą rzucić palenie szybko zostanie milionerem. Tylko nie w stylu: sam rzuć a ja zbiorę oklaski i chwałę. To musi być coś oddziałujące zarówno biochemicznie na organizm jak i na psychikę i ducha, żeby pozwolić mu wrócić do stanu sprzed uzależnienia. Wtedy dopiero może sobie człowiek wybierać palenie albo zdrowie, mając zupełnie neutralny stan i nieskażoną wolną wolę.
Na razie milionerami są producenci i sprzedawcy papierosów. Zarabiają miliony na śmierci milionów ludzi.
Za to ktoś, kto odkryje i skonstruuje skuteczną terapię pozwalającą rzucić palenie szybko zostanie milionerem. Tylko nie w stylu: sam rzuć a ja zbiorę oklaski i chwałę. To musi być coś oddziałujące zarówno biochemicznie na organizm jak i na psychikę i ducha, żeby pozwolić mu wrócić do stanu sprzed uzależnienia. Wtedy dopiero może sobie człowiek wybierać palenie albo zdrowie, mając zupełnie neutralny stan i nieskażoną wolną wolę.
Na razie milionerami są producenci i sprzedawcy papierosów. Zarabiają miliony na śmierci milionów ludzi.
Ja 10 dzień bez palenia z recigarem.