Bo w psychiatrykach nie leczą. Nikt nawet nie czyta Kępińskiego poza tym WHO nie zna schizofrenia.
Dlaczego warto studiować Biblię
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Re: Dlaczego warto studiować Biblię
każdy user twgo forum wie że choruje to znaczy ma "wgląd" czyli jest zdrowy.
Każdy leczący się jest zdrowy.
A że bieda nuda głód trudności życiowe to inna sprawa
Każdy leczący się jest zdrowy.
A że bieda nuda głód trudności życiowe to inna sprawa
Katastrofa jest leczony ambulatoryjnie a powinien być hospitalizowany. Ma w szczególności za małe dawki leków na jego stany psychotyczne. Chciałbym bardzo mu pomóc. Z uwagi na jego agresję odsyłałem go żeby położył się w szpitalu na babińskiego na pół roku dał sobie spokój z forum tj nie atakował innych użytkowników i oni mu pomogą zlikwidują mu rojenia wielkościowe i ksobne oraz pokażą jak prowadzi się te jego pseudo wykłady bo na razie jest tragedia. Ale mnie on nie posłuchał i dalej trolluje i zaśmieca forum jak wyżej.
"Sprzeczka nastolatków o wpisy w Internecie zakończona ugodzeniem nożem w brzuch".
https://www.lublin112.pl/sprzeczka-nast ... -w-brzuch/
Też pewnie nikt się nie spodziewał, że do tego dojdzie. Poszturchają się gówniarze i opadnie im i tyle.
Tymczasem afekt potrafi wybuchać lawinowo i doprowadzać do takiego zaślepienia nienawiścią, że walczący stają się nieobliczalni.
To, co w przypadku piętnastolatków skończyło się na obrażeniach ciała, i przerażeniu, w przypadku dorosłych zajadłych ludzi może skończyć się o wiele poważniej.
Zresztą jest też coś takiego jak vendeta. Ktoś głupio zacznie, coś się stanie a potem znajomi czy krewni mszczą się, nakręcają i nie ma końca zła.
Było wiele takich sytuacji, w których nikt się nie spodziewał tragicznego finału.
Lamek, syn Matuzalema, potomek Kaina w Biblii mówi:
"23 Lamek rzekł do swych żon, Ady i Silli:
«Słuchajcie, co wam powiem, żony Lameka.
Nastawcie ucha na moje słowa:
Gotów jestem zabić człowieka dorosłego, jeśli on mnie zrani,
i dziecko - jeśli mi zrobi siniec!
24 Jeżeli Kain miał być pomszczony siedmiokrotnie,
to Lamek siedemdziesiąt siedem razy!»8"
Rdz 4:23-24 BT
https://biblia.gosc.pl/rozdzial.php?id=4#P8
Rdz 4, 15 - Owo znamię było czymś, co chroniło Kaina - może cechą przynależności do szczepu, który stosuje prawo krwawej zemsty za zabicie swego członka.
Rdz 4, 24 - Wymowny dowód rosnącej dzikości moralnej potomków Kaina.
Też pewnie nikt się nie spodziewał, że do tego dojdzie. Poszturchają się gówniarze i opadnie im i tyle.
Tymczasem afekt potrafi wybuchać lawinowo i doprowadzać do takiego zaślepienia nienawiścią, że walczący stają się nieobliczalni.
To, co w przypadku piętnastolatków skończyło się na obrażeniach ciała, i przerażeniu, w przypadku dorosłych zajadłych ludzi może skończyć się o wiele poważniej.
Zresztą jest też coś takiego jak vendeta. Ktoś głupio zacznie, coś się stanie a potem znajomi czy krewni mszczą się, nakręcają i nie ma końca zła.
Było wiele takich sytuacji, w których nikt się nie spodziewał tragicznego finału.
Rdz 4, 15 - Owo znamię było czymś, co chroniło Kaina - może cechą przynależności do szczepu, który stosuje prawo krwawej zemsty za zabicie swego członka.
Katastrofa też namawiał do rękoczynów tylko zaraz speniał i chciał tylko Trickstera wystawić.cezary123 pisze: ↑sob lis 19, 2022 12:21 pm "Sprzeczka nastolatków o wpisy w Internecie zakończona ugodzeniem nożem w brzuch".
Ciekawe, że Lamek był ojcem Noego, to znaczy bawił w czasach, kiedy Bóg postanowił wygubić życie na Ziemi, gdyż żałował, że je stworzył. Ziemia została napełniona bezprawiem, obrzydliwością, gwałtem i przemocą przez ludzi.
Zawsze mnie denerwował pewien rysunek z literatury ŚJ, a konkretnie z książki dla dzieci: "Mój zbiór opowieści biblijnych".
Przedstawia nefilima trzymającego za gardło mniejszego od niego człowieka i unoszącego go jak zabawkę. Razi przemocą.
https://www.jw.org/pl/biblioteka/ksi%C4 ... -na-ziemi/
A wszystko to przez naiwne kobity, które dawały .... upadłym demonom przybyłym na Ziemię z nieba, przybierającym postać amantów z ludzkiego rodu. Z tych związków rodziły się nefilimowie, mocarze z dawien dawna sławni....
Bozia nie wytrzymała nerwowo i postanowiła zdemontować swoje stworzenie, które tak się rozpaskudziło w złym kierunku zamiast podążać ku harmonii sfer.
Za to dobrze, że uświadamiają czytelnikom jak kobity wyglądały, kiedy demony zdematerializowały się nagle i uciekły przed potopem porzucając je na pastwę losu, biedne porzucone istoty w strugach deszczu rozpoczynającego się potopu. Kobity stojąc w kałużach wody wyciągają błagalnie ręce do swych byłych parnerów. Oni zaś jako szare postacie po ludzkich ciałach unoszą się do góry nie oglądając się nawet na kataklizm.To znaczy jedna twarz się ogląda, patrzy na kobietę, ale tak zimno i obojętnie, spiesząc swoją drogą. Nie utoną, wrócą do dziedziny duchowej na wiele lat, aż do wyrzucenia ich z nieba przez Jezusa w Apokalipsie.
Ilustracja była gdzieś i to bardzo sugestywna, jak znajdę to wrzucę.
Przedstawia nefilima trzymającego za gardło mniejszego od niego człowieka i unoszącego go jak zabawkę. Razi przemocą.
https://www.jw.org/pl/biblioteka/ksi%C4 ... -na-ziemi/
A wszystko to przez naiwne kobity, które dawały .... upadłym demonom przybyłym na Ziemię z nieba, przybierającym postać amantów z ludzkiego rodu. Z tych związków rodziły się nefilimowie, mocarze z dawien dawna sławni....

Bozia nie wytrzymała nerwowo i postanowiła zdemontować swoje stworzenie, które tak się rozpaskudziło w złym kierunku zamiast podążać ku harmonii sfer.
Za to dobrze, że uświadamiają czytelnikom jak kobity wyglądały, kiedy demony zdematerializowały się nagle i uciekły przed potopem porzucając je na pastwę losu, biedne porzucone istoty w strugach deszczu rozpoczynającego się potopu. Kobity stojąc w kałużach wody wyciągają błagalnie ręce do swych byłych parnerów. Oni zaś jako szare postacie po ludzkich ciałach unoszą się do góry nie oglądając się nawet na kataklizm.To znaczy jedna twarz się ogląda, patrzy na kobietę, ale tak zimno i obojętnie, spiesząc swoją drogą. Nie utoną, wrócą do dziedziny duchowej na wiele lat, aż do wyrzucenia ich z nieba przez Jezusa w Apokalipsie.
Ilustracja była gdzieś i to bardzo sugestywna, jak znajdę to wrzucę.
- Kiciuś_XXL
- moderator
W moim w domu mam 4 Biblie różne wydaniaDlaczego warto studiować Biblię
książki interpretacje
Książki "Rozmowy o Biblii" Anna Świderkówna, według mnie są najbardziej przystepne i ciekawe.Kiciuś_XXL pisze: ↑ndz lis 20, 2022 9:26 amW moim w domu mam 4 Biblie różne wydaniaDlaczego warto studiować Biblię
książki interpretacje
Ja mam Biblię Tysiąclecia wydanie II i IV, Biblię Paulistów, Biblię Poznańską, Biblię Warszawską wydaną przez Brytyjskie i Zagraniczne Towarzystwo Biblijne, Nowy Testament w przekładzie Seweryna Kowalskiego i Biblię w przekładzie Nowego Świata.
Najlepiej mi się korzysta z Biblii Tysiąclecia z przypisami, ale w innych przekładach w treści i przypisach czasem można znaleźć to, czego nie ma w tej.
Najlepiej mi się korzysta z Biblii Tysiąclecia z przypisami, ale w innych przekładach w treści i przypisach czasem można znaleźć to, czego nie ma w tej.
- Kiciuś_XXL
- moderator
Andrew nie udawaj ze coś czytasz. Ty tylko wódka i kosztem rodziców piwko ewentualnie
- Kiciuś_XXL
- moderator
- Kiciuś_XXL
- moderator
Tata żyje i przepisał mi chatę, więc muszę mu prawnie wszystko zapewniać. Ostatnio przywożę mu z zagranicy Rum, bo chłodno za oknem
Przywieź mu wódki a nie rumu nie trój starego kolorowym świństwem.
- Kiciuś_XXL
- moderator
Wódkę sobie sam kupi w pobliskim sklepie, a Rumu u nas w okolicy takiego nie ma dobrego
A jakieś drugi bierze?
- Kiciuś_XXL
- moderator
powinien na demencje, ale uważa że jak jednego wypije to jest to lepsze niż cała apteka i cały zespól lekarzy'
ma 77 lat i trzyma się dobrze. Obawiam sie że jeszcze by mnie przeskoczył i dał w pysk
ma 77 lat i trzyma się dobrze. Obawiam sie że jeszcze by mnie przeskoczył i dał w pysk
A nie odradza ci dragow psychiatrycznych?
- Kiciuś_XXL
- moderator
Wszędzie łazisz za mną po forum i zadajesz niemiłe pytania. Czemu właściwie mnie prześladujesz?
Mało Ci że wywalczyłeś u mnie odebranie mi statusu moderatora? Czego jeszcze chcesz?
Mam odejść z tego forum?
Tak albo Nie
bez żadnych pokrętnych odpowiedzi odpowiedz Tak lub nie Nie
Nie mam juz siły Ciebie znosić na tym forum?
Prosta odpowiedź na trzy litery
Mało Ci że wywalczyłeś u mnie odebranie mi statusu moderatora? Czego jeszcze chcesz?
Mam odejść z tego forum?
Tak albo Nie
bez żadnych pokrętnych odpowiedzi odpowiedz Tak lub nie Nie
Nie mam juz siły Ciebie znosić na tym forum?
Prosta odpowiedź na trzy litery
Straciłeś moderatora bo mnie wyzywałeś. Teraz nie wyzywasz przestałeś mi nie przeszkadza teraz twoja obecność na forum. Natomiast ten ostatni post wskazuje na to ze znowu ci odbija.