To prawda, tez widzialam. Jednak wiekszosci takich osob chodzi wylacznie o kase - rente.savior of the damned pisze:Swoją drogą wielu ludzi których spotkałem w psychiatryku, zachowywalo się zupełnie normalnie, więc albo wmówiło im się chorobę, albo kombinowali aby rentę dostać.
Od czego można zachorować?
Moderator: moderatorzy
Re: Od czego można zachorować?
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
Niewazne niedawno pisalas jestes zdrowa wiec nie wypowiadaj sie na temat pacjentow w szpitalu. A jasli ludzie tam znajdujacy sie sprawiaja wrazenie normalnych to najczescie sa juz ustawieni. W szpitalu nie tylko sa osoby chore na schizofrenie. Sa tam rowniez ludzie uzaleznieni czy w deprsji. Ich zachowania sa zupenie inne niz schizofrenikow.
- savior
- bywalec
- Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł
A dlaczego nie ma sie wypowiadać? cenzorem jestes?jato pisze:Niewazne niedawno pisalas jestes zdrowa wiec nie wypowiadaj sie na temat pacjentow w szpitalu.
w sumie fakt, czasami człowiek o tym zapomina.jato pisze: W szpitalu nie tylko sa osoby chore na schizofrenie. Sa tam rowniez ludzie uzaleznieni czy w deprsji. Ich zachowania sa zupenie inne niz schizofrenikow.
Bede sie wypowiadac bo bylam w szpitalu w odwiedzinach bliskiej osoby i widzialam. Poza tym mam sasiada ktory mowi wprost, ze chodzi do psychiatry zeby miec rente. Zatkalo?jato pisze:Niewazne niedawno pisalas jestes zdrowa wiec nie wypowiadaj sie na temat pacjentow w szpitalu.
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
-
- zaufany użytkownik
Można twierdzić, iż niektórzy wykorzystują chorobę (żeby na przykład dostać rentę). Ja jednak nie oceniam, tj. nie potępiam osób, które nie czują się bardzo źle, lecz idą do szpitala, żeby sobie "załatwić" rentę. Ani nie usprawiedliwiam, ani nie ganię nikogo z tego powodu. Schizofrenia to ciężka przewlekła choroba, sądzę, że większość ludzi nie jest w stanie pracować, więc jeśli będąc na rencie można zapewnić sobie względny spokój i minimalizować stres i ktoś podejmuje taką decyzję, to jego wola.
Ja też mówię czasami, że "załatwiłam" sobie rentę. Żeby odczepili się ci co "niechcący" dowiedzieli się o moim leczeniu psychiatrycznym. W szpitalu lekarce powiedziałam wprost, że przyszłam tu po to, by załatwić sobie rentę, ale nikt mi nie uwierzył

W tym świecie lepiej być uznawanym za kombinatora co załatwił sobie lewą rentę niż za chorego psychicznie- proza życia

W tym świecie lepiej być uznawanym za kombinatora co załatwił sobie lewą rentę niż za chorego psychicznie- proza życia

Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
Jeżyk pisze: W tym świecie lepiej być uznawanym za kombinatora co załatwił sobie lewą rentę niż za chorego psychicznie- proza życia

Pozdrawiam

http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
- savior
- bywalec
taaa, to smutne - największy zwyrodnialec będzie sie cieszył większym szacunkiem niż wariat. Z całym szacunkiem
ja też nim jestem.

nas " wariatów " jest tylko jeden procent a " inteligentnych " psychopatów szacuje się że od 3 do 5 procent należymy do elitarnego grona więc bądżmy dumni a wracając do tematu to etiologia tej choroby jest nieznana i jak zwykle zależy indywidualnie od przypadku
- savior
- bywalec
Pewnie że jestesmy elitą, załóżmy elitarny klub schizoli, gdzie będzie darmowy alkohol, laski, no i psychotropy