Tematem zapytać czy piękny jest ten świat...

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Tematem zapytać czy piękny jest ten świat...

Post autor: Jaskolka »

Eden napisał, że :
Eden pisze: czw cze 09, 2022 12:39 am
PRAGNĘ
- rozmów, jaki to
PIĘKNY ŚWIAT.

GŁODNY
- tak naprawdę MIŁOŚCI.

PALĘ
- bo czuję się OKRADZIONY, z wynagradzania mnie.
Jest to genialne, chociaż zasugerowała bym Edenowi pisanie o sobie, a nie w sposób bezosobowy , teoretyczny. Z tego co pisze można by pięknie rozpisać referat, książkę. Ale nie bezimienną, bezosobową, bezpłciową.
Św, Augustyn poszukiwał istoty Trójcy Świętej i pisał i pracował nad tym ... 20 lat. Pewnego razu przechodząc nad morzem, spotkał małego chłopca, który bawił się w piasku i przelewał wiaderkiem wodę z morza do wykopanego małego dołka. Św Augustyn zapytał chłopca, ,,co robisz ?. Dziecko , odpowiedziało że przelewa morze , tym wiaderkiem do dołeczka. Augustyn zaczął tłumaczyć mu, że jest to niemożliwe aby przelał wodę z morza w dołek. A mały chłopiec, który potem okazał się aniołem powiedział ,, że jest to bardziej możliwe niż to że Św Augustyn pojmie pomimo pracy i rozmyślań o tym istotę Trójcy Św.
Czego Ty szukasz Eden?

Pragnę, rozmów jaki piękny jest ten świat, chociaż pociąga i mnie i ludzi obok mnie sensacja, dreszczyk emocji :happy-smileyinthebox: . W pięknie i zachwycie nad światem jest Pokój :handgestures-thumbupleft: :music-listening: . Jest Słowo. Kiedyś moja koleżanka wprost powiedziała, że jestem tak spokojna że nudna. Ale od samego początku nie mogła się ze mną rozstać, podczas przypadkowego spotkania w sklepie czy przychodni :confusion-waiting: . Rozmowy o ty jaki piękny jest świat są uwielbieniem dla jego Stwórcy. Przyciągałam jak magnes. :romance-heartbeating:
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: Tematem zapytać czy piękny jest ten świat...

Post autor: gratis »

Przesiąknięty narzekaniem eden chciał coś innego dla nas.
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Re: Tematem zapytać czy piękny jest ten świat...

Post autor: Jaskolka »

Eden. ja absolutnie nie miałam czegoś takiego na myśli, aby się zachwycać na Tobą, Ale piszesz bardzo -jak powiedziałeś - pożytecznie dla mnie.
Tak bym chciała Ciebie lepiej poznać, ale nie dajesz tego. Twoje pisanie jest nie o Tobie, to teoretyzowanie.
Podaj jakiś przykład,kiedy piszesz. ze swojego życia.
Taka moja sugestia , do której nie musisz nic zrobić. Ot tak, brakuje mi u Ciebie tego i sobie napisałam o tym.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
ODPOWIEDZ

Wróć do „używki: alko i inne”