Inne antydepresanty: trazodon, mianseryna, mirtazapina, duloksetyna, bupropion, moklobemid, agomelatyna

Moderator: moderatorzy

Rexio
zaufany użytkownik

Inne antydepresanty: trazodon, mianseryna, mirtazapina, duloksetyna, bupropion, moklobemid, agomelatyna

Post autor: Rexio »

Brał ktoś z wymienionych antydepresantów? Jak się na nich czuliście?
meehoo
zaufany użytkownik

Re: Inne antydepresanty: trazodon, mianseryna, mirtazapina, duloksetyna, bupropion, moklobemid, agomelatyna

Post autor: meehoo »

brałem trazadon i mirtazapine. chcialo sie spac po nich, dlatego bralem na wieczor
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Re: Inne antydepresanty: trazodon, mianseryna, mirtazapina, duloksetyna, bupropion, moklobemid, agomelatyna

Post autor: Bright Angel »

Rexio, Ty jesteś lekomanem?
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Rexio
zaufany użytkownik

Post autor: Rexio »

A dlaczego mam nim być?
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

Brałam trazodon (trittico), dawka antydepresyjna to powyżej 150 mg, niższe nie działają antydepresyjnie, tylko są stosowane we wspomaganiu zasypiania. Zasypiało mi się na nim nieszczególnie, wolę zolpidem.

Mianseryna działa usypiająco. Działanie antydepresyjne nikłe.

Agomelatyna nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia. Ponieważ jest brana na noc, podobno powinna działać usypiająco, na mnie nie działała.
LaDopamina
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

ja antydepresantow nie tykam bo moga mnie doprowadzic do manii biore same neuroleptyki.
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Post autor: AniaNieIstnieje »

Brałam wszystkie prócz aglomatynie. Po Trittico miałam koszmarne sny, ale nie tyłam nastrój jako tako. Po Dulsevi mega niepokój zdecydowanie odradzam. Bupropion pomaga rzucić palenie i chudnie się, nastrój OK. Moklobemid najlepszy z wymienionych :D . Miałam mega górkę. Lerivon i Mirtor to porażka meega tycie, perturbacje trawienne i złe samopoczucie z rana.
Aktualnie biorę z antydepresantów (niewymieniony przez autora) Brintellix i polecam w 100%.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Awatar użytkownika
xmiaplacidus
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67253143

Post autor: xmiaplacidus »

Od początku leczenia brałam trazodon na spanie i działał cuda, ale mam wrażenie, jakby tolerancja na niego mi rosła. Doszłam do dawki 300 mg i na razie odstawiłam, bo spałam 20 h po nim.
Teraz mam drugie podejście do bupropionu. Za 1. razen wywołał silne głosy i urojenia, z uwagi na działanie na dopaminę, obecnie się wspomagam perazyną i jest ok. Do tego muszę brać lamotryginę, bo bez niej jestem przez bupropion strasznie nerwowa i agresywna.
Edit
Duloksetynę też brałam, na 60 mg budziłam się o 3 w nocy z silnym bólem żołądka, 30 mg raczej nic nie robiło, tylko blokowało moje libido i jakąkolwiek przyjemność z seksu.
F25.1
Awatar użytkownika
xmiaplacidus
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67253143

Post autor: xmiaplacidus »

Biorę teraz agomelatynę na spanie, ale zero efektu, tylko mam nudności i wymioty po niej.
F25.1
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Schibi pisze: wt gru 17, 2019 4:10 pm ja antydepresantow nie tykam bo moga mnie doprowadzic do manii biore same neuroleptyki.
Ja mam tak samo. Mam zakaz od lekarza brania wszelkich antydepresantów. 💊
ODPOWIEDZ

Wróć do „antydepresanty, stabilizujące nastrój”