Inne antydepresanty: trazodon, mianseryna, mirtazapina, duloksetyna, bupropion, moklobemid, agomelatyna
Moderator: moderatorzy
Inne antydepresanty: trazodon, mianseryna, mirtazapina, duloksetyna, bupropion, moklobemid, agomelatyna
Brał ktoś z wymienionych antydepresantów? Jak się na nich czuliście?
Re: Inne antydepresanty: trazodon, mianseryna, mirtazapina, duloksetyna, bupropion, moklobemid, agomelatyna
brałem trazadon i mirtazapine. chcialo sie spac po nich, dlatego bralem na wieczor
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Inne antydepresanty: trazodon, mianseryna, mirtazapina, duloksetyna, bupropion, moklobemid, agomelatyna
Rexio, Ty jesteś lekomanem?
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Brałam trazodon (trittico), dawka antydepresyjna to powyżej 150 mg, niższe nie działają antydepresyjnie, tylko są stosowane we wspomaganiu zasypiania. Zasypiało mi się na nim nieszczególnie, wolę zolpidem.
Mianseryna działa usypiająco. Działanie antydepresyjne nikłe.
Agomelatyna nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia. Ponieważ jest brana na noc, podobno powinna działać usypiająco, na mnie nie działała.
Mianseryna działa usypiająco. Działanie antydepresyjne nikłe.
Agomelatyna nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia. Ponieważ jest brana na noc, podobno powinna działać usypiająco, na mnie nie działała.
LaDopamina
ja antydepresantow nie tykam bo moga mnie doprowadzic do manii biore same neuroleptyki.
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Brałam wszystkie prócz aglomatynie. Po Trittico miałam koszmarne sny, ale nie tyłam nastrój jako tako. Po Dulsevi mega niepokój zdecydowanie odradzam. Bupropion pomaga rzucić palenie i chudnie się, nastrój OK. Moklobemid najlepszy z wymienionych
. Miałam mega górkę. Lerivon i Mirtor to porażka meega tycie, perturbacje trawienne i złe samopoczucie z rana.
Aktualnie biorę z antydepresantów (niewymieniony przez autora) Brintellix i polecam w 100%.

Aktualnie biorę z antydepresantów (niewymieniony przez autora) Brintellix i polecam w 100%.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
- xmiaplacidus
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 67253143
Od początku leczenia brałam trazodon na spanie i działał cuda, ale mam wrażenie, jakby tolerancja na niego mi rosła. Doszłam do dawki 300 mg i na razie odstawiłam, bo spałam 20 h po nim.
Teraz mam drugie podejście do bupropionu. Za 1. razen wywołał silne głosy i urojenia, z uwagi na działanie na dopaminę, obecnie się wspomagam perazyną i jest ok. Do tego muszę brać lamotryginę, bo bez niej jestem przez bupropion strasznie nerwowa i agresywna.
Edit
Duloksetynę też brałam, na 60 mg budziłam się o 3 w nocy z silnym bólem żołądka, 30 mg raczej nic nie robiło, tylko blokowało moje libido i jakąkolwiek przyjemność z seksu.
Teraz mam drugie podejście do bupropionu. Za 1. razen wywołał silne głosy i urojenia, z uwagi na działanie na dopaminę, obecnie się wspomagam perazyną i jest ok. Do tego muszę brać lamotryginę, bo bez niej jestem przez bupropion strasznie nerwowa i agresywna.
Edit
Duloksetynę też brałam, na 60 mg budziłam się o 3 w nocy z silnym bólem żołądka, 30 mg raczej nic nie robiło, tylko blokowało moje libido i jakąkolwiek przyjemność z seksu.
F25.1
- xmiaplacidus
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 67253143
Biorę teraz agomelatynę na spanie, ale zero efektu, tylko mam nudności i wymioty po niej.
F25.1