Jak się czujecie
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Re: Jak się czujecie
Ja mam psychodynamicznie i behawioralnie-poznawczo ewoluować, a ona nie opuszcza swoich torów myślenia. To kto tu kogo robi w konia?
Mam przyciszyc muzykę nie dlatego, że głośno, tylko dlatego, ze mnie relaksuje i jest mi dobrze, zazdrosnica.
Przyszła mnie przeprosić. "Chciałam cię przeprosić, ale ty też..", od takich słów zaczęła...
No już trochę lepiej. Poszła spać. "Jesteś cała w trawie, zielone myśli Twe"...
Zajęła się konkretnymi problemami. Ze mnie zeszła, uff. Ale serce mi dygocze, Metocard, siostro ;-)
- Catastrophique
- bywalec
Zrelaksowany, szczesliwy. Mialem bardzo aktywny i pracowity tydzien, zasluzylem wiec na odpoczynek
.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- amigo
- zaufany użytkownik
Po czytalem wiadomosci o pilce noznej.Nie dawno kawa z mlekiem i papieros.Dzisiaj moze obczaje mecz At.Madrid - Barça... Ale jakos brak mocy. ![Think :think:](./images/smilies/eusa/think.gif)
![Think :think:](./images/smilies/eusa/think.gif)
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Dobrze jest znaleźć kilka zajęć sprawiających nam radość. Wówczas ryzyko przesytu, znudzenia się i gorszego min. samopoczucia przez np. brak chemii między nami, a daną pracą jest bardzo małe.
Oprócz pracy warto zająć się maksymalnie trzema hobby, ponieważ nie stwarza to ryzyka chorego pracoholizmu i myślenia o pracy 24 godziny na dobę.
Zawsze będzie czas przynajmniej na jedno hobby.
Czuje się wyśmienicie, ale wiem, że nie będzie tak zawsze, ponieważ nie jestem idiotą i wiem, że na trudniejsze dni należy odpowiednio się przygotować, by ból porażki był nieco mniejszy.
Oprócz pracy warto zająć się maksymalnie trzema hobby, ponieważ nie stwarza to ryzyka chorego pracoholizmu i myślenia o pracy 24 godziny na dobę.
Zawsze będzie czas przynajmniej na jedno hobby.
Czuje się wyśmienicie, ale wiem, że nie będzie tak zawsze, ponieważ nie jestem idiotą i wiem, że na trudniejsze dni należy odpowiednio się przygotować, by ból porażki był nieco mniejszy.
Zigi Freud pisał: "Pracuj, kochaj, śpij". To definicja udanego jestestwa. To definicja udanego pożycia z samym sobą, tzw. biochemii, jak to ujmujesz. Ja nie umiem tak na przemian. W mojej głowie nie ma odpowiedniej wajchy, przerzutek, biegów. "Człowiek rodzi się zmęczony i żyje po to, aby odpocząć"- to z Kalendarza Szalonego Małolata, może rok 1999. Niech życie będzie sztuką artystyczną, jak u Witkacego. Żyj tak, jakby życie było sztuką. Wrócę do poezji i filozofii, choć mama nie rozumie i się denerwuje...
Szukam muzyki oddającej mój aktualny nastrój. Nie dziś ta (piosenkarka), nie dziś ten (zespół)... O krok od upublicznienia, zawsze jakąś rezerwę mam... Bo nie wiem, w jakim kierunku popłyniecie, a ja nie chcę nikogo mieć za burtą. :-) Mam teraz w swoim pokoju nagranie ze swojej studniówki, no nie wiem. Z resztą nie mam odtwarzacza VHS. Chodzi o to, że kolega z klasy M. wziął mnie jako parę, bo zrobił rodziców w bambuko i posłużył się mną. Ale tam, gdzie kamera, udaje, że faktycznie jest ze mną parą. Mnie to było obojętne, bo de facto spędziłam ten bal z dobrą, na tamte czasy, koleżanką z klasy równoległej. Ja współczuję tylko jego dzieciom, ciekawe, ile lat będzie je oszukiwał, że ta dziewczyna z okładki kasety VHS, do której się tak mizi, wcale nie była jego miłością, i to po obu stronach..?
Joł joł.
Pogodziłam się z Mamą. Tylko Jej powiedziałam, że ja mam prawo do swojej prywatności i wyznaczania innym granic. Poprosiłam Ją o obranie (mi) pieczarek ;-) Podlałam Jej Jej kwiatki w moim pokoju. Nie no, potrafię przyrządzić sobie jedzenie, ale wiecie, jak to jest... Przysługa dla innych to fajne endorfinki u osoby wykonującej polecenie. Wdzięczność to piękne uczucie. Po obu stronach oczywiście.
Pogodziłam się z Mamą. Tylko Jej powiedziałam, że ja mam prawo do swojej prywatności i wyznaczania innym granic. Poprosiłam Ją o obranie (mi) pieczarek ;-) Podlałam Jej Jej kwiatki w moim pokoju. Nie no, potrafię przyrządzić sobie jedzenie, ale wiecie, jak to jest... Przysługa dla innych to fajne endorfinki u osoby wykonującej polecenie. Wdzięczność to piękne uczucie. Po obu stronach oczywiście.
W sumie, to jestem na głodzie, bo w nocy skończyły mi się fajki. Ty, a może rzucę..? Żrę nikotynę w gumie/ pastylkach. Forma przejściowa. Podobno prawdziwy palacz rzuca palenie siedem razy. Wyłączam muzykę, nasyciłam się nią. Teraz to już tylko nuda, do Żabki nie skoczę, bo nie mam z kim.
Co ja słyszę? ŚWIERSZCZE się obudziły..! Dziś PAJĄK schwytał MUCHĘ, jeszcze wczoraj siedziała mi na laptopie. Mam już ich kilka w pokoju, upodobały sobie zasuszoną nawłoć...
Tohuwabohu. Durcheinander. Chaos. Dysforia. Się ściemnia... Ciśnienie skoczyło w dół. Zapalę świeczkę.
"Czy zdanie okrągłe wypowiesz czy księgę mądrą napiszesz, będziesz zawsze mieć w głowie tę samą pustkę i ciszę. Słowo to zimny powiew, nagłego wiatru w przestworze. Może orzeźwi Cię, ale donikąd dojść nie pomoże... Zwieść Cię może ciągnący ulicami tłum, wódka w parku wypita, albo zachód słońca. Lecz pamiętaj, tak naprawdę nie dzieje się nic i nie stanie się nic aż do końca (...)"
Świerszcze się znów obudziły...
Ich Troje: "Powiedz"
Jestem taka ich-bezogen, bo kazali wysyłać światu "komunikaty typu ja". Jak ktoś chce oponować, to bardzo proszę...
Ich Troje: "Powiedz"
Jestem taka ich-bezogen, bo kazali wysyłać światu "komunikaty typu ja". Jak ktoś chce oponować, to bardzo proszę...
- amigo
- zaufany użytkownik
Po super meczu pilki noznej i spacerze.''Jak mlody Bóg'' ![Blue Glow :angelic-blueglow:](./images/smilies/angelic/blueglow.gif)
![Blue Glow :angelic-blueglow:](./images/smilies/angelic/blueglow.gif)
Grzechotki fajnie wibrują po zmierzchu. Bynajmniej u mnie... Płytę ShataQs "Fenix" kupiłam w Empiku, niechcąco dwie sztuki...
Piosenka "Muzyka biznesem"
Piosenka "Muzyka biznesem"
- Józef80
- zaufany użytkownik
Raz lepiej a raz gorzej, ale czas płynie do przodu a i ja nie zostaje w tyle
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.