Głosy mówią to co chcę usłyszeć?
Moderator: moderatorzy
Głosy mówią to co chcę usłyszeć?
Cześć wszystkim,
Chciałem zapytać czy istnieją techniki pozwalające na to żeby głosy mówiły to co chcę usłyszeć? Jeżeli tak, to poproszę o literaturę albo np. adres psychologa znającego takie techniki, jakiś trop, cokolwiek. Jeżeli nie ma takich technik to dajcie znać, że coś źle zrozumiałem- bo gdzieś wyczytałem, że istnieją takie techniki.
Pozdrawiam
AB
Chciałem zapytać czy istnieją techniki pozwalające na to żeby głosy mówiły to co chcę usłyszeć? Jeżeli tak, to poproszę o literaturę albo np. adres psychologa znającego takie techniki, jakiś trop, cokolwiek. Jeżeli nie ma takich technik to dajcie znać, że coś źle zrozumiałem- bo gdzieś wyczytałem, że istnieją takie techniki.
Pozdrawiam
AB
- piotrs
- zaufany użytkownik
Re: Głosy mówią to co chcę usłyszeć?
bierzesz leki glosy nie istnieja sa w glowie tylko urojenia nie ma ich
Głosy to Ty, więc jeśli zadbasz o większy kontakt ze swoimi emocjami, to zobaczysz, że w gruncie rzeczy mówią to co sam myślisz i czujesz.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Głosy pojawiają się z naszych obaw, pragnień itp. Wszystko zależy od kontekstu w naszym umyśle jak został ukształtowany. Mogą być bardzo różne, tu nie ma schematu, ale kontekst i źródło w umyśle pozostaje to samo.
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Mi te głosy tak mnie obrzydzały,że czułem wstręt do siebie.Teraz mam trochę spokoju w końcu.Szkoda,że się nie da w moim przypadku słyszec czegos miłego.Ehh,takie zycie .dam radę. 

Głosy mogą być miłe jeśli masz z nimi dobry kontakt
Życie jest piękne
Tylko akurat nie moje
Tylko akurat nie moje
- amigo
- zaufany użytkownik
U mnie wszystko zalezy od typu psychozy.W przesladowczej glosy dawaly po dupie ale w urojeniach religijnych mnie chwalily i mowily, ze jestem wybrancem i ze zbawie swiat.