Abilify + solian
Moderator: moderatorzy
Abilify + solian
Brał ktoś Abilify w połączeniu z Solianem, jakie wrażenia?
- piotrs
- zaufany użytkownik
Re: Abilify + solian
zalezy w jakich dawkach bierzesz
zalezy jakie objawy masz
napisz cos nam wiecej
zalezy jakie objawy masz
napisz cos nam wiecej
Mam silne objawy negatywne, depresję i śladowe urojenia (ksobne, depresyjne i in.) a jeśli chodzi o dawki to biorę 30mg Abilify i 100 mg solianu ale mam niedługo wejść na 400 mg.
- piotrs
- zaufany użytkownik
jesli masz depresje to po czesci przez te abilify co bierzesz moze zmniejszyc abilify do
15 mg na dobe
a zwiekszyc solian do 200 mg/d ktory jest antydepresyjny w malych dawkach
w duzych dawkach 400 mg jest na objawy pozytywne
skonsultuj z lekarzem zalezy jakie objawy masz
na depresje naturalne sposoby sobie wpisz dodadowo
spacer dziala jak przekaznik dla mozgu
slonko zjesc cos slodkiego
orzerzy ziemne i wloskie kilka
- raichu
- zaufany użytkownik
- Status: trener pokemon
Ja brałem abilify 15mg z solianem 2x200 i byłem senny po tym. Na samym solianie było ok. Po tej zypsili mam objawy pozytywne i koszmary itp. Jest to nie do zniesienia. Biorę 2x80. Szkoda że solian podnosi prolaktynę i miałem 70 nawet po nim. I mi rosły piersi xd. Teraz miałem 4,4. Ale co z tego jak ten lek nie działa na mnie przeciwdepresyjnie i nwm co robić. Wrócić do solianu bo mam go trochę? Czy zwiększyć andepin bo biorę 1x20. Mi to nic na doła nie pomoże chyba. Escitalopram nie działał cital słabo ten andepin słabo. Sam już nie wiem.
Ja od dłuższego czasu korzystam z takiego połączenia, które dla mnie osobiście dobrze działa.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
-
- zaufany użytkownik
Odświeżę temat,
kiedyś (u poprzedniego lekarza) brałem 15 mg Apraswiftu i 200 mg Solianu + antydepresant Depratal (jeszcze wcześniej był Asertin, ale też były wymioty), obecnie biorę 300 mg Solianu, myślałem, że uda mi się trochę zejść z dawki, ale skutki uboczne mam niejako dwa:
- 1. senność i zmęczenie (zaczęło się po podwyższeniu Solianu do 300 mg)
- 2. nadmierne myślenie o śmierci, nie mogę odczuwać przyjemności z tego, co robię, bo jestem taki zmulony, choć to myślenie o śmierci i brak przyjemności zaczęło się wcześniej.
Nie wiem, co robić, czy wrócić do poprzedniego psychiatry, czy być u obecnej lekarz psychiatry. Tylko, że poprzedni psychiatra (też jest psychoterapeutą) nie przyjmuje w ogóle na NFZ (kiedyś przyjmował, ale to stare dzieje). Poza tym jest on dużo dalej (mam do niego z ponad 40 km). Obecna psychiatra (też nie jest na miejscu, tylko mam ponad 20 km) proponowała mi, że przyjmuje na NFZ, ale termin to dopiero byłby zapewne maj/czerwiec (może dobrze, że jeszcze się nie zapisywałem - byłem dwa razy prywatnie, tylko chciałem poczekać, jak to zadziała).
Też było tak, że długo spałem po takim połączeniu.
kiedyś (u poprzedniego lekarza) brałem 15 mg Apraswiftu i 200 mg Solianu + antydepresant Depratal (jeszcze wcześniej był Asertin, ale też były wymioty), obecnie biorę 300 mg Solianu, myślałem, że uda mi się trochę zejść z dawki, ale skutki uboczne mam niejako dwa:
- 1. senność i zmęczenie (zaczęło się po podwyższeniu Solianu do 300 mg)
- 2. nadmierne myślenie o śmierci, nie mogę odczuwać przyjemności z tego, co robię, bo jestem taki zmulony, choć to myślenie o śmierci i brak przyjemności zaczęło się wcześniej.
Nie wiem, co robić, czy wrócić do poprzedniego psychiatry, czy być u obecnej lekarz psychiatry. Tylko, że poprzedni psychiatra (też jest psychoterapeutą) nie przyjmuje w ogóle na NFZ (kiedyś przyjmował, ale to stare dzieje). Poza tym jest on dużo dalej (mam do niego z ponad 40 km). Obecna psychiatra (też nie jest na miejscu, tylko mam ponad 20 km) proponowała mi, że przyjmuje na NFZ, ale termin to dopiero byłby zapewne maj/czerwiec (może dobrze, że jeszcze się nie zapisywałem - byłem dwa razy prywatnie, tylko chciałem poczekać, jak to zadziała).
Też było tak, że długo spałem po takim połączeniu.
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Ja biorę 200 mg Solianu, 30 mg Apry i 20 mg Brintellixu rano i do tego 800 mg Ketrelu i 12,5 mg Noctis na noc. Na tych lekach jest dobrze. Śpię dobrze, nie mam objawów i jestem aktywna. Dodatkowo po dołożeniu Solianu powróciły pozytywne uczucia.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
-
- zarejestrowany użytkownik
Te pozytywne uczucia które Cipowróciły po Solianie utrzymują się nadal na tym samym poziomie? MIneły już 4,5 miesiąca, jakieś zmiany Aniu?AniaNieIstnieje pisze: ↑pt kwie 16, 2021 3:39 pm Ja biorę 200 mg Solianu, 30 mg Apry i 20 mg Brintellixu rano i do tego 800 mg Ketrelu i 12,5 mg Noctis na noc. Na tych lekach jest dobrze. Śpię dobrze, nie mam objawów i jestem aktywna. Dodatkowo po dołożeniu Solianu powróciły pozytywne uczucia.
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
@up Niestety nie. Byłam w szpitalu 1,5 miesiąca i odstawili mi Solian ze względu na podwyższoną o 200% prolaktynę. Teraz biorę Doxepin, Trittico, Apre i Ketrel. Doraźnie Clonazepam. Czuję się okropnie. Mam myśli "s" i zastanawiam się nad ponowną hospitalizacją.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...