Czy lekarz mówił wam na co chorujecie?
Moderator: moderatorzy
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Re: Czy lekarz mówił wam na co chorujecie?
Ja zadaję dużo pytań, chcę wszystko wiedzieć.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
-
- zaufany użytkownik
Powiem wam, że miałem podobnie u nie psychiatry.. Na co Pan choruje? Na F20. ale na jakie f20? a jaka to różnica jest? Schizofrenia to schizofrenia. 

Pod koniec pobytu na zamkniętym lekarz mnie wezwał i mówi:"jest pan chory na schizofrenie paranoidalną",a ja "aha coś o tym słyszałem".Pomyślałem "o czym on pierdoli?"
Mi nic nie powiedzieli w szpitalu dopiero sam poszukałem w necie co znaczy zespół paranoidalny F.20.0
Człowiek czuje zanikanie "piątej klepki" w sobie, i behawioralnie , i psychodynamicznie, formalnie i treściowo. Okoliczności diagnozy to... żabie przeskoki do momentu, gdy człowiek domyśla się, że nie obejdzie się bez leków, bo o takowych gdzieś, kiedyś słyszał, i wtedy o diagnozę nie trudno. Kierujemy się wtedy ku temu, co się nazywa obiektywizacją. Słysząc diagnozę (2009), dowiedziałam się, że to coś z "kręgu schizofrenii". Mam paranoje, ale czy to paranoidalna..?
- Catastrophique
- bywalec
S21.2
Permanentna erekcja.
Permanentna erekcja.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

-
- zarejestrowany użytkownik
Miałem trzech lekarzy dopiero trzeci mi powiedział że mam na pewno schizofrenie.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Lubię jak blondynka, pani w okolicach pięćdziesiątki zaczepia mnie przy przejeździe kolejowym i wymawia słowo ku.as. Jest przystanek i gdy usiądzie to zakłada noge na nogę, ale po wymówieniu słowa ku.as.
J widząc jak soczyście to brzmi zaczerwieniam się, bo mam do tego skłonności, bo myślę, że wyniuchała mojego ku.asa na tym przystanku metodą nowych technologii.
Priw.
O tym się słyszy, co dzisiaj można zrobić za pomocą nowych technlogii.
Otóż to:
W moich ustach najgorszym słowem skierowanej do blondynki było: różowa szczelina
J widząc jak soczyście to brzmi zaczerwieniam się, bo mam do tego skłonności, bo myślę, że wyniuchała mojego ku.asa na tym przystanku metodą nowych technologii.
Priw.
O tym się słyszy, co dzisiaj można zrobić za pomocą nowych technlogii.
Otóż to:
W moich ustach najgorszym słowem skierowanej do blondynki było: różowa szczelina
Znacznie lepsze pytanie brzmi, czy wy mówicie lekarzowi na co chorujecie? Czy raczej zostawiacie większość dla siebie i skrycie liczycie że przeczyta wam w myślach i pomoże.
Jak nie mówi to prawdopodobnie jest to schizofrenia paranoidalna bo na to przepisuje się antypsychotyczne leki.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Gdy jesteś samotny pyta o głosy.
Pytanie czy lekarz psychiatra chce tego wysłuchiwać dla niego psychoza to psychoza i tyle mu wystarczy.
-
- zaufany użytkownik
Sobie jeszcze przypomniałem, że poprzedni lekarz mi dawał, jaką dietę powinny stosować osoby chore na schizofrenię, było tam, że trzeba dużo ryb jeść i produkty z omega 3. Właśnie wtedy, kiedy mi dał taką kartkę, to rodzice nie mogli się z tym pogodzić i mama ucięła fragment tej kartki, żeby nie było widać, że to dieta dla chorych na schizofrenię.