ketrel i katar
Moderator: moderatorzy
ketrel i katar
Czy katar to skutek uboczny brania kwetiapiny? Czy to kiedyś minie czy czeka mnie życie z katarem?
Re: ketrel i katar
Pierwszy raz słyszę o takim skutku brania leków. Ja brałem Ketrel kilka miesięcy i nie miałem takich problemów. Radzę zapytać lekarza.

Czuję się jakbym miała grypę, a ten podlec nie chce mi zmniejszyć dawki z 100 mg.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja jak brałam ketrel to miałam katar i dodatkowo cały czas leciała mi krew z nosa, najgorsze były poranki.
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

A o której brałaś? Zwykle biorę o 10tej wieczorem, raz wzięłam o 12tej - wtedy rano czułam się tragicznie, twarz mi sztywniała i czułam jak zanika mi jakakolwiek elektryczna aktywność w mózgu 

- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja brałam o 20 i rano, następnego poranka czułam się okropnie, zatkany nos i krwotok. A później w ciągu dnia ni stąd ni zowąd zaczynała mi lecieć krew z nosa. Jak odstawiłam ketrel problemy się skończyły.
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

Też mam problem z krwawieniem, ale mam nadzieję, ze to minie, bo w odróżnieniu od Zalasty odczuwam jakieś emocje, więc chciałabym zostać na Ketrelu.
Podjąłem wyzwanie, lecz poniosłem klęskę. Jestem intelektualnym dnem i nigdy tego nie zmienię. Wracam do swojej samotni.
Ostatnio zmieniony śr sty 26, 2011 5:27 pm przez debil, łącznie zmieniany 1 raz.
Debilem jestem i źle mi z tym.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Wystepuje nie prawidlowe dzialanie leku, widocznie jestes uczulony na ten srodek, albo wystepuja dane skutki uboczne, nalezy poinformowac o tym lekarza, poki sie nie zaczely krwotoki, lek nalezy zmienic niezwlocznie 

Podjąłem wyzwanie, lecz poniosłem klęskę. Jestem intelektualnym dnem i nigdy tego nie zmienię. Wracam do swojej samotni.
Ostatnio zmieniony śr sty 26, 2011 5:27 pm przez debil, łącznie zmieniany 1 raz.
to bez sensu brać lek, który powoduje tyle skutków ubocznych... ja zawsze w takich sytuacjach szedłem jak najszybciej do lekarza i mówiłem, co jest nie tak. i zawsze wychodziłem z gabinetu z receptą na inny lek... 
męczyłem się wiele miesięcy, ale w końcu trafiony-zatopiony i psychoza minęła
ketrel był strzałem w dziesiątkę u mnie. żadnych skutków ubocznych, dobre działanie przeciwpsychotyczne. generalnie super.
ale to wszystko jest bardzo indywidualne i uzależnione od wielu czynników, więc każdy lek działa trochę inaczej na różne osoby.

męczyłem się wiele miesięcy, ale w końcu trafiony-zatopiony i psychoza minęła

ketrel był strzałem w dziesiątkę u mnie. żadnych skutków ubocznych, dobre działanie przeciwpsychotyczne. generalnie super.
ale to wszystko jest bardzo indywidualne i uzależnione od wielu czynników, więc każdy lek działa trochę inaczej na różne osoby.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Zobacz dzial solian/sulpiryd, szczegolnie polecam te leki 

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Dziala troszke wolniej, pelne terapeutyczne dzialnie dopiero po tygodniu, dwoch. I co jeszcze jest niezwykle istotne nalezy go zazywac 1h przed lub po posilku, gdyz wraz z jedzeniem traci wszystkie wlasciwosci! 100mg 2 razy dziennie sprobuj to swietny srodek, mnie wyciagnal z tekiego dolu i deprechy ze trudno opisac! Solian to niby to samo tylko tak ze 20 razy mocniejsze dzialanie przeciwpsychotyczne.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
A ten sulpiryd jakby bylo za malo to po tych dwoch tygodniach mozna zwiekszyc do 200mg 2xdziennie.
PS ale ma jedna wade, strasznie po nim wzrasta poped
PS ale ma jedna wade, strasznie po nim wzrasta poped

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
No sprawa jedzenia jest niezwykle istotna, z jedzeniem ten lek po prostu wcale nie dziala!
Nie znam tego drugiego leku, na co jest, jak na depresje to ja bym go odstawil gdyz sulpiryd tez ma dzialanie antydepresyjne, ale z drugiej strony moze jednak warto skonsultowac owa sprawe z lekarzem. Naprawde bardzo dobry lek polecam szczerze. A i niema ubocznych wcale.

Mam podobny problem. Trudno mi oddychać przez nos bez kropel, biorę je już od ponad pół roku jakoś. Co polecacie? Zmienić na inny neuroleptyk?