Strajk Kobiet

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Re: Strajk Kobiet

Post autor: Słonecznik1 »

kobiety też nie chcą źle , kościół nie jest godny zaufania to niedobrze w sumie . On sobie reputaci nie odbuduje niestesty m chciałbym ale wątpie
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

ja lubiłem usiąść w kościele
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

0.8.15
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik

pisz na temat
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

daty.Nie domymyslny jesteś ja się urodziłem w takiej dacie
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik

no nie, to była druga rzecz o której pomyślałem odnośnie twojej daty
Kefas
zaufany użytkownik

Post autor: Kefas »

Rozmawialiśmy o kryminalnych praktykach na zachodzie związanych z uśmiercaniem dzieci w łonach ich matek,A nie o różnicach płciowych.Temat zboczył.Dopiszę dla oponentów że z zarodka ludzkiego,kształtuje się człowiek.Więc nauka Kościoła Katolickiego jest zgodna z biologią.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik

świadomości nie zabijesz
Kefas
zaufany użytkownik

Świadomości nie zabijam,jeśli zarodek jest też niewidoczny w początkowych stadiach rozwoju.Podobnie może być ze świadomością.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Szczerze mało mnie obchodzi czy z zarodka wyrasta człowiek, czy też nie. Nie lubię ludzi, nie lubię dzieci, także taka próba zwrócenia mojej uwagi na emocje nie działa.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Kefas
zaufany użytkownik

Dlatego dla Ciebie najskuteczniejszym środkiem jest izolacja,abyś nie krzywdziła innych.Wyobraźmy sobie więcej takich osób na świecie,chociaż tamten problem jest nieporównywalny ponieważ chodzi o ludzkie życie.Zobrazujmy przykład... - przycisk przeciwpożarowy w budynku.Cytuję "nie obchodzi mnie że utrudnię lub zniszczę przez zalanie wodą ważnych akt w archwium ,sądzie itd. nie lubię pożarów nienawidzę ognia.Czy można aż tak nienawidzieć ognia że dostrzega się go tam gdzie go nie ma.Jeśli widzimy wroga w człowieku który nic złego nie uczynił to jest to problem ale tej osoby która nienawidzi.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

Kefas pisze: ndz lut 14, 2021 1:49 pm Dlatego dla Ciebie najskuteczniejszym środkiem jest izolacja,abyś nie krzywdziła innych.
:lol:

Zabezpieczam się, mówię o sytuacji w której tabletki zwiodłyby, mimo że przyjmuję je wzorowo.
Kefas pisze: ndz lut 14, 2021 1:49 pm to problem ale tej osoby która nienawidzi.
Nie, ja nie mam problemu, chyba Ty go masz.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Kefas
zaufany użytkownik

Zabezpieczasz się?No to jest żaden argument,bo to objaw tylko tego bo traktujesz ciało ludzkie tylko jako źródło przyjemności czyli traktujesz je jak rzecz.Zużywasz tylko ciało dla siebie to jest egoistyczne podejście.Dalszy Twój światopogląd jest tylko konsekwencją pójścia na łatwiznę w życiu.Chrześcijańskie podejście jest takie że ciało ludzkie jest święte.Jest darem dla drugiej osoby.Te dwie osoby świadomie nie wykluczają ze współżycia możliwości zaistnienia osoby ludzkiej.A więc planowanie potomstwa czyli branie odpowiedzialności za własne czyny.Dlatego też w chrześcijaństwie życie ludzkie ma wartość.Dlatego antykoncepcja tabletkowa jest zakazana.Bo antykoncepcja nienaturalna (tabletki) wyklucza ze współżycia otwarcie się na życie.
Być może Twoja postawa jest spowodowana poranieniami życiowymi,jednak tutaj opowiadam się zdecydowanie dla dobra społecznego.Pozdrawiam.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

Jestem ateistką. Również pozdrawiam.
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Tabletki antykoncepcyjne to okropna trucizna. Przestępcą jest facet co każe to brać swojej kobiecie zamiast ubrać gumę na instrument. Powodują ciężkie nieodwracalne zmiany hormonalne, w przyszłości raka piersi, chłoniaka, mięśniaka macicy, tarczycy oraz masę innych groźnych przypadłości. Nasze lekarstwa to pikuś w porównaniu z tym hormonalnym syfem.
Trochę to śmieszne, martwisz się o podwyższona prolaktynę, ale już rozpierdzielona w drobny mak gospodarka hormonalna ciebie nie troska. Cóż to twoje ciało i twoje życie. Jedni słuchają dobrych rad, inni wolą uczyć się na własnych błędach. Tyle że niektóre błędy da się popełnić tylko raz i skutki bywają tragiczne.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

Digital pisze: wt lut 16, 2021 4:07 pm Tabletki antykoncepcyjne to okropna trucizna. Przestępcą jest facet co każe to brać swojej kobiecie zamiast ubrać gumę na instrument. Powodują ciężkie nieodwracalne zmiany hormonalne, w przyszłości raka piersi, chłoniaka, mięśniaka macicy, tarczycy oraz masę innych groźnych przypadłości. Nasze lekarstwa to pikuś w porównaniu z tym hormonalnym syfem.
Trochę to śmieszne, martwisz się o podwyższona prolaktynę, ale już rozpierdzielona w drobny mak gospodarka hormonalna ciebie nie troska. Cóż to twoje ciało i twoje życie. Jedni słuchają dobrych rad, inni wolą uczyć się na własnych błędach. Tyle że niektóre błędy da się popełnić tylko raz i skutki bywają tragiczne.
To ja świadomie nie używam prezerwatyw. Hormony od czasu brania antykoncepcji mam w porządku, robiłam badania przed i po.
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Digital pisze: wt lut 16, 2021 4:07 pm Tabletki antykoncepcyjne to okropna trucizna. ... Powodują ciężkie nieodwracalne zmiany hormonalne ...
Skąd o tym wiesz Digital ? Pytam, bo spotkałem się z ideologicznie motywowanymi kłamstwami na ten temat. Jak jest na prawdę nie wiem.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

zbyszek pisze: wt lut 16, 2021 6:55 pm
Digital pisze: wt lut 16, 2021 4:07 pm Tabletki antykoncepcyjne to okropna trucizna. ... Powodują ciężkie nieodwracalne zmiany hormonalne ...
Skąd o tym wiesz Digital ? Pytam, bo spotkałem się z ideologicznie motywowanymi kłamstwami na ten temat. Jak jest na prawdę nie wiem.
To jest podobnie jak z elektronicznymi papierosami. Badania potwierdzające ich większą szkodliwość od tradycyjnych papierosów są pod pod patronatem koncernów tytoniowych. Podobnie jest tutaj, żeby prezerwatywy wyparły innego typu antykoncepcję. Ja bazuję na własnym doświadczeniu - czyli lepszych wynikach biorąc tabletki. I nikt mnie nie przekona, że mi to szkodzi.
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

zbyszek pisze: wt lut 16, 2021 6:55 pm
Oczywiście od lekarza bo skąd. Dobry lekarz nie będzie owijał w bawełnę. Druga możliwość wystarczy dokładnie przestudiować ulotkę.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Jasne, dzięki. Nie zajmowałem się tym. Podaj jeszcze proszę nazwę handlową takiego preparatu, wtedy rzucę okiem na ulotkę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”