BuffProof pisze: ↑śr lut 03, 2021 2:44 pm
Mi się bardzo podoba brak oceniania, punktowania, itp. Nie czuję, żadnej krępacji pisząc posty, że ktoś nie ocenił albo ocenił, po co mi to. Jak ktoś dobrze napisze to mu ludzie odpowiedzą i się wywiąże dyskusja, a tak to lajk i nara, i w ogóle jakieś budowanie sobie ego...
Przeczytałeś w ogóle o co chodzi? Nie chodzi o ocenianie, zaznaczyłem to wyraźnie w pierwszym poście lecz o lajkowanie. Nie dostaniesz minusa ale jak napiszesz coś sensownego to inni cię wynagrodzą. Jak masz chorą ambicję to będziesz gonił za plusami i wysoką reputacją, jak nie to wszystko zostanie po staremu ale z miłym bonusem - mądre rzeczy będą doceniane promowane i nagradzane przez ogół użytkowników. Stanie się wreszcie uregulowane zdobywanie statusu zaufanego. Jestem na forum już jakiś czas, a wciąż nie wiem jak to działa. Są osoby piszące sensownie dziesiątki postów od bardzo dawna i nie mające statusu zaufanego, a są znacznie młodsze z kilkoma postami ze statusem zaufanym. O co tu chodzi? Wszystko zależy od tego czy dany moderator lub kto inny wspomni o danej osobie Administratorowi? Rozumiem, że to leży głównie w gestii Administratora, tyle że on ma swoje życie i mam wrażenie rzadko tu gości. Może warto to ujednolicić, uprościć, wyklarować i tym samym go trochę odciążyć?
Zresztą nieważne, nie chcecie to nie, tkwijcie nadal w skostniałej przestarzałej formule bez namacalnego wpływu na to co się dzieje na forum.
Wiele czytałem głosów, że forum umiera, że nie jest już takie jak dawniej, że fajni ludzie poodchodzili, zawsze temu zaprzeczałem. Teraz jednak widzę że coś w tym jednak jest. Wciąż jest ta sama garstka ludzi, a część z nich pisze pod postacią trolli żeby cokolwiek się działo. Często są to nawet całkiem inteligentne osoby mające sporo do powiedzenia ale bez siły przebicia więc rezygnują z mostu i po prostu wydurniają się. Nie mają żadnej motywacji. Nowi nawet nie logują się, przeczytają coś o lekarstwach i już ich nie ma. Coś przecież musi w tym być, że forum już nie przyciąga ludzi, nie generuje takiego ruchu jak dawniej. Choć z drugiej strony jak nikomu na tym nie zależy to co mi do tego prawda?
Skoro wszystkim pasuje to okej.
utopia pisze: ↑śr lut 03, 2021 5:02 pm
Jeśli Ci właśnie piszący chcą lajkowania by się jakoś podbudować, to mogę lajkować mimo że jestem przeciwnikiem tego rozwiązania.
Okej i szanuję to dziękuję za oddany głos.
To nie piszący mają się jakoś podbudowywać lecz ty masz pokazać, że doceniasz czyjąś wypowiedź. Udzielać się warto ale chyba przyznasz, że nie ma sensu się powtarzać więc jeśli z kimś się zgadzasz to go wynagradzasz i dajesz plusa.
PS Jak Maxi zaczęła swego czasu przebudowywać na siłę forum to też mi nie pasowało więc jestem w stanie zrozumieć, że mój pomysł nie przypadł wam do gustu ale przynajmniej zaznaczcie to w ankiecie.