...........
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
...........
................
Ostatnio zmieniony śr sty 26, 2011 6:02 pm przez Wuezgar, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Kolej na mnie
.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 7:24 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Krzysztof, jesteś w takim wieku, że nawet bez choroby budujesz swoje życie na nowo. Gdy wszystko zostanie zburzone na początku odżywają sprawy najistotniejsze. Więc nie martw się tylko wyciągaj wnioski i myśl. Sytuacje wymagające decyzji same się wtedy pojawią.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Krzysztof, przede wszystkim nie możesz dopuścić do nawrotu choroby - dlatego bierz leki regularnie i dbaj o siebie: nie stresuj się, unikaj napięć, sytuacji lękotwórczych i naucz się z nimi radzić. W tej nauce pomocna może być terapia. Także wtedy gdyby ogarnęło Cię zwątpienie i niepewność. Terapia i leki - to podstawa. Poza tym, powinieneś wykształcić w sobie właściwą postawę wobec rzeczywistości i otoczenia: zaangażowaną, ale nie nerwową, z dystansem, ale nie wycofaną.
Miej jakieś hobby i pielęgnuj je, dbaj o bliskich i kontakty z innymi ludźmi. reszta przyjdzie sama.
Pozdrawiam.m.
Miej jakieś hobby i pielęgnuj je, dbaj o bliskich i kontakty z innymi ludźmi. reszta przyjdzie sama.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
Nic dodać, nic ująć do słów moi
"Oddech weż, już najgorsze jest za Tobą
W końcu gdzieś, bedzie lepiej, daje słowo
nie bój sie uwierz w siebie masz juz wszystko
poczuj więc , ze przed Tobą cała przyszłość
przecież wiesz "
W końcu gdzieś, bedzie lepiej, daje słowo
nie bój sie uwierz w siebie masz juz wszystko
poczuj więc , ze przed Tobą cała przyszłość
przecież wiesz "
Podpisując się pod przedmówcami chciałbym od siebie dodać że:
bardzo ważne jest ukończenie szkoły - zdobycie konkretnego wykształcenia i wyuczenie jakiegoś zawodu!!!!
Bez wykształcenia człowiek jest skazany wyłącznie na najprostsze zajęcia typu sprzątanie, pilnowanie obiektów, a nawet jak złapie jakąś sensowniejszą pracę to pracodawca wykorzystuje brak wykształcenia do tego, aby płacić płacę minimalną.
Piszesz że masz 21 lat i że zacząłeś chodzić do szkoły policealnej.
Wg mnie jest ważne żebyś ją skończył i w ogóle zdobył jak najwięcej umiejętności (oczywiście nie od razu, ale w ciągu kilku lat!), póki jeszcze jesteś w wieku, kiedy nauka nie jest wstydem.
W Polsce na rynku pracy bardzo rzadko oferuje się pracownikowi możliwość przyuczenia po zatrudnieniu, a prawie zawsze wymaga się jakiejś szkoły kierunkowej (nawet do prostych zawodów typu sprzedawca w sklepie!).
Można powiedzieć, że choroba z wiekiem mija, a brak wykształcenia (niezdobytego wskutek choroby) nieustająco procentuje negatywnie!!!
bardzo ważne jest ukończenie szkoły - zdobycie konkretnego wykształcenia i wyuczenie jakiegoś zawodu!!!!
Bez wykształcenia człowiek jest skazany wyłącznie na najprostsze zajęcia typu sprzątanie, pilnowanie obiektów, a nawet jak złapie jakąś sensowniejszą pracę to pracodawca wykorzystuje brak wykształcenia do tego, aby płacić płacę minimalną.
Piszesz że masz 21 lat i że zacząłeś chodzić do szkoły policealnej.
Wg mnie jest ważne żebyś ją skończył i w ogóle zdobył jak najwięcej umiejętności (oczywiście nie od razu, ale w ciągu kilku lat!), póki jeszcze jesteś w wieku, kiedy nauka nie jest wstydem.
W Polsce na rynku pracy bardzo rzadko oferuje się pracownikowi możliwość przyuczenia po zatrudnieniu, a prawie zawsze wymaga się jakiejś szkoły kierunkowej (nawet do prostych zawodów typu sprzedawca w sklepie!).
Można powiedzieć, że choroba z wiekiem mija, a brak wykształcenia (niezdobytego wskutek choroby) nieustająco procentuje negatywnie!!!
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
To prawda, wykształcenie to najlepsza inwestycja we własną przyszłość, dlatego warto o nie zadbać.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Re: ...........
Wiele osób myśli teraz o inwestycji, jednak nie zawsze jest pewność, że coś się z tego zyska. Ja natomiast zaryzykowałem i zainwestowałem w bitcoin [...] był to dla mnie strzał w dziesiątkę.
pycioslawa
pycioslawa
Re: ...........
Na naukę nigdy nie jest za późno i nigdy nie jest wstydem. Człowiek uczy się całe życie.
Zresztą wstyd to marnotrawstwo. Lepiej te emocje i zasoby i czas potencjalnego wstydzenia się poświęcić na rozwiązanie konkretnego problemu, który miałby być niby powodem do wstydu.
Przychodzą stare chłopy po czterdziestce studiować i zdobywać dyplomy inżynierskie, magisterskie i nikogo to nie dziwi. Aby nie zmarnować talentów i nie dać się zakrakać.