Zyprexa znowu bezpłatna

zyprexa, zolafren, zalasta, zolaxa, velotab, zypadhera

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Zyprexa znowu bezpłatna

Post autor: Miś Uszatek »

Witam

Byłem dzisiaj u mojego lekarza. W związku ze złym moim stanem psychicznym, pani doktor zdecydowała się zmienić mi klozapol na olanzapine. Zgodziłem się ale jeszcze bardziej ucieszyłem że zyprexa która do tej pory była płatna jest teraz za friko. Nie musze brać zolafrenu, zalasty czy coś tam innego gdyż mam oryginał.
bobi34
zarejestrowany użytkownik

Re: Zyprexa znowu bezpłatna

Post autor: bobi34 »

tzn w ktorej aptece jest za darmo?
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

W całej Polsce. Lek ten znowu jest refundowany. Ja 2 tygodnie kupiłem na recepte i nic nie zapłaciłem.
bobi34

a moglibyscie napisac dokladnie w jakiej, ja dzwonilem do kilku aptek, w zadnej nie maja, nawet jedna pani w aptece przedzwonila wszystkie hurtownie i w zadnej nie maja
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Nie spodziewalbym sie tu wielkich rewelacji, lek ten ma straszne skutki uboczne wypisane w ulotce na pol metra :shock: przy minimalnie skutecznym dzialaniu terapeutycznym (jak dla mnie). Nie dziwie sie wcale opisywanym przez Ciebie dyskinezom po solianie po dawce wyzszej niz 800mg, radzilbym jeszcze raz dac szanse temu cudownemu specyfikowi. Tylko zastosowac kuracje samodzielna tym lekiem i pomimo wskazan lekarza w normalnej dawce, tak 200mg na dobe 1-2h przed lub po jedzeniu w zupelnosci wystarczy, gwarantuje efekty juz po tygodniu, albo tak jak pisalem zjem swojego najka :roll: . Ja biore juz podtrzymujaca dawke 50mg od ponad miesiaca :shock: zszedlem z 200 na 100 potem na 50 (w przeciagu roku). Jest wysmienicie, przy 100 mialem lekkie wachania nastroju, ale po kilku dniach sie ustabilizowal. Obecnie zero stanow psychotycznych, zero skutkow ubocznych, zero depresji, jedyny minus, ze moze to, ze bardzo, ale to bardzo ciezko usiedziec w domu :lol:
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

AntonPawlowicz pisze:Nie spodziewalbym sie tu wielkich rewelacji, lek ten ma straszne skutki uboczne wypisane w ulotce na pol metra :shock: przy minimalnie skutecznym dzialaniu terapeutycznym (jak dla mnie).
Ale piszesz o solianie czy zyprexie?

Wiesz w ulotki nie ma co patrzyć. Każdy lek nawet te najnowsze mają całą mase skutków ubocznych tyle że przeciętny Kowalski nie wszystkie musi je mieć.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

O ubocznych mowilem w temacie zypy. Ulotka do solianu jest praktycznie wolna od ubocznych tak samo jak lek :D
bobi34

niech ktos powie w koncu w ktorej aptece jest dostepna ta zyprexa za free ... jakos nie moge w to uwierzyc
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

AntonPawlowicz pisze:O ubocznych mowilem w temacie zypy. Ulotka do solianu jest praktycznie wolna od ubocznych tak samo jak lek :D
Dziwne, ja mam ten lek i tam na ulotce jak byk stoi, że skutki uboczne, to:
Często: bezsenność, niepokój, pobudzenie, objawy pozapiramidowe (np. drżenie i sztywność mięśni, hipokinezja, zwiększenie wydzielania śliny, akatyzja), przejściowe zwiększenie stężenia prolaktyny, ustępujące po odstawieniu leku (mlekotok, zatrzymanie miesiączki, ginekomastia, ból sutków, zaburzenia szczytowania, impotencja), zwiększenie masy ciała. Rzadko: senność w ciągu dnia, objawy ze strony przewodu pokarmowego (zaparcia, nudności, wymioty, suchość błony śluzowej jamy ustnej). Występowanie po zastosowaniu leku takich działań niepożądanych jak np. senność, stwarza niebezpieczeństwo związane z prowadzeniem pojazdów oraz obsługą maszyn.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Dokladnie, czyli tak naprawde zadnych :D, a porownac to z ulotka od olzy na pol metra, z nagla niewyjasniona smiercia, gdzies na wstepie, z tego co pamietam :!:
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Mam gdzies schowane te wszystkie ulotki, bo je zachowuje, niechce mi sie wygrzebywac, zeby przytoczyc tu ze 100% dokladnoscia. Solian ma blache, prawie zadne te uboczne, ustepujace, przemijajace, ogolnie kilka na krzyz. Niema tam nic typu paraliz, krwotoki, drgawki, zgon w przypadku nadmiernego zwiekszenia masy ciala, wody w plucach, marskosci watroby, zawalu, krwiakach, tetniakach, udarach i reszty co maja olza, zypra czy rispek o haloperidolu nie wspomne, tam te objawy sa na ulotce 20krotnie rozwijanej, tak trzymanej prosto, siegajacej gdzies do kolan :lol: Nawet zazywajac abilify lepiej do ulotki nie zagladac, bo z samego tego ktos wrazliwy moze zapasci dostac!
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Co do zyprexy to jak pisałem 2 tygodnie temu kupiłem ją bezpłatnie na recepte. Jestem łodzianinem zyprexe kupiłem w aptece passiflora na Retkini na Przełajowej. Apteka ta należy do sieci aptek takich z niebieskim krzyżem w logu. Nazwy nie pamiętam ale sprawdze.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Cześć AntonPawlowicz

patrzyłem na ulotke zyprexy i solianu. I niczym one się nie różnią(no prawie). Bardzo podobne objawy uboczne. Jak pisałem to że solian czy zyprexa ma jakiś objaw nie znaczy że na bank będzie on występował. Przykład. W ulotce do zyprexy pisze o niespokojnych nogach(czy o akatyzji) a ja wręcz przeciwnie mam teraz takie fajne nogi;) ale oczywiście w sensie ich czucia. Są takie "lekkie". Nie mam żadnej akatyzji. Tak samo z sennoscią. Jest na zyprexie lepiej niż na klozapolu.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Oto link do strony apteki w której kupiłem zyprexe:

http://www.apteka.hg.pl/
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik