Czy zagranicą jest dla nas praca?
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: Czy zagranicą jest dla nas praca?
W uk jest dużo pracy, ale przy remontach lub jako kierowca. W innych miejscach to nie wiem.
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Zostańcie biznesmenami!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
Zapomnijcie o pracy za granicą dla osób ze schizofrenią. Ja mieszkam przy granicy niemieckiej i widzę co się dzieje. Jest tam taki zapieprz a ponadto jest duża roszada ludzi. Jedni są zwalniani drudzy zatrudniani nie można się w tym połapać.
jak tu nie idzie być samowystarczalnym to z dala od domu wszystkie symptomy choroby mogą się pogłębić.Nawet nie mogą a bardzo prawdopodobne że się pogłębią.
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Jakub Sasin z Warszawy zabije policjantów!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!

- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
o pracę w UK teraz cięzko bo brexit. Więc raz, że trzeba spełnić wymagania na przyjazd, dwa wiele firm ucieka za granicę przed taryfami. No i jeszcze pozwolono na osiedlanie sie obywatelom Honkongu. A tych ma przyjechać nawet kilka milionów. Ci też wezmą etaty.
blablabla
trawa tak samo wszędzie zielona. można kosić. suszyć. palić.
*
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Tak? Ekstra. Może zatrudnij się jako mentor, bo ja np. kilku już mam?
blablabla
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
biznes online, chyba najlepsza opcja w dobie kryzysu Covid i specjalna furtka dla chorych i naznaczonych diagnozą.
Furtka ta może być przepustką do lepszych czasów, ale to wymaga cierpliwości, bo będą momenty kryzysu, ale nikt nie odkryje, że byłeś wcześniej hospitalizowany.
Tworzysz bloga to rób wszystko, aby podczepić pod niego inne gałęzie zarobkowania + dobry nieschizofreniczny content.
Chcesz wypłynąć poza Polskę, niczym sum do zbiorowiska oceanicznych wielorybów okej, ale będziesz potrzebował biegłej znajomości języka obcego.
Furtka ta może być przepustką do lepszych czasów, ale to wymaga cierpliwości, bo będą momenty kryzysu, ale nikt nie odkryje, że byłeś wcześniej hospitalizowany.
Tworzysz bloga to rób wszystko, aby podczepić pod niego inne gałęzie zarobkowania + dobry nieschizofreniczny content.
Chcesz wypłynąć poza Polskę, niczym sum do zbiorowiska oceanicznych wielorybów okej, ale będziesz potrzebował biegłej znajomości języka obcego.
...
Ostatnio zmieniony sob gru 11, 2021 7:10 pm przez Jonny1988, łącznie zmieniany 1 raz.
No gdzież? Inżynieria właśnie jest najważniejsza. Dlaczego są kierunki zamawiane na uczelniach?
Informatyka w moim przypadku odpada, bo nie znoszę ślęczenia przed monitorem po całych dniach. Znika kontakt z rzeczywistością, pojawia się zepsuty wzrok i pojawia się depresja komputerowa. Poświęcenie życia, niewarte żadnych, nawet największych pieniędzy.
Próbowałem kiedyś siedzieć przed komputerem przez całą zimę i przenikać tajemnice informatyki i wiem jak to smakuje i czy jest z tego satysfakcja.
Wystarczą mi podstawy w razie czego.
Inżynieria to szerokie pojęcie: architektura, mechanika, elektryka, elektronika, automatyka, ochrona środowiska, zarządzanie, nauczanie techniczne.
Same komputery tego nie zbudują.
...
Ostatnio zmieniony sob gru 11, 2021 7:10 pm przez Jonny1988, łącznie zmieniany 1 raz.
Uczyłem się, kiedy studiowałem elektrotechnikę i próbowałem trochę jeszcze studiować elektronikę a tam trochę była potrzebna znajomość Matlaba, AutoCada, Pythona, Delphi, C++ i inne takie. Programowanie układów ARM czy sterowników PLC też zahaczyłem, ale jak już mówiłem, nie mam do tego serca.
Wolałbym coś montować, posługiwać się rzeczywistymi narzędziami a nie wirtualnymi albo robić cokolwiek co nie wymaga ślęczenia przed monitorem.
...
Ostatnio zmieniony sob gru 11, 2021 7:09 pm przez Jonny1988, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze można pomóc monterom jako majster żeby coś porobić narzędziami. Co teraz działasz zawodowo?
...
Ostatnio zmieniony sob gru 11, 2021 7:07 pm przez Jonny1988, łącznie zmieniany 1 raz.
Albo po prostu być monterem.
Teraz jeszcze kończę studia magisterskie i mam małą gospodarkę. Myślałem o elektronice samochodowej, bo tam miałem praktyki. Jak będzie zdrowie i siły to niedługo coś wykombinuję.
...
Ostatnio zmieniony sob gru 11, 2021 7:07 pm przez Jonny1988, łącznie zmieniany 1 raz.
....
Ostatnio zmieniony sob gru 11, 2021 7:06 pm przez Jonny1988, łącznie zmieniany 1 raz.