forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Czy ktos z was bierze owy lek ? W jakich dawkach ? Na co bierzecie ?
Ja bbiore dziennie od 2 mg-4 mg.Glownie na stresujace zycie oraz klonazepam wywoluje u mnie dzialanie antydepresyjne.
bzdura to benzo dlugo dzialajace wiec mniej uzaleznia ... latwo jak dlamnie odstawic a bralem to na zespol abstynencyjny ... potem jako "uspokajacz" wazne zeby dawek nie zwiekszac bo tolerke se latwo nabic .. i z alkiem nie mixoj
Zażywałam kiedyś doraźnie klonazepam, do czasu aż moja Mama przez pomyłkę wzięła go za hydroksyzynę, którą według mojego lekarza mogą brać osoby zdrowe, jak nie mogą zasnąć... Wzięła pół tabletki, przechylało jej głowę w jedną stronę... Była półprzytomna... Dobrze że się nie uzależniłam od tego leku... Uważam, że z benzodiazepinami należy bardzo uważać.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.
Ja biorę Clonazepam w dawce 4-6 mg. Biorę lek, głównie w dni jak mam zastrzyki z Clopixolu Depot. Ewentualnie później jak łapią mnie skurcze mięśni czy wywraca mi oczy do góry. W żadnym razie nie biorę go codziennie czy dla "relaksu".
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...