Co powinienem zrobić, jeśli jestem neuronietypowy ( uszkodzenie mózgu ) od urodzenia ?.
Postanowiłem ostatnio, że będę wprost mówił kobietom, którym się podobam, o moich zaburzeniach neurologicznych.
Przez te zaburzenia się rozwiodłem- moja eksżona była neurotypowa i nie wiedziała, że powinna była wyjść do mnie kilka kroków naprzód, wyjaśnając mnie swoje emocje "jak pastuch krowie". Rozwiedliśmy się, ponieważ nie przegadaliśmy swojego związku ( ustalenie wspólne priorytetów, celów, marzeń, dążeń, planów itp. ).
Wiem teraz, że chodzi o to, żeby mówić wprost o swoich zaburzeniach, żeby dana kobieta była ze mną bezpośrednia i konkretna, ponieważ może ona dojść do wniosku, że ją, z bliżej jej nieznanych powodów, ignoruje...
Neuronietypowość a uczucia i seksualność
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Ten dział dotyczy tylko związków seksualności ze schizofrenią lub ogólniej chorobą. O zdrowej seksualności proszę pisać w tematach dowolnych.
Ten dział dotyczy tylko związków seksualności ze schizofrenią lub ogólniej chorobą. O zdrowej seksualności proszę pisać w tematach dowolnych.
-
- bywalec
Re: Neuronietypowość a uczucia i seksualność
Różnie to bywa, czasem kobieta może się tego wystraszyć. Każdy na tej stronie ma jakiś problem, ja też, ale ja nie mówię o nim kobietom na początku znajomości, tylko później, jak się lepiej poznamy.