Wifi. Jakieś rady?

Tu znajdują się inne popularne tematy nie związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Wifi. Jakieś rady?

Post autor: guile »

Potrzebuję wifi na kartę sim do desktopa. Jakieś rady?
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
ptk
bywalec

Re: Wifi. Jakieś rady?

Post autor: ptk »

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem (nie znam się) ale większość smartfonów z androidem może służyć jako hotspot wifi.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Routery LTE robi tylko Tp-Link i Huawei.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Czyli tak czy siak, muszę kupić osobną antenkę WiFi do desktopa?
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Ten dom, to bunkier, i jeszcze na wsi. Chodzi mi o to by mieć router na górze, gdzie jest znacznie lepszy odbiór sieci, i przez antenkę wifi dostęp do internetu również z desktopa na dole.

A w ogóle używam taryfy Solo XL w Play, gdzie dostajesz 15giga internetu za 30zł, i gdy zużyjesz te 15giga masz internet nadal do końca miesiąca, tylko z limitem do 1mb/s. Co do minut i sms/mms, masz gratis cały miesiąc do wszystkich w kraju.
ptk
bywalec

Post autor: ptk »

Tą karte sim z internetem używasz w telefonie do rozmów? Jeśli nie to możesz kupić mobilny router lte i położyć go w miejscu gdzie masz dobry zasięg (ewentualnie podłączyć do niego jeszcze antenke).Do tego kupić coś tego typu:
https://m.euro.com.pl/wzmacniacze-sygna ... b0QAvD_BwE

Ja się nie znam za bardzo ale wydaje mi się że dobrze Ci podpowiadam :D
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

ptk pisze: ndz kwie 26, 2020 5:20 pm Tą karte sim z internetem używasz w telefonie do rozmów? Jeśli nie to możesz kupić mobilny router lte i położyć go w miejscu gdzie masz dobry zasięg (ewentualnie podłączyć do niego jeszcze antenke).Do tego kupić coś tego typu:
https://m.euro.com.pl/wzmacniacze-sygna ... b0QAvD_BwE

Ja się nie znam za bardzo ale wydaje mi się że dobrze Ci podpowiadam :D
Dzięki! Ja używam tej simki normalnie w telefonie, i faktycznie najlepiej będzie jak będę robił z telefonu hot spot. A ta taryfa to nie Solo XL, tylko po prostu Solo L. Jest to na kartę, i z tego co wiem, jest to najlepsza oferta wśród wszystkich sieci.
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

No mam ten internet na kompie, ale karta wifi na usb się na nic zdała. Używam tethering telefonem przez kabel usb. Tak, chodzi makabrycznie wolno :(. Poza tym, nie mogłem normalnie pisać początkowo, ale parę kliknięć lewego shifta + lewy Ctrl mi to naprawiło ;). Jaki cwany ja jestem :o?
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Dobrze zrozumiałem, że potrzebujesz karty sieciowej Wi-Fi do komputera?
Jeżeli tak, to ja ze swojej strony mogę polecić ten model: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i- ... 9uh-ac1900
Ja kilka dni temu ją kupiłem i jestem bardzo zadowolony.
Najlepszy efekt będzie po podłączeniu karty pod port USB 3.0.
Obrazek
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Petruccio pisze: śr maja 13, 2020 7:04 pm Dobrze zrozumiałem, że potrzebujesz karty sieciowej Wi-Fi do komputera?
Jeżeli tak, to ja ze swojej strony mogę polecić ten model: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i- ... 9uh-ac1900
Ja kilka dni temu ją kupiłem i jestem bardzo zadowolony.
Najlepszy efekt będzie po podłączeniu karty pod port USB 3.0.
Mam za słaby zasięg, a sprzęt stary jak świat, że musiałem użyć sterownik Visty by mi dźwięk pod Win 7 działał.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Rozumiem.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „tematy dowolne”