Bieżące kłopoty techniczne
Moderator: moderatorzy
Re: Bieżące kłopoty i kwestie techniczne
Ale swoją drogą, nie warto przemarnować życia przed komputerem. Nawet jeśli wydaje się, że nie mamy innej opcji.
- Catastrophique
- bywalec
Zgadzam się całkowicie, Pamal.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Ja się pytam PO CO TO? Zamiast prostego i przejrzystego wcześniejszego menu teraz jest jakiś kosmos i nie wiadomo o co chodzi i PO CO tyle funkcji.
No i standardowo - błąd na forum po zmianach.
Niektórzy też zgłaszają problem z wersją mobilną strony.
No i standardowo - błąd na forum po zmianach.
Niektórzy też zgłaszają problem z wersją mobilną strony.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Takie są koszty aktualizacji forum. Mi to nowe menu się podoba, jest dużo ładniejsze, idzie się przyzwyczaić do nowych funkcji.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Ja tylko to, że po wrzuceniu linku z YouTube od razu jest podgląd, może lepiej tak jak wcześniej, że potrzebna komenda do tego? Nie chcę zawsze atakować oczy teledyskami, taki miły jam, dziękuję.
edit: Watki muzyczne straciły sens przez to, bo poprzednie wpisy z tym wyglądają na bezsensowny kod, nie widać obrazu YT, no chyba że miało tak być żeby odciążyć serwer?
edit: Watki muzyczne straciły sens przez to, bo poprzednie wpisy z tym wyglądają na bezsensowny kod, nie widać obrazu YT, no chyba że miało tak być żeby odciążyć serwer?
Mi tez szkoda tych piosenek ze starym bbcodem do youtuba. Mozna przeciez przywrocic ten bbcode i jednoczesnie miec to rozszerzenie nowe do youtuba. I bedzie dzialalo. Piosenki z poprzedniego bbcoda do yt beda sie normalnie wyswietlac, i jednoczesnie bedzie dzialalo to nowe rozszerzenie do yt.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Ja już dawno wam mówiłam, zamiast umieszczać youtube w spoilerach to wy wrzucacie je do posta jak gdyby nigdy nic i potem się dziwicie że strona laguje....
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Proszę o możliwość korzystania z forum na Tapatalk, bardzo mi to ułatwi podgląd najnowszych postów oraz ułatwi dodawanie odpowiedzi na tematy które mnie interesują.
Czemu nie można edytować własnego posta?
- wowo
- zaufany użytkownik
Minął ponad tydzień i nadal nie można korzystać z Tapatalk. Wcześniej było lepiej.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Ten nowy edytor jest chwalony przez inne fora używające phpbb, ale w zamierzeniu on jest do wyboru przez każdego użytkownika. Proszę sprawdzić, czy każdy może wybrać sobie stary edytor, ten bez dodatkowych funkcji ! Proszę o to, bo sam tego nie widzę, ale jeśli nadal będzie kłopot zajmę się tym dokładniej.Maksymiliana pisze: ↑sob sty 11, 2020 7:34 pm Ja się pytam PO CO TO? Zamiast prostego i przejrzystego wcześniejszego menu teraz jest jakiś kosmos i nie wiadomo o co chodzi i PO CO tyle funkcji.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Witaj, w dyskusjach na stronach phpbb tapatalk jest odradzany. Dlaczego ? Bo nie spełnia podobno wszystkich wymagań jakie stawia phpbb na swoje rozszerzenia. Tapatalk nie przeszedł testów pełnej zgodności z phpbb. Niemniej to nie znaczy, że nie da się go zainstalować. Zapewne da i może dobrze działać, jednak to już będzie bez gwarancji ze strony phpbb.
Drugi argument, który mnie powstrzymuje przed tapatalk to fakt, że posty, które wysyłasz z komórki powinny iść bezpośrednio i bez żadnych filtrów na forum, a mam wrażenie, że tak nie jest. Po co info o tym, jakie posty wysyłasz miałyby być odnotowywane na jakiś serwerze w USA, który sprzedaje potem te informacje nie wiadomo komu ? Najpewniej zbierane są tylko statystyki, a nie informacje indywidualne, ale po co nam to ? Chcesz, żeby potem w innych sytuacjach oferty komercyjne wiedząc o Twojej chorobie posługiwały się słownictwem i pojęciowością, jaką posługujemy się na forum ? Będziesz w takich ofertach miał wrażenie, że mówi do Ciebie ktoś, kogo znasz z forum, a to tylko pusta oferta komercyjna. Wyjaśniam to, bo to ważna kwestia, jak zmienia sią nasz obraz rzeczywistości pod wpływem samych tylko statystyk.
Nie mam pewności, czy zarzut, który postawiłem tu wobec tapatalk jest słuszny, ale jest dość prawdopodobny. Trzeba pracy, żeby to sprawdzić.
Jeśli uwzględnisz powyższe argumenty i nadal będziesz zdania, że konieczny jest Ci tapatalk daj znać - najpewniej zainstaluję go.
- wowo
- zaufany użytkownik
Dziękuje Zbyszek za wyjaśnienie sprawy, teraz wiem dokładnie o co chodzi, trochę szkoda że tak to wygląda ale cóż, jak ma stwarzać problemy to dla jednej osoby instalować Tapatalk po prostu się nie opłaca. Pozdrawiam
Nie: jednak nie jest ok. Zależy, w którym poście.
Myślałem, że w postach, w których cytuje się kogoś albo wstawia linki, nie można później edytować, ale nie wiem czy to jest reguła.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
W całym dziale "Tematy dowolne" nie można edytować postów. Maksymiliana to forum zepsuła, bo było dobrze.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Czy teraz kłopot z powtórnym edytowaniem zniknął, czy jeszcz gdzieś, w jakimś dziale się pojawia ?
Nowo zarejestrowani użytkownicy (do 10-ciu postów) mogą tylko czytać "termaty dowolne".
Nowo zarejestrowani użytkownicy (do 10-ciu postów) mogą tylko czytać "termaty dowolne".
W dziale "dowolne" cały czas brak możliwości edycji postów.