Cześć

Dział przeznaczony dla nowych użytkowników w celu przywitania się i uzyskanie wstępnych informacji co i jak.

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Jeśli przychodzisz od razu z konkretnym pytaniem lub problemem, użyj raczej działu "Kto pomoże", lub odpowiedniego działu tematycznego w ogólnej dyskusji.

Proszę też starszych użytkowników o nie rozpoczynanie tu dłuższych dyskusji, a raczej w dziale "nasze środowisko"
flatronix1991
zarejestrowany użytkownik

Cześć

Post autor: flatronix1991 »

Witam wszystkich! Pierwszy epizod miałem w grudniu 2017. Skończyło się hospitalizacją przez 4 miesiące. Po wyjściu ze szpitala brałem leki i stopniowo je obniżałem do zera przez 6 miesięcy. Drugi epizod miałem w tym roku, w kwietniu znów zakończyło się hospitalizacją i powrotem do lekarstw (Apo Suprid i Zolafren). Od wyjścia ze szpitala ponownie obniżałem leki pod kontrolą psychiatry i suplementuję witamine B3 (niacynę). Moi rodzice znaleźli książkę Abrama Hoffera, który w swojej karierze 'wyleczył' tysiące schizofreników. (dla zainteresowanych dodaję link do książki). Dzięki suplementacji udało mi się namówić mojego psychiatrę do szybkiego wycofania leków (leki brałem tylko przez 3 miesiące) i już od 2 miesięcy jestem bez leków. Obecnie nie czuję żadnych problemów psychicznych (wcześniej dokuczały mi niekontrolowane natłoki myśli). Pozdawiam :)
Spoiler!
Nie da się wyleczyć schizofrenii witaminami, tym bardziej proszę o ostrożność - Maxi.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Cześć

Post autor: the end »

flatronix1991 pisze: pn paź 07, 2019 7:52 pm Dzięki suplementacji udało mi się namówić mojego psychiatrę do szybkiego wycofania leków (leki brałem tylko przez 3 miesiące) i już od 2 miesięcy jestem bez leków.
po drugim epizodzie, pobycie w szpitalu? sorry, ale kto to w to uwierzy?
flatronix1991 pisze: pn paź 07, 2019 7:52 pm Moi rodzice znaleźli książkę Abrama Hoffera, który w swojej karierze 'wyleczył' tysiące schizofreników
jak każdy znachor. :D
nic
flatronix1991

Karuna to nie kwestia wiary. Ja przedstawiłem fakty :) Ja tam książke przeczytałem. Nie mam nic do stracenia, wolę spróbować drogi alternatywnej niż być skazanym na całe życie na lekach.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

OK
pozdro
nic
flatronix1991

Maxi nie ma chorób nieuleczalnych. Nie wystarczająca jest tylko nasza wiedza.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Spróbować nie zaszkodzi może pomoże. Jutro zapytam w aptece o Niacynę.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Digital pisze: pn paź 07, 2019 10:00 pm Spróbować nie zaszkodzi może pomoże. Jutro zapytam w aptece o Niacynę.
Niacyna jest na receptę. Kiedyś była tu dziewczyna, która stosowała tą kurację. Jestem ciekawy jej efektów.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Właśnie przeglądam internet i można spokojnie kupić suplement 500mg niacyny, nawet to tanie jest. Na Allegro też widzę jest tego masa. Tylko z tymi suplementami trzeba uważać bo mogą uszkodzić nerki albo wątrobę dlatego wolę takie rzeczy kupować w aptece.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Tak czy tak ciekawostka więc dziękuję za ciekawy wpis.
flatronix1991

Ja niacynę kupiłem w internecie. W aptece są tylko niskie dawki. Obecnie biorę 3 razy dziennie po 1,5g ( stopniowo zwiększałem od 200mg). Podobno niacyna ma tylko jeden efekt uboczny - efekt flush tzn. zaczerwienie twarzy, ciała. Efekt ten zanika po wysyceniu organizmu.
Zablokowany

Wróć do „Nowi użytkownicy”