Faxolet ER (wenlafaksyna)
Moderator: moderatorzy
Faxolet ER (wenlafaksyna)
Dzisiaj zaczną próbę nowego leku, wenlafaksyny. Nie zgodził się dać mi czegoś na ADHD, a la co studenci często nadużywają w celu nauki. Brałem sertralin 100mg rano, który owszem pomaga, ale daleko do ideału. Powiedziałem jak jest, że muszę się jeszcze mocno nabuzować kawą i czarną herbatą, aby się jakoś "wybudzać" do jakiegoś życia. Od razu mi przepisał 75mg tego wenlafaksynu dziennie (są jeszcze tabletki 37,5mg).
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Re: Faxolet ER (wenlafaksyna)
Aha! Pytałem też o mirtazapinę, lecz powiedział iż raczej nie jest w stanie ten lek dać mi większego kopa, od sertraliny.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Przyszło mi zapłacić nawet mniej, konkretnie o 3zł, bo był tylko odpowiednik, Symfaxin ER. Zobaczyny co będzie. Najczęściej na antydepresantach odbija mi paranoja, szczególnie że wszyscy dookoła są obsesyjnie skupieni tylko i wyłącznie na mnie.
Więc wygląda na to że wolno mi brać antydepresanty typu SNRI. Po wszystkich innych mam przeróżne jazdy paranoidalne, nawet omamy słuchowe. W każdym razie, wenlafaksyna może nie powoduje u mnie paranoi, będąc lekiem SNRI, ale powoduje przykre sny, choć nie do końca koszmary. Biorę już 150mg. ER (extended release), czyli o przedłużonym uwalnianiu.
- Pathetic Heart
- zaufany użytkownik
Ja biorę podobny lek z grupy SNRI - duloksetynę. Powiedz jakie zmiany nastąpiły u Ciebie przez ten czas brania wenli? Też mam bardzo dziwaczne sny, niektóre nawet przyjemne, świadome sny, ale z tego co pamiętam, na wenli miałem identycznie.guile pisze:Więc wygląda na to że wolno mi brać antydepresanty typu SNRI. Po wszystkich innych mam przeróżne jazdy paranoidalne, nawet omamy słuchowe. W każdym razie, wenlafaksyna może nie powoduje u mnie paranoi, będąc lekiem SNRI, ale powoduje przykre sny, choć nie do końca koszmary. Biorę już 150mg. ER (extended release), czyli o przedłużonym uwalnianiu.
W dół, na boki, wzwyż ku słońcu, na stracenie, w prawo, w lewo
Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...
Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...
Najgorsze to jest odstawianie tego syfu. Jeżeli będziecie odstawiać, to koniecznie, ale to koniecznie powiedzcie lekarzowi by Was przestawil na inny lek np. fluoksetyne, bo strzaly pradem w leb Was dobija
.

We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
czesc mam pytanie do was ,czy Faxolet (wenlafaksyna) działa uspokajająco i może rozluzniająco może troszeczke ?,można go brać z haloperidolem albo rispoleptem ? jak sie na nim czujecie , co wam ten lek dał , warto go brać? ja chodze cały napięty i obolały, Czy wenlafaksyna może pomóc osobie z urojeniami prześladowczymi?
Czy brał ktoś Faxolet ?
Brałam wenlę, wspominam ją bardzo źle, dostałam ją na depresję, w której nic nie pomógł, czułam się spięta i miałam nudności, a odstawianie to horror.
LaDopamina
Mi to nic w sumie nie dawało. Teraz jestem na sertralinie, i poza impotencją jest mi dobrze.