Faxolet ER (wenlafaksyna)

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Faxolet ER (wenlafaksyna)

Post autor: guile »

Dzisiaj zaczną próbę nowego leku, wenlafaksyny. Nie zgodził się dać mi czegoś na ADHD, a la co studenci często nadużywają w celu nauki. Brałem sertralin 100mg rano, który owszem pomaga, ale daleko do ideału. Powiedziałem jak jest, że muszę się jeszcze mocno nabuzować kawą i czarną herbatą, aby się jakoś "wybudzać" do jakiegoś życia. Od razu mi przepisał 75mg tego wenlafaksynu dziennie (są jeszcze tabletki 37,5mg).
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Re: Faxolet ER (wenlafaksyna)

Aha! Pytałem też o mirtazapinę, lecz powiedział iż raczej nie jest w stanie ten lek dać mi większego kopa, od sertraliny.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Przyszło mi zapłacić nawet mniej, konkretnie o 3zł, bo był tylko odpowiednik, Symfaxin ER. Zobaczyny co będzie. Najczęściej na antydepresantach odbija mi paranoja, szczególnie że wszyscy dookoła są obsesyjnie skupieni tylko i wyłącznie na mnie.
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Więc wygląda na to że wolno mi brać antydepresanty typu SNRI. Po wszystkich innych mam przeróżne jazdy paranoidalne, nawet omamy słuchowe. W każdym razie, wenlafaksyna może nie powoduje u mnie paranoi, będąc lekiem SNRI, ale powoduje przykre sny, choć nie do końca koszmary. Biorę już 150mg. ER (extended release), czyli o przedłużonym uwalnianiu.
Awatar użytkownika
Pathetic Heart
zaufany użytkownik

Post autor: Pathetic Heart »

guile pisze:Więc wygląda na to że wolno mi brać antydepresanty typu SNRI. Po wszystkich innych mam przeróżne jazdy paranoidalne, nawet omamy słuchowe. W każdym razie, wenlafaksyna może nie powoduje u mnie paranoi, będąc lekiem SNRI, ale powoduje przykre sny, choć nie do końca koszmary. Biorę już 150mg. ER (extended release), czyli o przedłużonym uwalnianiu.
Ja biorę podobny lek z grupy SNRI - duloksetynę. Powiedz jakie zmiany nastąpiły u Ciebie przez ten czas brania wenli? Też mam bardzo dziwaczne sny, niektóre nawet przyjemne, świadome sny, ale z tego co pamiętam, na wenli miałem identycznie.
W dół, na boki, wzwyż ku słońcu, na stracenie, w prawo, w lewo
Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...
bogdan
zaufany użytkownik

Post autor: bogdan »

Najgorsze to jest odstawianie tego syfu. Jeżeli będziecie odstawiać, to koniecznie, ale to koniecznie powiedzcie lekarzowi by Was przestawil na inny lek np. fluoksetyne, bo strzaly pradem w leb Was dobija :| .
We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Awatar użytkownika
Stasiek
zaufany użytkownik

Post autor: Stasiek »

czesc mam pytanie do was ,czy Faxolet (wenlafaksyna) działa uspokajająco i może rozluzniająco może troszeczke ?,można go brać z haloperidolem albo rispoleptem ? jak sie na nim czujecie , co wam ten lek dał , warto go brać? ja chodze cały napięty i obolały, Czy wenlafaksyna może pomóc osobie z urojeniami prześladowczymi?
Awatar użytkownika
Stasiek
zaufany użytkownik

Post autor: Stasiek »

Czy brał ktoś Faxolet ?
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

Brałam wenlę, wspominam ją bardzo źle, dostałam ją na depresję, w której nic nie pomógł, czułam się spięta i miałam nudności, a odstawianie to horror.
LaDopamina
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Mi to nic w sumie nie dawało. Teraz jestem na sertralinie, i poza impotencją jest mi dobrze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „antydepresanty, stabilizujące nastrój”