Od jakiegoś czasu towarzyszy mi przekonanie że ktoś podrabia moje pismo w notatkach, w których rozwiązywałem zadania albo ze studiów - bo nic z tego nie rozumiem. W szkole do 3 gimnazjum miałem wyróżnienia i śr. nigdy poniżej 5.0. mam iq 128, ale został źle policzony, mam więcej. Badanie było robione w 6 klasie. czyli w wieku 12 lat teraz mam 29.
każdy widzi jaki jestem głupi, ja sobie tłumacze że jestem nieprzystosowany i jeszcze tak cholerna diagnoza robiąca ze mnie oprócz głupka, świ.ra.
nie wiem ludzie nawet martwili się że będę chciał się zabić albo zrobić sobie krzywdę. nie wiem, może powinienem?
całe życie myślałem że jestem zdolny. okłamywałem się, chyba.
Jestem głupi. Czemu przeczy nauka. Czy tak jest faktycznie?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Jestem głupi. Czemu przeczy nauka. Czy tak jest faktycznie?
Czy możemy żyć spokojnie wiedząc, że ktoś cierpi? Ludzie to sprowadzają do absurdu i mówią coś o cierpiących świnkach na szynke, kiedy realnie cierpi ogrom ludzi i to im nie przeszkadza.
Re: Jestem głupi. Czemu przeczy nauka. Czy tak jest faktycznie?
Miałem podobnie...
...Niestety ta choroba nas brzydko pisząc upośledza.
...Niestety ta choroba nas brzydko pisząc upośledza.
- 137
- bywalec
- Kontakt:
Re: Jestem głupi. Czemu przeczy nauka. Czy tak jest faktycznie?
ja myślę, że pojęcie inteligencji czy mądrosci mozna przedstawić pod bardzo różnym kontekscie. W ten sposób każdy może być w pewnym sensie głupi a w innym sensie bardzo bardzo madry.