Lubisz zakładać fora tak samo jak nowe nicki. Wiesz, że to zniechęca ludzi i już ciężko będzie Ci zwerbować nowych użytkowników...Ja będę miał forum Akacja - coś mi nie wyszło z najo. Evot by było dobrze, jakby można czasem poczytać - bo nie ukrywajmy wiedzę zbierano 12 lat od roku 2005.
Jednak to nie jest forum dla mnie
Moderator: moderatorzy
- Kiciuś_XXL
- moderator
Re: Jednak to nie jest forum dla mnie
- Kiciuś_XXL
- moderator
Nie mniej jednak życzę powodzenia.
Zgadzam się po częsci z 44. Chrześcijańskie wartości są tu na forum często krytykowane a u chorych często widać antychrześcijańskie zainteresowania. Ja też czasem tracę ochotę na nawracanie innych i po prostu skupiam się na swoim prywatnym wątku. Na szczęście jest tu kilku chrześcijan z którymi można porozmawiać o wierze. Niestety Ci którzy nie chcą słuchać o Bogu sami sobie robią krzywdę ale czy ja powinienem się tym przejmować. Każdy zbierze to co zasiał. Każdy człowiek ma wolną wolę. Ci którzy są nienawróceni kiedyś po prostu na własnej skórze przekonają się o słuszności swoich wyborów. Wtedy po prostu będzie to bardziej bolesne niż gdyby nawrócili się wcześniej. Często chyba jest tak że jak człowiek spada na samo dno to zaczyna wołać do Boga. Niektórym chyba trzeba po prostu pozwolić upaść na dno skoro inne argumenty do nich nie przemawiają.
Tam nie ma dna. Jest przepaść bez końca.pawel534 pisze: Często chyba jest tak że jak człowiek spada na samo dno to zaczyna wołać do Boga. Niektórym chyba trzeba po prostu pozwolić upaść na dno skoro inne argumenty do nich nie przemawiają.

Paweł534 Ty jeszcze nie byłeś na ostatecznym dnie, które sugerujesz. To jest czarna dziura metafizyczna, z której nie ma odbicia się i wyjścia. Tam nie wolno wchodzić. Nie nasz problem, jak to Ty mówisz. My mamy świat, siebie i ludzi, których kochamy.
Odbicie się od dna działa tylko w rzeczywistych, ludzkich przestrzeniach i problemach. Często dzieje się to automatycznie, duch ludzki sam zaczyna mądrzeć i wydobywać się z matni. Czasem organizm sam zmienia tryb na zdrowszy i sprawniejszy, czasem ból nieistnienia przekracza poziom bólu istnienia i wtedy następuje owe cudowne odbicie się od dna.
Jeżeli miałeś na myśli to, że niektóre osoby staczają się w zło, nieuczciwość, cwaniactwo, zepsucie moralne, krzywdzą innych itd., to niestety będą się doskonalili w tym rzemiośle i rozwijali niegodziwość do końca. To znaczy dotąd, aż im ktoś nie przerwie. Nawrócenia zdarzają się rzadko. Jak ktoś nie jest od razu dobry, to żadne metody nie skłonią go do dobra. Jak nie jest zły, to owszem, może miewać okresy znieczulenia moralnego i upadków przeplatane silnymi duchowymi nawróceniami moralnymi. Osoby niegodziwe nawróceń nie doświadczają. Kończą jako recydywiści albo przed trybunałem w Hadze. Cała sztuka wyłapać ich wcześniej, zanim zdołają wyrządzić wiele zła.
Jeżeli chodzi o forum, to jestem zadowolony. Nigdzie indziej nie miałbym możliwości porozmawiania o sprawach zaburzeń psychicznych i ich implikacjach w życiu bez zażenowania i lęku przed uprzedzeniami. Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że osób w miarę cennych i uczciwych jest na tym forum niewiele.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Cytat na dziś. Oto słowa Zbyszka, admina, dziś, dziś dzień na forum, tym forum.
nic