"Rentę pani ma" - jak to rozumieć?
Moderator: moderatorzy
"Rentę pani ma" - jak to rozumieć?
Niedawno byłam na komisji. Badał mnie lekarz konsultant. Po komisji zapytałam, czy mam jakieś szanse na rentę i lekarka powiedziała: "rentę pani ma". Nie wiem tylko jak mam to rozumieć, tzn. czy mam tylko do tego miesiąca, czy mi przedłużyli dalej? Jak myślicie?
Re: "Rentę pani ma" - jak to rozumieć?
ja to bym z tego co napisałaś wywnioskował, że Ci przyznali...
a tak swoją drogą to długo czekałaś na komisje? pytam bo sam już czekam 1,5 miesiąca... dzwonie do nich a nawet jeszcze mi terminu nie ustalili
a tak swoją drogą to długo czekałaś na komisje? pytam bo sam już czekam 1,5 miesiąca... dzwonie do nich a nawet jeszcze mi terminu nie ustalili
Papiery na komisję złożyłam 13 kwietnia, przyszły dzień (!) przed komisją - 22 maja (data wysłania: 15 maja).
no to dosyć szybko Ci to zorganizowali...
a dorabiasz sobie do renty?
ja tam w takim wypadku będę do nich dzwonił chyba raz dwa razy w tygodniu... bo widzę, że drobny poślizg ze strony poczty i można niezdąrzyć
a dorabiasz sobie do renty?
ja tam w takim wypadku będę do nich dzwonił chyba raz dwa razy w tygodniu... bo widzę, że drobny poślizg ze strony poczty i można niezdąrzyć
Nie dorabiam, bo mam wysoką rentę. Zresztą wiadomo jak w zusie jest... jak się dowiedzą, że dorabiałam/dorabiam, to ręce, nogi, mózg na ścianie... Już teraz na samym początku komisji chcieli mnie uzdrowić, bo niby "mam wykształcenie" - załamałam ręce i zapytałam "jakie wykształcenie?" 5 razy zdawałam maturę i nie dałam rady jej zdać, choć chodziłam na korki, a szkoła była dla debili, jechałam na samych dwójach i nauczyciele przepuszczali mnie z litości, byłam też drugoroczna... Szkoda gadać... To, że mam średnie nie znaczy, że jestem wykształcona, niedługo nawet z wykształceniem gimnazjalnym albo szkołą specjalną będą uzdrawiać 

-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Hej.Co tam maturą się przejmujesz.Też jej nie mamNerida pisze: ↑ndz maja 27, 2018 5:26 pm Nie dorabiam, bo mam wysoką rentę. Zresztą wiadomo jak w zusie jest... jak się dowiedzą, że dorabiałam/dorabiam, to ręce, nogi, mózg na ścianie... Już teraz na samym początku komisji chcieli mnie uzdrowić, bo niby "mam wykształcenie" - załamałam ręce i zapytałam "jakie wykształcenie?" 5 razy zdawałam maturę i nie dałam rady jej zdać, choć chodziłam na korki, a szkoła była dla debili, jechałam na samych dwójach i nauczyciele przepuszczali mnie z litości, byłam też drugoroczna... Szkoda gadać... To, że mam średnie nie znaczy, że jestem wykształcona, niedługo nawet z wykształceniem gimnazjalnym albo szkołą specjalną będą uzdrawiać![]()