Co rządzi światem?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Co rządzi światem?
zawiść
zazdrość
choroba
ból
pożądanie
głupota
złudzenia
dobroć
współczucie
miłość
zazdrość
choroba
ból
pożądanie
głupota
złudzenia
dobroć
współczucie
miłość
nic
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Re: Co rządzi światem?
Żeby to było takie proste jak piszesz[...]a gdy boisz się rzeczy idą w kierunku abyś przestał się tych rzeczy bać.
Światem oczywiście rządzą Oni, ci którzy zostali wybrani do spełniania rządań i wymagań, ci którzy zostawią (lub zostawili juz) piętno w historii świata.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Raczej sami sie wybrali, do robienia wszystkiego wedlug wlasnego uznania lub wlasnego kodeksu moralnego. Kiedys sie mowilo, ze sa to Zydzi, jednak po tym jak Hitler prawie wyniszczyl ta niewinna i jakze zdolna rase mowi sie, ze sa to masoni, ja jednak mysle, ze to kosmici. Skad by ludzie niby wiedzieli jak skonstruowac tableta, albo rakiete? Zaczynajac wszystko od epoki kamienia lupanego, malp i mamutow? 

-
- zaufany użytkownik
zgodnie ze swoim zwyczajem zacytuję co na ten temat mówi Biblia
1 Jana 5;19 ,,cały zaś świat leży w mocy Złego"

Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
(5): Następnie wyprowadził Go wysoko i w jednej chwili pokazał Mu wszystkie królestwa świata. (6): Powiedział do Niego diabeł: "Dam Ci tę całą władzę i jej przepych, ponieważ mnie ona została powierzona i mogę ją dać komu chcę. (7): Jeśli więc oddasz mi hołd, wszystko będzie Twoje". (8): Na to Jezus mu odpowiedział: "Napisano: Panu Bogu twemu będziesz oddawał hołd i tylko Jego będziesz czcił". [Biblia Paulistów, Łk 4]kaznodzieja pisze: ↑sob wrz 09, 2017 7:42 pm zgodnie ze swoim zwyczajem zacytuję co na ten temat mówi Biblia1 Jana 5;19 ,,cały zaś świat leży w mocy Złego"
Diabeł chciał przechytrzyć swojego seniora i obrócić kota ogonem, ale Jezus zachował zimną krew. W systemie feudalnym rywalizacja istot była ciężka. Decydowało głównie prawo urodzenia. Arystokracja miała prawo posiadania wszystkiego, ale potrzebowała też sług. Kto silniejszy ten rządził.
I w tej ceremonii miało odbyć się się zwyczajowe homagium czyli hołd lenny. Wasalem jednak miał pozostać diabeł, a że inwestytura nastąpiła za plecami istot ludzkich zamieszkujących Ziemię, to już nic dziwnego. Zwykłymi obywatelami szastali zarówno Seniorzy jak i Wasale.
Dobrze, że pisarze Ewangelii nie znali jeszcze zasady "Wasal mojego wasala nie jest moim wasalem", bo wtedy tak łatwo na przykładzie z ziemskich stosunków feudalnych nie dałoby się pokazać, że to jednak Bóg rządzi wszystkim.
Można też domniemywać, że diabeł jako kłamca po prostu blefował, kłamał i próbował zwieść wcielonego w kruchego człowieka Syna Bożego. Jezus stwierdził, że diabeł pełni służebną rolę w dziele stworzenia a moc jego jest pozorna.
-
- bywalec
Jak to co lub kto rządzi światem? To oczywiste, że Jahwe.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Eee tam, g.....no wiecie, baby rzadza swiatem! 

Światem mogą sobie rządzić, aby nie mężczyznami.

Jakiś algorytm przewidujący zysk. Francja, Niemcy, USA. A Polska jak zwykle głupia: albo wytwarza generyki, odkupując patenty, albo jak ta psinka czeka na granty. Pani premier mówiła, że lobby jest bee... Pan Gowin o polskiej myśli naukowej. A tu masz... Miníster nawet nie liznął nauki zwanej psychiatrią... PS. Osoby zażywający marychę- nie zbliżać się do mnie.
Mną mogą, ale te fajne xD

- bobek
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 401
hajs, kasa, pieniądz ,pieniążki 

żyj i daj żyć innym
A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
Wszystko co najgorsze rządzi światem: zło, głupota, nienawiść, hipokryzja, siano, dwulicowość... itd. I my cierpimy przez to. Wiara w miłość i dobro zawsze będzie u mnie. Wierzę w sumie w równowagę.

-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
tak, na poziomie względnym - sława, seks, biżuteria, itd.
Światem rządzi karma żyjących tu istot.
nic
- bobek
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 401
Pieniądz to "energia" fizyczna używana przeprawie każdego człowieka.
żyj i daj żyć innym
Światem rządzą komuniści (lub jak kto woli ich nazywać socjaliści).
Zasadnicze pytanie na ktore warto sobie oodpowiedziec czy warto brać przykład z Chrystusa i kłaniac sie Bogu... Ja tam mysle ze ani Bogu ani Chrystusowi ani nikomu innemu... Wiele osob klania sie Chrustusowi a Chrystus to byc moze niktbinny jak ten ktory po smierci chce Ci dać inny swiat inne krolestwo. Czy nie lepiej swoje krolestwo zbudowac samemu. Stworzyc sobie swoj wlasny raj.
W rzeczy samej jest napisane nie dajcie sie zwieśc pozora bo nie one prowadza do nieba bram. Bog to nie sciema. On jest, ale czy należy w nego wierzyc. Czy aby nie lepiej po prostu pielegnowac milosc miedzy kobieta i męzczyzna.
W rzeczy samej jest napisane nie dajcie sie zwieśc pozora bo nie one prowadza do nieba bram. Bog to nie sciema. On jest, ale czy należy w nego wierzyc. Czy aby nie lepiej po prostu pielegnowac milosc miedzy kobieta i męzczyzna.