wiara

duchowość, etyka, religia

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
GRyf
zarejestrowany użytkownik

wiara

Post autor: GRyf »

Witam jestem nowy więc hej

Niech będzie pochwalony Jez.... dobra, darujmy sobie te szobke. Więc mam 16 lat i jestem ( uwaga może to być szkok) niewierzący i wiecie co? Dobrze mi z tym, nie muszę Latać codziennie do kościoła, nie muszę słuchać jak jakiś katabas mówi od rzeczy, no i nie muszę żyć w tej sekcie!
Dziś miałem iść do bierzmowania, wszyscy mówią, że to moje fanaberie, że nie wierzę, że nie tak byłem wychowany, że to, tamto...
Od 2 lat nie byłem w kościele, ostatnio zwyzywałem i uderzyłem proboszcza ( czczuje się z tym świetnie!). A nie sorry, byłem ostatnio w kościele, bo przecież nie będę palił na deszczu, wypaliłem i wyszedłem
Mówcie co chcecie, ale bycie realista i nie życie w sekcie jest boskie, każdemu polecam ateizm
Mietex
bywalec

Re: wiara

Post autor: Mietex »

GRyf
zarejestrowany użytkownik

Post autor: GRyf »

Mietex, ten ,,Chrystus" pojawiał się wiele razy, nawet w Egipcie
Ozyrys miał syna z kobietą i powiesili go na krzyżu kiedy miał 33 lata, umierał 6 godzin
Znajome?
kaznodzieja
zaufany użytkownik

Post autor: kaznodzieja »

też uważam że każdy człowiek ma wolną wolę i ma prawo decydować czy wierzyć w Boga czy nie.
Wiele osób uważa że wszystko powstało w wyniku ewolucji,przypadku bez udziału inteligentnego stwórcy.
moje pytanie jest następujące;
ile osób idąc środkiem drogi i widząc na niej gó,no pomyśli że to powstało w wyniku ewolucji.ile ?
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
prairu
bywalec

Post autor: prairu »

Ateizm to błogosławieństwo to poczucie wolnosci. U mnie Bog tego nie uszanował... Objawił mi sie gdy byłem zjarany marihuaną, chciał zebym zrobił dla niego wszystko... Nie czułem się źle. Nauczył mnie myśleć a ja zaraz po tym podjarany jego istnieniem zostałem wmanewrowany w szereg pytań po których stała mi sie krzywda...
Wierze podobnie ze kazdy ma wybór co do wiary... Nie mniej jednak sam Bóg wierzy ze należy mu się wiara człowieka a dzieki tej wierze wiele osób myśli ze taki jest świat, ze Bóg jest i należy zaspokajać jego potrzeby.
Ja uwazam, ze należy robić to na co ma się ochotę, osobiście tęsknie za czasami ateizmu w ktorych byłem bezpieczny. Bog dał mi wiare ktora mnie skrzywdzila. Nie prosiłem sie o nią... To miał byc zapewne prezent nie mniej jednak z tego powodu od 4 lat nie robie nic innego jak tylko cierpie ja. Wierze, ze jakbu Bóg sobie 7 lat temu odpuscił mnie to byłbym dziś całkiem szczęśliwy chłopak. Czasami zastanawiam się nad tym czy to moralnie moze byc dozwolone zbawianie ludzi poprzez interwencje w umysl... Bo źle zrobione moze doprowadzic do zguby. Ludzie powinni być swiadomi tego ze Bogu mozna odmówic... Ze nawet skoro jest to nie należy w niego wierzyć... Najlepiej jest za swoje zycie odpowiadac samemu, ale jak tak mozna gdy Bog wgrywa nam inny swiatopoglad. Bóg chce być najważniejszy i dla co niektorych taki sie staje... A potem człowiek załuje za w imie wiary zaniedbal albo skrzydził innych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „filozofia”