Plusy i Minusy
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Chors ja krzywdze wszystkim wlasnie tym , ze jestem i chyba naprawde powinnam zdechnac...zreszta ja juz nie zyje moja dusza, istota emocjonalna czy co tam jest juz dawno nie zyje, a usmiercenie cielesnej powloki to czytsta formalnosc i chyba czas ja dopelnic. naprawde nie mam juz sil na nic nie mam sil resztkami sil wchodze na forum, lykam te przeklete leki....jestem wielkim zerem , bog jest straszna kreatura skora pozwala mi zyc ba! kaze mi zyc. jestem jebanym scierwem jakie lgnie sie na wymiocinach wspolczesnej cywilizacji.....
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Pytałaś ? Zapytaj i sprawdź.schizo_renia pisze:ludzie mnie nienawidza
Rozmawiaj z ludźmi i sprawdzaj, czy ktoś czuje się skrzywdzony. Nie bój się. Gorzej niż kompromitacja nie będzie.i ten wzrok potepiajacy...boje sie...nie radze sobie
Palnij sobie sama i odważ się zapytać się czy ktoś czuje się skrzywdzony.prosze niech mi ktos palnie
Nie licz, że zostaniesz tak szybko ministrem jak Ziobro.jestem zerem
Nie mów, zapytaj się czy sam to widzi.nie wiem jak mam powiedziec psychiatrze
Tak, powinnaś przestać kpić z tego forum, bo to nic nie pomoże... chyba powinnam ...
Ostatnio zmieniony czw sty 04, 2007 11:08 pm przez zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
dzięki ChorsChors pisze:pewnie ten Eko albo inny Gość

tyle tylko, że to nie ja, a psychiatrzy robili ludziom wodę z mózgu ...schizo_renia pisze:jestem jebanym scierwem jakie lgnie sie na wymiocinach wspolczesnej cywilizacji.....
i naprawdę nie rozumiem, dlaczego "presja otoczenia", czyli twarde uświadamianie tzw. choremu, że jest chory, nie zależnie, czy mu sie to pdoba, czy nie, jest "cacy", a zakładając, że do schizo_renii totarło to co piszę, i że to właśnie wywołało u nie "depresję" jest "be".
Myślę, że to co napisałeś cuchnie obłudą i demagogią na kilometr !
eko
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Gościu, wątpię, żeby Renia miała coś wspólnego ze schizofrenią. Chyba po prostu kpi sobie z tego forum i tej choroby. Forum jest otwarte dla wszystkich. Od początku jego istnienia jeszcze nikt, oprócz oczywistych reklam komercyjnych nie został efetywnie wyrzucony.
A propos jej słów "jestem je.. ście..". Można uznać, że to obraźliwe, kpiące i wyrzucić ten post. Jednak to zarazem najlepsza odpowiedź, na zadawane tu często pytanie, jak osoby chore są traktowane przez społeczeństwo: Wielu, którzy się ze schizofrenią wcześniej prawie się nie spotkali kojarzy się ona przez ordynarne słowa, bo nie wiedzą jak to inaczej opisać.
To coś podobnego jak z tzw. seksem. Kto kto nie nauczył się subtelności i dobrego smaku, bo nie miał gdzie, będzie go opisywał przy pomocy ordynarności , bo nie wie jak inaczej wyrazić tak olbrzymią gwałtowność i burzenie norm.
A propos jej słów "jestem je.. ście..". Można uznać, że to obraźliwe, kpiące i wyrzucić ten post. Jednak to zarazem najlepsza odpowiedź, na zadawane tu często pytanie, jak osoby chore są traktowane przez społeczeństwo: Wielu, którzy się ze schizofrenią wcześniej prawie się nie spotkali kojarzy się ona przez ordynarne słowa, bo nie wiedzą jak to inaczej opisać.
To coś podobnego jak z tzw. seksem. Kto kto nie nauczył się subtelności i dobrego smaku, bo nie miał gdzie, będzie go opisywał przy pomocy ordynarności , bo nie wie jak inaczej wyrazić tak olbrzymią gwałtowność i burzenie norm.
- Gabber24
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
bobo_kasz pisze:
Ja rowniez jestem fanem pani dr Murat a chodze do niej tylko dla tego iz nic nie mowi, w odruznieniu od was nie mam zludzen ale od czasu do czasu potrzebuje lekarstw, gratuluje Gabber mi tez udalo sie pracowac przez kilkanascie lat teraz niestety reta,a tak poztem wszystkiego najlepszego w nowym roku dla kolegi po fachu ( tez kiedys programowalem )
Fajnie że ktoś jest z Gd i po fachu
ja również Cię bobo_kasz pozdrawiam
a co do wypowiedzi zbyszka i innych tochyba znowu ktoś się kłuci i krzyczy a ja nie wiem poco? poco to wam? mało problemó jest w każdym z znas ?ta choroba to główny problem a Ty Renia dopiero co się ujawniłąś na forum i już chvcesz odchodzic ? nierób nam tego
zobacz stwożyłaś świetny temat + i_ i zobacz jak on się rozrósł zobacz jak jesteś wspaniała dla nas my chorzy możemy dać upust tu włąśnie swym emocją pisząc co źle a co dobrze
proszę Cię zostań z nami:-)
pozdrawiam
Słuchajcie, niektórzy z Was piszą o tym że marzą, że kiedyś wyjdą z ukrycia i spotkają się z ludzmi, zbaczą słońce... Ja jestem z reguły osobą "działającą", może czasem aż nadto spontaniczną 
A więc w tym miejscu wprost powiem: jeśli ktoś z Was potrzebuje z kimś pogadać w cztery oczy o głupotach nawet, albo gdzieś wyjść, na spacer, czy gdziekolwiek i mieszka w promieniu 100 km od Wawy, niech tylko się zdeklaruje, a przyjadę i poprostu będę
Pozdrawiam

A więc w tym miejscu wprost powiem: jeśli ktoś z Was potrzebuje z kimś pogadać w cztery oczy o głupotach nawet, albo gdzieś wyjść, na spacer, czy gdziekolwiek i mieszka w promieniu 100 km od Wawy, niech tylko się zdeklaruje, a przyjadę i poprostu będę

Pozdrawiam
- Gabber24
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
amigru pisze:Słuchajcie, niektórzy z Was piszą o tym że marzą, że kiedyś wyjdą z ukrycia i spotkają się z ludzmi, zbaczą słońce... Ja jestem z reguły osobą "działającą", może czasem aż nadto spontaniczną
Pozdrawiam
a do Gdańska?????:-)
Re: Plusy i Minusy
+ leki mi pomagają
+ - zmieniłam niedawno zalastę na kventiax (to samo co ketrel) bo strasznie na niej przytyłam
- jestem sama w domu, towarzyszą mi tylko dwa koty
+ jutro wraca moja Mama i będę miała z kim pogadać
- ciągle chce mi się spać
- mimo zmiany leku wciąż nie czuję żadnej poprawy (zmiany) wciąż jestem przymulona po zalaście
+ mam mniej stępione emocje, zaczęłam śnić
+ mogę czytać książki, mogę oglądać telewizję (nie miotam się, jak wcześniej)
+ nie mam żadnych urojeń, mam tylko omamy słuchowe (jednak mogę z nimi żyć)
- jestem chora psychicznie, ale + zdaję sobie z tego sprawę
- jestem jak zwykle przygnębiona, apatyczna i znudzona
+ siedzę sobie w cieple, korzystam z internetu, piszę na tym forum
+wiem, że nie jestem sama na tym świecie
+ - wiem, że nie jestem jedyną osobą chorą psychicznie.
+ - zmieniłam niedawno zalastę na kventiax (to samo co ketrel) bo strasznie na niej przytyłam
- jestem sama w domu, towarzyszą mi tylko dwa koty
+ jutro wraca moja Mama i będę miała z kim pogadać
- ciągle chce mi się spać
- mimo zmiany leku wciąż nie czuję żadnej poprawy (zmiany) wciąż jestem przymulona po zalaście
+ mam mniej stępione emocje, zaczęłam śnić
+ mogę czytać książki, mogę oglądać telewizję (nie miotam się, jak wcześniej)
+ nie mam żadnych urojeń, mam tylko omamy słuchowe (jednak mogę z nimi żyć)
- jestem chora psychicznie, ale + zdaję sobie z tego sprawę
- jestem jak zwykle przygnębiona, apatyczna i znudzona
+ siedzę sobie w cieple, korzystam z internetu, piszę na tym forum
+wiem, że nie jestem sama na tym świecie
+ - wiem, że nie jestem jedyną osobą chorą psychicznie.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.