Co zwalcza dokładnie RISPOLEPT ?
Moderator: moderatorzy
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Co zwalcza dokładnie RISPOLEPT ?
Wyszła nowa ulotka i już właściwie nie wiem co zwalcza Rispolept : jakie uczucia, jakie objawy ?
Co według Was zwalcza - niszczy - leczy Rispolept ? Jakie objawy, uczucia, stany umysłu ? Jakie są Wasze odczucia ?
Co według Was zwalcza - niszczy - leczy Rispolept ? Jakie objawy, uczucia, stany umysłu ? Jakie są Wasze odczucia ?
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Re: Co zwalcza dokładnie RISPOLEPT ?
Twórczość.Mniszek pisze:Co zwalcza dokładnie RISPOLEPT ?
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
U mnie rispolept zwalczał wszelką aktywność, w tym ochotę na wychodzenie z domu. I wywoływał u mnie silne lęki.
Poza tym był całkowicie nieskuteczny. Nadal miałam na nim omamy słuchowe i urojenia, które wpierw zaczęłam mieć na serdolect.
Pozbyłam się ich dopiero dzięki solianowi/amisan, w małych dawkach.
Poza tym był całkowicie nieskuteczny. Nadal miałam na nim omamy słuchowe i urojenia, które wpierw zaczęłam mieć na serdolect.
Pozbyłam się ich dopiero dzięki solianowi/amisan, w małych dawkach.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.
A mi rispolept pomga tak na 50%. Nie ma u mnie ciężkich stanów psychotyczno-lękowych. Szukam drugiego leku który dołoży kolejne50%
- iwonaburgunda
- zarejestrowany użytkownik
Mnie dosyć dobrze pomaga na urojenia i omamy, lęki i bezsenność, ale biorę małą dawkę. Natomiast na depresję nie pomaga w ogóle, poza tym nie mam energii, nie chce mi się nic robić, nic mnie nie cieszy.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Więc zapraszam do tematu: viewtopic.php?f=17&t=15430http://schizo ... 17&t=15430leonidas pisze: Szukam drugiego leku który dołoży kolejne50%
Ps.
Odnoszę takie wrażenie że my wszyscy - biorący Rispolept jesteśmy z charakteru do siebie bardzo podobni. Mnie ten lek bardzo pomaga tak, że nawet zapomniałem na co go zacząłem brać. Po prostu biore i jest spoko.
- aux03ster03
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
to nie jest lek na depresje trzeba poprosic lekarza o lek na depresje. A ja niemam depresji .polecam citabaxiwonaburgunda pisze:Mnie dosyć dobrze pomaga na urojenia i omamy, lęki i bezsenność, ale biorę małą dawkę. Natomiast na depresję nie pomaga w ogóle, poza tym nie mam energii, nie chce mi się nic robić, nic mnie nie cieszy.
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Mnie rispolept wyprowadził z ciężkiej psychozy, w której niemal nie kontaktowałam się przez urojenia z otoczeniem. Ale wydaj mi się, że spowodował też anhedonię (może to była depresja popsychotyczna, trudno orzec). Brałam go z drugim lekiem w zastrzykach - clopixolem depot, więc też trudno powiedzieć, czy to clopixol, czy rispolept zadziałał. Te dwa leki były skuteczne, ale wpływały na samopoczucie w sposób znaczący.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- aux03ster03
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
mi sie trzesly rece. psychiatra powiedzial nie bierz rispoleptu. glosy mam i bede mial podobno beda wracac psychiatra mowil ze niezle sie trzymam
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
- amigo
- zaufany użytkownik
Rispolept dobrze zwalcza wszelkiego rodzaju urojenia, jest to mocny lek, ale za to ma swoje skutki uboczne ktora potrafia zniechecic do brania tego leku.
Nic mi nie pomógł, brałem 6mg. Nasilił jeszcze bardziej urojenia prześladowcze.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: operator maszyny
- Gadu-Gadu: 4521007
Od ok. 10 lat biorę rispo. teraz biorę 3,5 mg. Dzięki niemu nie mam głosów, lęków, nie jestem pobudzony, mam "czyste myśli", jestem spokojny, wraca koncentracja i pamięć.
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja po rispolepcie miałem depresje i czulem się jak na 60 lat sa lepsze leki np. amisan solian
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
A ja po rispo consta miałem nie dość że psychozę to i problem z trzymaniem moczu, całe szczęście że biorę już inny lek .
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja tez bralem te zastrzyki rispolept consta jak się zblizal wieczor straszne silne leki na szczęście biore amisan to jak z mercedesem i maluchem te 2 leki dla mnie i leki lepiej można zmniejszać redukowac niż zastrzyki ponoc tez wstrzykuje się potem mniej zmeczenie i senność w ciągu dnia
- wowo
- zaufany użytkownik
Brałem rispolept depo, lekarz mi powiedział że ten lek ma dużo efektów ubocznych i się z nim zgadzam.
Kto Ci powiedział, że Rispolept to niekwestionowany numer 1 w psychiatrii??? Z tego co wiem, to w Polsce dzieli i rządzi olanzapina.
olanzapina to odpoczywanie sobie, dobre, hehe...
- wowo
- zaufany użytkownik
Rządzi solian, najlepszy z tego chłamu