Sprzedam oryginalny lek ZELDOX !!!

ziprasidon

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: Sprzedam oryginalny lek ZELDOX !!!

Post autor: hvp2 »

zbyszek pisze: śr maja 24, 2017 10:26 pm Temat był wielokrotnie obgadany.
Żaden szpital, przychodnia ani apteka nie przyjmie leków od prywatnej osoby, która nie ma prawa do dystrybucji leków.
To nie jest do końca tak, gdyż czasem różne organizacje organizują zbiórki leków dla jakichś zaprzyjaźnionych a ubogich organizacji w innych krajach. W gruncie rzeczy lepiej dać nieprzeterminowane leki na taką zbiórkę niż do utylizacji via pojemnik na przeterminowane leki w aptece. Mniejsze marnotrawstwo.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Czyli zrobiłem żle ale chyba bardziej ten lekarz przyjmując odemnie te leki. Tak mi się wydaje...
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

tomsoul pisze: śr maja 24, 2017 10:44 pm Czyli zrobiłem żle ale chyba bardziej ten lekarz przyjmując odemnie te leki. Tak mi się wydaje...
Nie zrobiłeś źle. Ten lekarz mógł je dać np. jakiemuś swojemu ubogiemu pacjentowi zamiast wypisywać mu receptę. Szkoda wyrzucać/utylizować dobre leki, jeśli mogą się komuś przydać.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

W Stanie Wojennym mieszkałem w Zachodniej Europie i organizowaliśmy zbiórki leków, np. napoczęte opakowania, lub leki na granicy daty ważności od aptek i przesyłaliśmy je do szpitali w Polsce. Ale to był inny świat.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

zbyszek pisze: śr maja 24, 2017 10:51 pm W Stanie Wojennym mieszkałem w Zachodniej Europie i organizowaliśmy zbiórki leków, np. napoczęte opakowania, lub leki na granicy daty ważności od aptek i przesyłaliśmy je do szpitali w Polsce. Ale to był inny świat.
...a ja takie leki dostawałem od mojej ówczesnej lekarki-psychiatry.

Zwróć uwagę Zbyszku, że tak jak wtedy istniała określona ukośna relacja między bogatymi państwami Zachodu, a PRL-em, tak obecnie istnieje taka ukośna relacja między Polską, a jakimiś znacznie uboższymi od nas państwami.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Lekarze, którzy odbierali wtedy te przesłane im leki w polskich szpitalach nie stali na niższym poziomie wykształcenia niż ci z Zachodniej Europy. A w Jemenie (przykład) nie znam nikogo, komu mógłby dać leki. Moim zdaniem odbiorca musi mieć uprawnienia, nawet jeśli byłaby ogranizacja pomocy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zeldox”