Czym zastąpić rispolept i ketrel?
Moderator: moderatorzy
Czym zastąpić rispolept i ketrel?
Witam,
mam dużo skutków ubocznych na rispolepcie wyostrza mi sie wzrok i dostaje niepokoju kilka razy w tygodniu,w dodatku tyje ,przytyłem już 35kg, jestem tym juz zmęczony ,w dodatku zle się czuje mam lęki i troche natręctw. Biore 6mg Rispoleptu i 400mg ketrelu ,czy to mało ? czy to są silne leki? Ze względu na skutki uboczne chciał bym je zmienić na inne ,ale który lek mógłby zastąpić rispolept???
Pozdrawiam
mam dużo skutków ubocznych na rispolepcie wyostrza mi sie wzrok i dostaje niepokoju kilka razy w tygodniu,w dodatku tyje ,przytyłem już 35kg, jestem tym juz zmęczony ,w dodatku zle się czuje mam lęki i troche natręctw. Biore 6mg Rispoleptu i 400mg ketrelu ,czy to mało ? czy to są silne leki? Ze względu na skutki uboczne chciał bym je zmienić na inne ,ale który lek mógłby zastąpić rispolept???
Pozdrawiam
skorpion :0)
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Re: Czym zastąpić rispolept i ketrel?
Abilify to dobry lek i skutecznie działa z Ketrelem.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Dzięki .Ale czy Abilifay nie jest za słabym lekiem? ,chciał bym go brać, zamiana Rispoleptu 6mg i ketrel 400 na sam ketrel 800mg nie powiodła się 

- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Abilify jest mocnym lekiem, jak go odstawiłem to dostałem nawrotu i olanzapina nie pomagała.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
A może wiecie czy warto zamienić rispolept na np:abilifay , albo zolafren , czy zolafren jest silniejszym lekiem od rispoleptu??
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
A to nie lepiej sie lekarza psychiatre prowadzacego doradzic?
- piotrs
- zaufany użytkownik
spróbuj pernazyne czy ten nowy kwentiax ponac sa dobre poczytaj rispolept i zolafren bralem to gowna nie wiem jakie wogole już probowales lęki sa po każdych psychotropach głownie na dużych dawkach np. na 400mg solianu lepiej brac 200 lamac na pol i brac 2 razy bo blokują za mocna dopaminę ja biore 200mg amisanu i sa lęki i niepokoje ale rzadko nigdy nie najwyższe i maksymalne już się o tym przekonalem
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Wydaje mie sie, iz lęki sa raczej przez chorobe, a nie z winy lekow, ktore blokuja dopamine. Tym bardziej, ze Solian dla przykladu nie blokuje dopaminy, a jedynie wychwyt zwrotny. Abilify natomiast w ogole moze stymulowac wydzielanie dopaminy, podobnie jak ma to miejsce w przyadku antydepresantow. Predzej lęki moga byc zwiazane z poziomem prolaktyny, ale nie jestem pewien, bede musial porozmawiac na ten temat z moim lekarzem. Idac tym tropem, skoro mocno zawyzona prolaktyna moze powodowac drazliwosc, albo lekka chandre, to moze i lęki.
To mi daje jakoś nadzieje bo mam już dość brania rispoleptu i tych niepokojów.Porozmawiam z lekarzem ale wizyte mam za dwa tygodnie ,moze to i nie długo.Obawiam sie trochę że takie leki jaki Abilifay, pernazyna czy zolafren nie bedą na mnie już działały. Rispolept jest za silny i teraz na moje lęki i natręctwa potrzeba silniejszego leku i znając mojego lekarza dostane clopixol albo coś podobnego i bedę miał jeszcze większe niepokoje których nie nawidze i z którymi sobie nie radze .próbowałem przejśc na sam ketrel 800mg z rispoleptu 6mg i ketrelu 400mg to się nie dało dostałem bardzo silnego lęku i natręctw.
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja na lęki probowalem hydroksyzynę chloroprotiksen relanium a bralem amisan 400mg na raz na początku 800 na dobe a ponoc nie można więcej niż 300mg amisanu na raz nic nie pomagalo dopiero jak zmiejszylem dawke stopniowo na 2 razy 200 mg amisanu a teraz 200 podtrzymujaca lęki żądko i niepokoje ale są to niestety pierdolony skutek uboczny jeden z wielu a na tym abilify jego zamiennilku aryrazera nie wytrzymalem jak na kacu probowalem lekow na depresje asertin 50 tez miałem lęki
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Mysle, ze to u Ciebie raczej wynik choroby jeszcze nie do konca zaleczonej.
Nigdzie nie czytalem, ze nie wolno wiecej niz 300mg Amisanu na raz, chyba pisali by o tym w ulotce. Owszem, wiadomo lepiej jak sie bierze w dawce podzielonej. Ale czesto ludzie maja 2x po 400mg. Wydaje mi sie, ze Amisan ma znakomite dzialanie przeciwlekowe, wprost niepowtarzalnie znakomite.
Nigdzie nie czytalem, ze nie wolno wiecej niz 300mg Amisanu na raz, chyba pisali by o tym w ulotce. Owszem, wiadomo lepiej jak sie bierze w dawce podzielonej. Ale czesto ludzie maja 2x po 400mg. Wydaje mi sie, ze Amisan ma znakomite dzialanie przeciwlekowe, wprost niepowtarzalnie znakomite.
- piotrs
- zaufany użytkownik
lęki i niepokoje to jest skutek uboczny brania psychotropow i wszystkich lekow na glowe to jest w ulotce inne zwiększenie masy ciala nudnoscii nasennosc wyczerpanie zmeczenie lenistwo impotencja halo nikt o tym nie mowi i psychotropy skracają zycie o 15-20 lat nikt o tym nie mowi niestety trzeba to zaakceptować to po prostu zjebane CHEMICZNE zycie leki na lęki tez nie pomagają bo ich skutkiem ubocznym jest lęk niepokój tez w ulotce
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
.... a ja ci mówiłem nie odstawiaj. Nie słuchasz jak zwykle.LukeSkywalker pisze: ↑pt lut 17, 2017 6:36 pm Abilify jest mocnym lekiem, jak go odstawiłem to dostałem nawrotu i olanzapina nie pomagała.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
No nie wiem, ja mialem najwieksze lęki i niepokoje jak lekow nie bralem i psychoza sie rozwijala 

-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Zależy na jakie objawy. Na negatywy napewno tak ale na pozytywy to abilify jest cienkie jak barszcz...LukeSkywalker pisze: ↑pt lut 17, 2017 6:36 pm Abilify jest mocnym lekiem, jak go odstawiłem to dostałem nawrotu i olanzapina nie pomagała.