Brak wolnej woli
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Brak wolnej woli
Wiec jak wierzymy w to co pisze w Biblii np. W apokalipse sw jana to Bog potrafi przepowiedziec przyszlosc bo wie jak beda wygladac ostatnie dni czyli na logike potrafi przenosic sie w czasie, czyli jak sie da przenosic w czasie to to wszystko jest zapisane i to jak bedziemy postepowac czyli wolna wola jest tylko zludzeniem
- Pathetic Heart
- zaufany użytkownik
Re: Brak wolnej woli
Na logikę to obecnie nikt nie żyje, kto by się przeniósł z 1800, 1955r. w nasze czasy i nie potrafi zaświadczyć, że jest z przeszłości.
Nie.
W dół, na boki, wzwyż ku słońcu, na stracenie, w prawo, w lewo
Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...
Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...
Tymi oto i innymi pułapkami nielogicznymi zapisanymi w Biblii uleczysz drogą logiki religię z własnej duszy i zostaniesz wolnym, sekularnym człowiekiem, który na spokojnie przyjmie, że pewne rzeczy są niemożliwe, inne zaś nieodgadnione.
0,5 punktu dla Ciebie, bo zacząłeś główkować. Aby dostać cały punkt wystarczyło odpowiedzieć, że Boga nie ma, gdyż żadna istota nie jest w stanie podróżować w czasie.
0,5 punktu dla Ciebie, bo zacząłeś główkować. Aby dostać cały punkt wystarczyło odpowiedzieć, że Boga nie ma, gdyż żadna istota nie jest w stanie podróżować w czasie.
We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Hold on, stay inside
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Czasoprzestrzeń Einsteina jest absolutnie stała dla całego wszechświata i niezmienna.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Skad masz taka pownosc bogdan,
I zalezy kogo uwazasz za Boga, np istoty ktore sa niesmiertelne i potrafia stwarzac zycie na innych planetach? Bo czlowiek taki za kilka set lat bedzie juz teraz odkryli gen w DNA przez ktory czlowiek sie starzeje teraz wystarczy go usunac i bedziemy zyli wiecznie
A jak juz o DNA mowa to jak czlowiek odkryje ze w nim zapisuje sie pamiec to bedziemy mogli dzieki komputera stwierdzic kto byl dobry a kto zly bo ostatnio gdzies czytalem ze komputery za 10 lat beda mialy taka moc obliczeniowa ze w przeciagu 2 miesiecy beda mogly przesledzic ludzkie zycie to za np 200 lat to beda ulamki sekund a jak na dodatek odkryja jak wskrzesic czlowieka to bedzie za,ebiscie juz teraz mozna klonowac organizmy w tym czlowieka no ale pozostaje kwestia duszy czy w tym ciele by byla ta sama dusza
I taka ciekawostka czym dalej patrzymy w kosmos tym bardziej cofamy sie w czasie bo np widzimy gwiazde oddalona o kilka set lat swietlnych to my ja widzimy jaka byla te kilka set lat temu bo jak wszystcy wiemy kosmos jest ogromny i zanim doleci swiatlo od tej gwiazdy to minie ten okres czasu ktore swiatlo potrzebuje do przebycia tej drogi
I zalezy kogo uwazasz za Boga, np istoty ktore sa niesmiertelne i potrafia stwarzac zycie na innych planetach? Bo czlowiek taki za kilka set lat bedzie juz teraz odkryli gen w DNA przez ktory czlowiek sie starzeje teraz wystarczy go usunac i bedziemy zyli wiecznie
A jak juz o DNA mowa to jak czlowiek odkryje ze w nim zapisuje sie pamiec to bedziemy mogli dzieki komputera stwierdzic kto byl dobry a kto zly bo ostatnio gdzies czytalem ze komputery za 10 lat beda mialy taka moc obliczeniowa ze w przeciagu 2 miesiecy beda mogly przesledzic ludzkie zycie to za np 200 lat to beda ulamki sekund a jak na dodatek odkryja jak wskrzesic czlowieka to bedzie za,ebiscie juz teraz mozna klonowac organizmy w tym czlowieka no ale pozostaje kwestia duszy czy w tym ciele by byla ta sama dusza
I taka ciekawostka czym dalej patrzymy w kosmos tym bardziej cofamy sie w czasie bo np widzimy gwiazde oddalona o kilka set lat swietlnych to my ja widzimy jaka byla te kilka set lat temu bo jak wszystcy wiemy kosmos jest ogromny i zanim doleci swiatlo od tej gwiazdy to minie ten okres czasu ktore swiatlo potrzebuje do przebycia tej drogi
Fantazjujesz. Tak samo Biblia dla ludzi 2000 lat temu to było science-fiction, tak i teraz to, co Ty wypisujesz o prześledzeniu ludzkiego życia przez komputer. Ale wiadomo, wszystko, co wydaje się odpowiednio skomplikowane i niezrozumiałe jest z początku nie do rozróżnienia od magii - czy jakoś tak to było - bodajże Arthur C. Clarke to powiedział, ale mogę się mylić.
We barely remember what came before this precious moment
Hold on, stay inside
Hold on, stay inside
Jutro postaram ci przeslac linki do artykulow o tym
Tu masz link ze komputery moga odczytywac nasze mysli i oczywiscie napisalem ze " jak czlowiek odkryje ze w DNA zapisuje sie pamiec" bo gdzies slyszalem ze pracuja nad tym to za pomoca komputeraz odczytaja jakie zycie prowadzil
http://www.newsweek.pl/nauka/wiadomosci ... 9,1,1.html
http://www.newsweek.pl/nauka/wiadomosci ... 9,1,1.html
I nie mowie ze to bedzie za naszego zycia ale jestem przekomany ze w przeciagu kilku set lat oszukamy smierc i beda ludzie wstanie wskrzeszac umarlych, pytanie czy ktos nas obserwuje "Bog, albo jakies wyzsze istoty" i czy nam na to pozwola
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Nie zgadzam się, pamięć zapisuje się na mikrotubulach.
http://www.geekweek.pl/aktualnosci/2018 ... -kwantowym
http://www.geekweek.pl/aktualnosci/2018 ... -kwantowym
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
W wikipedi z tego co teraz wyczytalem to myslisz sie
I jak nie pisze ze napewno w DNA zapisuje sie pamiec ale jest taka szansa
Chyba kazdy z nas slyszal o pamieci zapisanej w organach ludzkich ktore po przeszczepie, odbiorca przypominal sobie kawalki zycia od biorcy
I jak nie pisze ze napewno w DNA zapisuje sie pamiec ale jest taka szansa
Chyba kazdy z nas slyszal o pamieci zapisanej w organach ludzkich ktore po przeszczepie, odbiorca przypominal sobie kawalki zycia od biorcy
I teraz zauwarzylem ze podpioles link ale sorki jutro to przeczytal i sie wypowiem bo dzis juz ide spac bo jutro do roboty ide
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Wiesz tam pisze ze w mikrotubulach powstaja nasze mysli i tam tworzy sie nasz swiadomosc a nie ze zapisuje sie nasza pamiec ale dzieki za linka, jak bede mial czas to poszukam sobie tej ksiazki "nowy umysl cesarza"
A co do drugiego linku to niestety nie wladam jeszcze(zaznaczam jeszcze) tak dobrze Angielskim zeby to zrozumiec
Ale jedno jest pewne ze czeka nas " ludzi" piekna przyszlosc, oczywiscie jak nie wywolamy 3 wojny swiatowej i nie uzyjemy bomb atomowych albo nie uderzy w nas metoryt albe nie wybuchnie jakis super wulkan itd.
I mozemy sie spierac czy w DNA zapisuje sie pamiec ale jesli tak i czlowiek odkryje jak wskrzesic czlowieka to jest szansa ze tych dobrych i co maja otwarty umysl na nowosci to wskrzesza
A co do drugiego linku to niestety nie wladam jeszcze(zaznaczam jeszcze) tak dobrze Angielskim zeby to zrozumiec
Ale jedno jest pewne ze czeka nas " ludzi" piekna przyszlosc, oczywiscie jak nie wywolamy 3 wojny swiatowej i nie uzyjemy bomb atomowych albo nie uderzy w nas metoryt albe nie wybuchnie jakis super wulkan itd.
I mozemy sie spierac czy w DNA zapisuje sie pamiec ale jesli tak i czlowiek odkryje jak wskrzesic czlowieka to jest szansa ze tych dobrych i co maja otwarty umysl na nowosci to wskrzesza
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Książka jest trudna z matematycznego punktu widzenia, Penrose jest jednym z najwybitniejszych matematyków naszych czasów, ale jego twierdzenia są zbyt daleko idące, być może wykraczają poza czasy w których żyje a być może się myli.
O pamięci mikrotubularnej mam artykuły po angielsku, dużo prostsze niż ten naukowy ze strony z publikacjami.
Ten na przykład jest prosty: http://journals.plos.org/ploscompbiol/a ... bi.1002421
O DNA jest wiele cennych informacji, na przykład że potrafi teleportować swoją strukturę, ale o pamięci nie słyszałem:
http://kopalniawiedzy.pl/DNA-Luc-Montag ... acja,12284
O pamięci mikrotubularnej mam artykuły po angielsku, dużo prostsze niż ten naukowy ze strony z publikacjami.
Ten na przykład jest prosty: http://journals.plos.org/ploscompbiol/a ... bi.1002421
O DNA jest wiele cennych informacji, na przykład że potrafi teleportować swoją strukturę, ale o pamięci nie słyszałem:
http://kopalniawiedzy.pl/DNA-Luc-Montag ... acja,12284
Ok sprobuje to jakos rozszyfrowac
I kiedys znalazlem na youtubie filmik w ktorym twierdza ze fizyka kwantowa nie wyklucza istnienie duszy i teraz pytanie jak istnieje zycie po smierci to gdzie jest lepiej w ciele czy poza nim ja osobiscie wolal bym byc caly czas materialny
Osobiscie lubie ten kanal " inne medium" co prawda niektore filmiki sa o dupe roztrzasc ale niektore sa naprawde ciekawe
I kiedys znalazlem na youtubie filmik w ktorym twierdza ze fizyka kwantowa nie wyklucza istnienie duszy i teraz pytanie jak istnieje zycie po smierci to gdzie jest lepiej w ciele czy poza nim ja osobiscie wolal bym byc caly czas materialny
Osobiscie lubie ten kanal " inne medium" co prawda niektore filmiki sa o dupe roztrzasc ale niektore sa naprawde ciekawe
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Nie wiem.
Ja w moim opisie przyrody używam opisu kwantowo-orgonowo-czasoprzestrzennego.
O orgonie doczytaj w pracach Wilhelma Reicha, ucznia Freuda.
Orgon jest powiązany z energią płodności.
Ja w moim opisie przyrody używam opisu kwantowo-orgonowo-czasoprzestrzennego.
O orgonie doczytaj w pracach Wilhelma Reicha, ucznia Freuda.
Orgon jest powiązany z energią płodności.
Tu masz artykul ze w DNA da sie zapisywac informacje i moze nasz mozg tez to robi
http://wyborcza.pl/1,75400,20390907,dan ... owane.html
http://wyborcza.pl/1,75400,20390907,dan ... owane.html
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
W warunkach laboratoryjnych jest to możliwe, ale nie w warunkach biologicznych, nie odkryto białka pośredniczącego pomiędzy pamięcią zapisaną w mikrotubulach a informacją genetyczną w kwasie deoksyrybonukleinowym.
A zapodaj jakims artykulem w ktorym to pisze ze w DNA, mozg nie moze moze zapisywac informacji,
I mam pytanie czemu ludzie sa na wszystko zamknieci,mysla ze zjedli wszystkie rozumy i nawet nie dopuszczaja do siebie informacji a co jesli to jest prawda
A i jeszcze jedno prosze o polski artykul bo inaczej mozesz mi wkrecac ze tam tak pisze a bedzie inaczej
I mam pytanie czemu ludzie sa na wszystko zamknieci,mysla ze zjedli wszystkie rozumy i nawet nie dopuszczaja do siebie informacji a co jesli to jest prawda
A i jeszcze jedno prosze o polski artykul bo inaczej mozesz mi wkrecac ze tam tak pisze a bedzie inaczej
Ostatnio zmieniony czw lut 09, 2017 8:09 pm przez schizek, łącznie zmieniany 1 raz.