jakie macie sposoby na ćwiczenie myślenia
Moderator: moderatorzy
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Re: jakie macie sposoby na ćwiczenie myślenia
Czytałem ostatnio,że trzeba mieć różnorodność dla mózgu,bo on pózniej wpada w monotonie i zanika jego rozwój.
Ja nadal jestem zdania że jak leki pogarszają myślenie to żadne ćwiczenia nie pomogą na to. Jak byłem w szpitalu lubiłem grać w szachy. Przez net też można z innymi grać w szachy np. na kurnik.pl
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Pawel oczywistym jest,ze ludzie w remisjach biorą podtrzymujące dawki i ćwiczenia są potrzebne.Ja zalekowany w ciężkim stanie czytałem Hamleta by walczyć z demencją.
apropos jeśli można powiedzieć ze ktoś bierze lekói i doświadcza negatywów to można być tak ze negatywy są przez leki chociaż pozytywy znikaja
I'm just the man in the middle
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
osobiście polecam zabawy tylko i wyłącznie w realu! Świetny przykład paintballa! Osobiście zaraziłem się tym sportem od pierwszej gry w Active Hours w Prusach ( paintball w Krakowie), podczas gry człowiek niesamowicie musi się skupić a przy tym może naprawdę zmusić się do refleksji
Jeżeli macie ochotę zagrać, polecam wam szczególnie tutaj! https://active-hours.pl/

Chyba pierwszy raz w życiu spotykam się z postem o charakterze reklamowym, którego nie mam ochoty zgłaszać do moderacji.odoldoka pisze: ↑śr lut 15, 2017 7:14 pm osobiście polecam zabawy tylko i wyłącznie w realu! Świetny przykład paintballa! Osobiście zaraziłem się tym sportem od pierwszej gry w Active Hours w Prusach ( paintball w Krakowie), podczas gry człowiek niesamowicie musi się skupić a przy tym może naprawdę zmusić się do refleksjiJeżeli macie ochotę zagrać, polecam wam szczególnie tutaj! https://active-hours.pl/

Na pamięć i koncentrację pomagają wszystkie odwrócone asany.
LaDopamina
- PanSerduszko
- zaufany użytkownik
scrable nieco mi poprawiają myślenie.
jeśli nie lubisz książek, krzyżówek, poezji to polecam chociaż scrable.
jeśli nie lubisz książek, krzyżówek, poezji to polecam chociaż scrable.
a oto moja noga
- dzwonkowy
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
nauka słówek w obcym języku na pamięć
Każdy dźwiga własny schiz.
ja staram się przedstawiać schizofrenię w atrakcyjny i interesujący sposób... wychodzi mi to coraz lepiej... dzięki czemu będę mógł kiedyś o niej porozmawiać... może kogoś zaciekawić nie wprowadzając przy tym grobowej i niezręcznej atmosfery... jako atrybut do psychologicznych wywodów... uważam, że rozmowa jest najpiękniejszym elementem człowieczeństwa i dobrze jest jak staje się ona człowieka pasją