fałszywe relacje medialne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

fałszywe relacje medialne

Post autor: zbyszek »

Na Zachodzi ukazują się coraz częściej dość dziwne relacje medialne o sytuacji w Polsce. Ktoś pisał, że wprowadzono u nas stan wojenny, że mamy dyktaturę, etc. Oczywiście głównym dyktatorem ma być Jarosław Kaczyński, którego widziałem już z opaską ze swastyką na ramieniu w niemieckiej prasie. Moim zdaniem opozycja próbuje rzeczywiście wszystkiego, ale to nie jedyna przyczyna. Za tymi relacjami stać tez mogą konkretne interesy ekonomiczne, możliwe że ktoś chce wyłączyć Polskę z gry jako dostawcę różnych artykułów, ktoś inny uczynić nas mniej wiarygodnymi w innych dziedzinach. Tu http://www.citizengo.org/pl/signit/39798/view odłożyłem list w tej sprawie, pod którym można się podpisać. A komu na prawdę się spodoba, tego proszę o rozpowszechnienie.
Awatar użytkownika
Game Over
bywalec

Re: fałszywe relacje medialne

Post autor: Game Over »

nie wiem. mamy wolność słowa. każdy może pisać co chce. nie sądzę żeby tekst czy coś był wynikiem nieświadomości, niewiedzy, czy niedoinformowania. więc ciężko oczekiwać, że "zachodnie media" zaczną przepraszać albo pisać zgodnie z rzeczywistością. dlatego uważam, że pomimo iż to co robisz Zbyszku jest właściwie. To jednak wydaje mi się to śmieszne i naiwne.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

zbyszek pisze:ktoś inny uczynić nas mniej wiarygodnymi w innych dziedzinach.
A co innego uczynił PiS niszcząc spójny system prawny w Polsce :?:
A co innego uczynił A. Maciarewicz zrywając przetarg na Caracale, doprowadzając do czystek w wojsku oraz bredząc o zakupie "Mistrali" za 1 dolara :?:
Awatar użytkownika
Game Over
bywalec

Post autor: Game Over »

może iż masz rację HVP jednak powyższe twierdzenia nie świadczą o tym że żyjemy w dyktaturze, i to nie uprawnia "zachodnich mediów" do propagowania takich poglądów.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Nie było przecież żadnego spójnego systemu prawnego w Polsce. Sam komunistyczny jeszcze wtedy TK naliczył ponad 50 niespójności, których poprzednia ekipa wcale nie naprawiła, cho nie chciałbym uczynić z tego głównego argumentu, bo nie znam ty wyroków. System sądownictwa znajduje się w głębokiej zapaści, jeśli nie w rozkładzie. Najprostsze sprawy nie są rozstrzygane, procedowane są głównie formalne szczegóły. Sądy rodzinne nie są w stanie zapewnić równego traktowanie mężczyzn i kobiet, porywają dzieci bez powodu ! Wydaje dramatyczne i fatalne w skutkach decyzje. Sami sędziowie nie mają najczęściej kwalifikacji mentalnych. To są ludzie po studiach, bez długiego doświadczenia, którzy nie potrafili zrobić dużych pieniędzy jako adwokaci, CBA łapie sędziów na milionowych przekrętach !!! Sam znam przypadek, w którym sąd gospodarczy miał rozsądzić w sprawie podstępnego przejęcia przedsiębiorstwa i jaki był skutek ? Nowym współudziałowcem stał się sędzia ! W mojej sprawie o odszkodowanie ze strony miasta sądzie mówi w uzasadnieniu: rozumiem Pana sytuację, ale Miast też ma ograniczone środki, może w przyszłym roku będzie lepiej. Co to znaczy ? Że dziś nie mam racji, a za rok może będę miał ? Chichot.
TK nie potrafił wydawać wyroków, sprawy , które mu się nie podobały odkładał na wieczne nigdy, a wikłał się w decyzje we własnej sprawie, co właściwie zaprzecza roli sądu. W sprawie którą monitorowałem dotyczącą nieruchomości warszawskich wydał dramatycznie fałszywą decyzję. Jedenaście najważniejszych instytucja prawnych: sąd najwyższy, rada adwokacka, sąd administracyjny, rzecznik praw, etc były innego zdania, a nawet Komorowski nie chciał tego podpisać, a TK przyklepał ! Podobnie było w sprawie przejęcie przez państwo funduszy emerytalnych. Jakkolwiek skutki są korzystne to przecież to jest zatwierdzenie rozboju ewidentnie wbrew prawu własności (Konstytucja !) A na dodatek Rzepliński, członek PZPR - bynajmniej nie szeregowy, udzielał się politycznie i produkował w mediach, co jest sędziom zabronione. Prokuratura znajduje się najprawdopodobniej nadal w rękach mafii, a sądy tworzą przynajmniej zwartą klikę broniącą swoich interesów. To jest wniosek z przesłuchań ministra sprawiedliwości z ramienia PO przed komisją Amber Gold. Sądy, który miały zapobiec piramidzie finansowej wspierały są bezczynnością !

No to świetnie - ty był ten Twój spójny system. A co zrobił konkretnie PiS ? Podaj proszę konkrety jak tą mafię rozwalił, bo ja na razie nic o tym nie wiem. Wiem natomiast, ze dzieci nie mogą już być porywane przez sądy. Sędziów będzie nieco łatwiej można pozbawić immunitetów i postawić im zarzuty. A teraz proszę Hvp2, co, jak i kto rozwalił ?
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Umowa o Caracale była wyjątkowo niekorzystna dla Polski. Wręcz czołowi politycy opozycji (Kwaśniewski) przyznawali, że nie była to żadna sprawiedliwa transakcja, lecz umówiona wcześniej nagroda dla Francji za jej rezygnację ze sprzedaży Mistrali Rosji,wtedy kiedy ona napadła na Ukrainę. Może słusznie, lecz dlaczego za tę nagrodę ma płacić Polska finansowo i utratą miejsc pracy. Przecież wspaniałe amerykańskie śmigłowce są już produkowane w Polsce ! I nawet tej wyjątkowo niekorzystnej umowy Francja w pewnym momencie nie dotrzymała. Czy Macierewicz nie postąpił nierozsądnie , że skorzystał z okazji i potwierdził zerwanie umowy ?

Wróćmy jednak do mojego listu, bo tam nie ma nic o wojsku. Potwierdzisz, hvp2, że wprowadzono u nas stan wojenny, zabroniono wolności mediów i brak jest demokracji, bo dyktator Kaczyński przejął władzę ? :D :D :D
Czy raczej jest odwrotnie ?
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

@Zbyszku!
Zasypałeś mnie swoimi argumentami, ale ja się generalnie polityką nie interesuję, a dyskusje polityczne uważam za bezcelowe i tylko denerwujące, więc nie będę się z Tobą "bił na argumenty". Jednak jeszcze na koniec napiszę, że obecnie w Polsce są jakby dwie Polski, tj. jedni czytają "Wyborczą" i uważają, że w Smoleńsku była zwykła katastrofa lotnicza, a drudzy czytają rozmaite czasopisma prawicowe i uważają, że w Smoleńsku był zamach. Piszę w znacznym uproszczeniu, ale jak w szeregu tematów wykształciły się zupełnie inne narracje wspierane przez zupełnie odmiennie widzące świat środki masowego przekazu to taka sytuacja nam wszystkim jako mieszkańcom Polski nie wróży nic dobrego na przyszłość.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

To prawda, że jest taki dramatyczny podział, jak opisałeś, ale jaki z tego wniosek ? Musisz przyznać, że jedna strona jest ofiarą stosowanego na masową skalę prania mózgu. Inaczej nie da się wyjaśnić tego podziału, bo przecież samolot nie mógł trochę zawadzić o brzozę, z trochę sobie lekko wybuchnąć. Ktoś musi się tu dramatycznie mylić ! Ktoś kogoś dramatycznie wpuszcza w kanał ! Zgodzisz się ? I nie pisz proszę, że ma to coś wspólnego z kierunkami świata: lewy - prawy , lub kolorami: czarny - czerwony, albo może jeszcze zapachami !
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Życzmy sobie wszyscy aby evot rósł w siłę, a jego użytkownicy żyli zdrowiej i szczęśliwiej :!:

Wszystkiego najlepszego w Nowym 2017 Roku Zbyszku :!: :!:
Matt
moderator
moderator

Post autor: Matt »

Wyraznie widać że interesy partyjne biorą górę nad interesem narodowym.
A to nie wróży nic dobrego dla nas wszystkich.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”