Głos rozsądku w Austrii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Re: Głos rozsądku w Austrii

Post autor: unreal »

Żydzi nikogo nie zabijają z inspiracji ich świętych ksiąg religijnych.
A taka była chyba Twój pierwotna myśl, gdy zaczęłaś pisać o Starym Testamencie.
LaDopamina
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Żartujesz Marchewskowy? Izraelskie wojsko codziennie ostrzeliwuje w Strefie gazy kobiety i dzieci.
Ponownie polecam Ci książkę "Wykluczeni" Artura Domasławskiego. Daje pewne wyobrażenie co się tam dzieje. On wysłuchał obu stron konfliktu. Także matki, której 11-letnia córka zginęła od bomby palestyńskiego zamachowca-samobójcy. To nie jest książka "z tezą".
Wiesz kto to był Baruch Goldstein? Poczytaj. Tobie Unreal takze to polecam w odpowiedzi na Twój zarzut. Dowiesz się, co było inspiracją dla Barucha.

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

Post autor: marchewkowy »

moi pisze:Żartujesz Marchewskowy? Izraelskie wojsko codziennie ostrzeliwuje w Strefie gazy kobiety i dzieci.
Ponownie polecam Ci książkę "Wykluczeni" Artura Domasławskiego. Daje pewne wyobrażenie co się tam dzieje. On wysłuchał obu stron konfliktu. Także matki, której 11-letnia córka zginęła od bomby palestyńskiego zamachowca-samobójcy. To nie jest książka "z tezą".
Wiesz kto to był Baruch Goldstein? Poczytaj. Tobie Unreal takze to polecam w odpowiedzi na Twój zarzut. Dowiesz się, co było inspiracją dla Barucha.

Pozdrawiam.m.
Zaczęło się chyba w 6 wieku... albo początek 7 i trwa do dziś - kto kogo mordował i w jaki sposób?

Podpowiem jest to świetnie udokumentowane...
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

moi pisze:Wiesz kto to był Baruch Goldstein? Poczytaj. Tobie Unreal takze to polecam w odpowiedzi na Twój zarzut. Dowiesz się, co było inspiracją dla Barucha.
A znasz jakiegoś innego zamachowca, oprócz Barucha?
Porównaj liczby zamachowców w imię religii po jednej i po drugiej stronie.
LaDopamina
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Oczywiście. Przez skrajnie prawicowe media.
Szkoda, że nie masz nic do dodania w tym temacie.

Tak, Unreal - porównaj liczby zabitych po jednej i pod drugiej stronie. I to, jak obecnie teraz żyją.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

moi pisze:Tak, Unreal - porównaj liczby zabitych po jednej i pod drugiej stronie. I to, jak obecnie teraz żyją.
Znów odwracasz kota ogonem, piszemy o zamachach inspirowanych Starym Testamentem i Koranem.
Te liczby akurat łatwo porównać.
LaDopamina
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Skąd wiesz, co inspiruje Haganę?
Uważasz, że dzieci i kobiety rzucają się na uzbrojonych żołnierzy?

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

moi pisze:Oczywiście. Przez skrajnie prawicowe media.
Szkoda, że nie masz nic do dodania w tym temacie.

Tak, Unreal - porównaj liczby zabitych po jednej i pod drugiej stronie. I to, jak obecnie teraz żyją.

Pozdrawiam.m.
Nie sądzę, że ten (chciałem napisać dz...us ale się powstrzymałem) ibn kathir jest skrajnym prawicowcem w swoim "dziele" "quranic" opisał ciekawe wydarzenia... z których uczą się d..sy

PS. Wiem głupie te zasady ukrywania pod kropkami ale skoro to nikogo nie obraża i jest zgodne z poprawnością polityczą serwowaną przez moi - trzeba uczestniczyć w tej szaradzie - mam screena z instrukcją jak pisać - nie wykręcaj się - cóż polityka forum ciężka sprawa, ale biorę ją dosłownie...

PPS. Ciekawe jak szybko zmienią się zasady :D
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Ibn Kahir jest syryjskim nauczycielem islamu, duchownym. Co ma wspólnego z wojną izraelsko-palestyńską?
Pytam się Ciebie wprost, a Ty głupoty sadzisz. To jak mamy rozmawiać?
Wiesz, na czym polegała operacja "Płynny ołów"?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

moi pisze:Skąd wiesz, co inspiruje Haganę? Uważasz, że dzieci i kobiety rzucają się na uzbrojonych żołnierzy?
Hagana zakończyła działalność w 1948 r.!
Poza tym, jeśli jesteś znawczynią polityki izraelskiej, to pewnie wiesz, wierzący żydzi nie uznają istnienia państwa Izrael, bo Izrael może być odbudowany tylko przez Mesjasza, a ten, jak wiadomo, nie nadszedł.
Więc nie mieszaj polityki izraelskiej z inspiracjami ST.
LaDopamina
marchewkowy
bywalec

moi pisze:Ibn Kahir jest syryjskim nauczycielem islamu, duchownym. Co ma wspólnego z wojną izraelsko-palestyńską?
Pytam się Ciebie wprost, a Ty głupoty sadzisz. To jak mamy rozmawiać?
Wiesz, na czym polegała operacja "Płynny ołów"?

Pozdrawiam.m.
Tak i opisywał historię islamu... z której uczą się zamachowcy... Tam jest napisane kto i dlaczego zaczął wojnę z żydami... i w jaki sposób...

No ale pisałaś, że to skrajne prawicowe media - znowu nie czytasz ze zrozumieniem, albo udajesz... chyba to 2.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Hagana stała się podstawą sił zbrojnych Izraela.
A w Izraelu rzeczywiście obowiązuje prawo rabiniczne. W sobotę nic tam nie załatwisz -szabas.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Podobnie jak u nas w niedzielę, a u muzułmanów w piątek.
Co w tym dziwnego?
Dalej twierdzisz, że stan napięcia w Izraelu jest inspirowany ST?
LaDopamina
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

U nas w niedzielę handel działa niemal normalnie. W większym mieście wszystko kupisz bez problemu.
Co prawda krzyż nadal wisi w sejmie i jest konkordat, ale jednak to nie to, co w Izraelu.
Ci ludzie są głęboko inspirowani religią. Nawet ich okupacja ziem palestyńskich ma motywacje religijną.
Ponownie odsyłam do "Wykluczonych" Domasławskiego. ISNN chyba nie muszę podawać, bo po co? Tę książkę po prostu trzeba znać, jeśli rozmawia się o współczesnym Izraelu.

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

moi pisze:U nas w niedzielę handel działa niemal normalnie. W większym mieście wszystko kupisz bez problemu.
Co prawda krzyż nadal wisi w sejmie i jest konkordat, ale jednak to nie to, co w Izraelu.
Ci ludzie są głęboko inspirowani religią. Nawet ich okupacja ziem palestyńskich ma motywacje religijną.

Pozdrawiam.m.
Interesujące, przeszkadza nasza religia, przeszkadza żydów religia... ale islam jest OK :D

W innym wątku się pyta - jakto ja nie szanuję naszej kultury - przecież te rozmowy to kpina...
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Myślę, że wyciągasz pochopne wnioski. W jaki sposób przeszkadza mi religia chrześcijańska? Przeszkadzają mi wynaturzenia w tej religii robione przez ludzi, nie sama religia. Szanuje i słucham uważnie tego, co mówi papież Franciszek, nie szanuję Rydzyka, Paetza i im podobnych. Na tym polega różnica między nami.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Unreal, a dla pewności, gdybyś cierpiała na nadmiar czasu ( ;) ) dorzuciłabym CI jeszcze jedna książkę: " Izrael oswojony" Eli Sidi. To opis kraju widziany oczami gojki. Prowadzi też blog: "Gojka w Izraelu". Wiele można się z tych źródeł o współczesnym Izraelu dowiedzieć.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

moi pisze:U nas w niedzielę handel działa niemal normalnie. W większym mieście wszystko kupisz bez problemu.
W wielu krajach w Zachodniej Europie nic nie kupisz w niedzielę, chyba, że na stacji benzynowej.
moi pisze:Ci ludzie są głęboko inspirowani religią. Nawet ich okupacja ziem palestyńskich ma motywacje religijną.
Żydzi ortodoksyjni -17 %, ultraortodoksyjni - 8%.
To jest ta "inspiracja religią". Napiszę znów, ci ortodoksyjni w ogóle nie uznają państwa Izrael, taki paradoks.
LaDopamina
marchewkowy
bywalec

moi pisze:Myślę, że wyciągasz pochopne wnioski. W jaki sposób przeszkadza mi religia chrześcijańska? Przeszkadzają mi wynaturzenia w tej religii robione przez ludzi, nie sama religia. Szanuje i słucham uważnie tego, co mówi papież Franciszek, nie szanuję Rydzyka, Paetza i im podobnych. Na tym polega różnica między nami.

Pozdrawiam.m.
Jakimi nami - proszę nawet nie próbuj mnie do siebie porównywać, z resztą skąd wiesz jaką mam opinię o ludziach o których nic nie napisałem? Czy czytasz w myślach? Może psychoza się zbliża? Ze zwyczajnej troski to piszę... czy bierzesz leki?

To za porównywanie nas...

PS. moi czemu jesteś antysemitą? czy nie stoi to w sprzeczności z kodziarstwem? w sumie komu sprzeczności by przeszkadzały...
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

unreal pisze: Żydzi ortodoksyjni -17 %, ultraortodoksyjni - 8%.
To jest ta "inspiracja religią". Napiszę znów, ci ortodoksyjni w ogóle nie uznają państwa Izrael, taki paradoks.
Dlatego odesłałam Cie do książki Eli SIdi i do jej bloga. Na tym polega czerpania informacji. Nie na statystyce.
Religijność w państwie, gdzie wszystkie restauracje są kosher? Gdzie wszystkie sklepy są kosher? Chcesz więcej przykładów?

Pozdrawiam.m.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”