Czy chcecie mieć dzieci

relacje rodzinne i ogólnie interpersonalne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Re: Czy chcecie mieć dzieci

Post autor: Wspaniale »

A smaczne jest zapewne 50 latek ze sflaczałą 50 latką. Mając do wyboru
pachnące mięsko wybrałabyś to zepsute, zalatujące smrodkiem? Już to widzę.
Chyba że masz dziwne preferencje i u rzeźnika prosisz o takie nadpsute albo
kupujesz świeże z braku laku i zostawiasz w cieple na 24 godziny, żeby się zepsuło. Wszak lubisz jadać to gorsze niż lepsze. Zaiste, ciekawe!
Awatar użytkownika
mama Ania
zaufany użytkownik

Post autor: mama Ania »

Taki dowcip widzialam na youtoubie: dwudziestoletoletni mezczyzna chce sie kochac z dwudziestolatka, czterdziestoletni z dwudziestolatka, szescdziesiecioletni tez z dwudziestolatka. Tylko ze szybko sie tymi mlodziczkami nudza. I dalej szukaja, szukaja, szukaja.
Dowcip malo smieszny.

Ile Ty tych zon miales, Wspalniale, ze takie wnioski wyciagasz? W fajnym zwiazku kobiecie z wiekiem potrzeby seksualne rosna, za to mezczyznie mozliwosci, nomen omen, spadaja. Spotykaja sie tak mniej wiecej kolo czterdziestki. I dobrze, bo kobieta wtedy bynajmniej stara pralka frania nie jest. To czego on szuka, no dobra, napisze, sam uwielbiasz szczegoly anatomiczne, predzej znajdzie z wieloletnia partnerka ktora przez lata wycwiczyla miesnie Koegla, niz u mlodej dziewuszki.
Awatar użytkownika
Grażka73
zaufany użytkownik

Post autor: Grażka73 »

Jesteś okropny, młodość ucieka i trzeba się z tym pogodzić,
ludzie się starzeją i niestety ich ciała też. Ludzie się myją wiesz
i nie muszą mieć smrodku wiesz. Taka jest kolej życia,
wszędzie można znaleźć piękno, jeśli się tego chce.
A nie szukać czegoś by poczuć się młodym, bo będę z młodą,
to tak zwany kryzys wieku męskiego.
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Smrodek - przecież nie chodzi o dosłowny smrodek, bo nie myjąca
się 20 latka zwyczajnie cuchnie, jak każdy niezależnie od wieku.
Nie chodzi o to by się czuć młodym, ale zwyczajnie mając do wyboru
młode i stare mięso wybierzesz młode, a nie w imię solidarności
pokoleniowej to stare. Kobieta 50 letnia też wolałaby pewnie, by
ją posunął jurny młodzian niż jej chłop leżący na tapczanie, z wyglądu
Ferdek Kiepski.
Awatar użytkownika
mama Ania
zaufany użytkownik

dziwne porownanie, martwe mieso i cialo.

Orgazmy z nieznanym partnerem, to tylko na filmach, Wspaniale. Jesli dobrze im ze soba, chyba jednak wolalaby swojego Starego.
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Nie rozumiem. Chyba oboje mogą spędzać weekendy na rowerze, zamiast wylegiwać się na tapczanie.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

mama Ania pisze:Orgazmy z nieznanym partnerem, to tylko na filmach, Wspaniale. Jesli dobrze im ze soba
W życiu realnym - i to takie, jakich nie wykrzesze z ciebie
ktoś, kogoś znasz 20 lat mimo że może być niezłym partnerem,
ale nie ma efektu odkrywanie nowej krainy. Wszystko jest
znane i przewidywalne. Ja wiem, atrakcje, udziwnienia, jednak
po kilkudziesięciu latach pożycia nie ma czym już zaskoczyć.
Wyjątkowo ludzie się kochający mogą czerpać przyjemność,
której nie da nowy kochanek, ale też seks z kimś takim nie
będzie odlotem. Jakbyś nie lubiła kotletów mielonych,
po x latach ciągłego ich jedzenia niczym cię taki kotlet
nie zaskoczy, nie zakręci jak bardzo by się nie starał.
Awatar użytkownika
mama Ania
zaufany użytkownik

Wspaniale pisze: Jakbyś nie lubiła kotletów mielonych,
po x latach ciągłego ich jedzenia niczym cię taki kotlet
nie zaskoczy, nie zakręci jak bardzo by się nie starał.

Twoj punkt widzenia, majacy w sobie pewien element animalny :lol:
Awatar użytkownika
bertha
zaufany użytkownik

Post autor: bertha »

Wspaniale pisze: W życiu realnym - i to takie, jakich nie wykrzesze z ciebie
ktoś, kogoś znasz 20 lat mimo że może być niezłym partnerem,
ale nie ma efektu odkrywanie nowej krainy. Wszystko jest
znane i przewidywalne. Ja wiem, atrakcje, udziwnienia, jednak
po kilkudziesięciu latach pożycia nie ma czym już zaskoczyć.
Wyjątkowo ludzie się kochający mogą czerpać przyjemność,
której nie da nowy kochanek, ale też seks z kimś takim nie
będzie odlotem.

Jesli ludzie zyja ze soba kilkadziesiat lat to oni nie szukaja zadnych atrakcji, uniesien, odlotow. Bardzo to wszystko komplikujesz, splycasz.
W zyciu najwazniejsza jest Milosc,a nie seks, drugi czlowiek obok, bo milosc to ciezka praca...to dawanie i uszczesliwianie drugiej osoby, to wzajemne wsparcie..... Ale taka milosc buduje sie latami! I taka Milosc stanowi sens zycia.
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Poza tym wszystkim istnieje coś takiego jak potrzeby seksualne.
A miłość o której wspominasz zdarza się, ale jest czymś NIEZWYKLE
rzadkim. Większość starych małżeństw toleruje siebie w najlepszym
razie, łączą ich dzieci, kredyty. Jeśli uprawiają seks, to sporadycznie
i bez większej satysfakcji. A jeśli jedno z nich lub oboje seks lubią,
lecz ich nie cieszy ten, który mogą sobie zaoferować, to męczą się
i frustrują. A życie ma się jedno.
Joanna_s
zaufany użytkownik

Post autor: Joanna_s »

Wspaniale pisze:Kobieta 50 letnia też wolałaby pewnie, by
ją posunął jurny młodzian niż jej chłop leżący na tapczanie, z wyglądu
Ferdek Kiepski.
Wspaniale, atrakcyjność mężczyzny nie jest wcale w tak prosty sposób powiązana z wiekiem :) Zauważ, że zestawiłeś "jurnego młodziana" z wylegującym się na tapczanie 50-latkiem. Ale co by było, gdybyś wyobraził sobie z jednej strony 20-letniego apatycznego miłośnika gier komputerowych, a z drugiej - rozflirtowanego i zadbanego 50-latka ? Mnie jakoś nie pociągają znacznie młodsi ode mnie faceci - pewnie po części dlatego, że to, czy ktoś jest ciekawym rozmówcą, jest dla mnie znacznie ważniejsze niż jego seksualna "wydajność". Nie jest sztuką być fizycznie zdolnym do erekcji i kopulacji - natomiast coraz trudniej dziś trafić na ludzi (mężczyzn i kobiety), którzy nie boją się być sobą zamiast bezmyślnie naśladować innych ...
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

Seks jest nudny. Budowanie związku mężczyzny i kobiety, którego fundament stanowi seks, to droga ku pustce. To zredukowanie życia człowieka do nieustającej kopulacji.
Ludzi muszą łączyć wyższe cele. Z całą pewnością nie tzw. miłość. Miłość szybko gaśnie, często przeradza się w nienawiść. Nie wierzę w miłość. Miłość to największe oszustwo w dziejach ludzkości.
Jestem gotów uwierzyć w przyjaźń, koalicję dwóch obcych osób, które bronią przed wrogim światem.
Mógłbym z taką osobą dożyć 100 lat, w takim wieku trudno o kopulację, ale mógłbym z nią oglądać, w ciszy, zachody słońca, aż do śmierci.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Joanna_s pisze:Wspaniale, atrakcyjność mężczyzny nie jest wcale w tak prosty sposób powiązana z wiekiem :)
Wiem, że atrakcyjny finansowo, intelektualnie, z pozycją (niepotrzebne skreślić lub wszystko zostawić ;) może być starszy, nieco starszy od kobiety i tacy na niektóre kobiety działają jak płachta na byka. Ale statystyczną kobietę
dużo bardziej zainteresuje jędrny tyłek i zgrabna pałka zdrowego, młodego mężczyzny niż takie bardziej klapnięte u mężczyzny w mocno średnim wieku :)
Joanna_s
zaufany użytkownik

Na szczęście nie wszystkie kobiety to "statystyczne kobiety" - i są też takie, którym w ogóle "nieatrakcyjność finansowa" mężczyzny nie przeszkadza ! Nie miałam na myśli pań, które lecą jak oszalałe na każdego, kto ma kasę, niezależnie od wieku i wyglądu ... (choćby Melania Trump wygląda na taką osóbkę)

Są takie kobiety, dla których męska "atrakcyjność finansowa" nie ma znaczenia, bo lubią być niezależne finansowo, mają niewygórowane potrzeby i wystarczą im ich własne pieniądze. Ja dużo nie zarabiam, ale bardzo sobie cenię to, że jestem niezależna finansowo. A na szczęście o kolekcjach drogich butów, torebek czy ekskluzywnej biżuterii nigdy nie marzyłam, bo naprawdę nie ma to najmniejszego znaczenia w obliczu tego, co nas wszystkich prędzej czy później czeka ... Liczy się to, czy jesteśmy naprawdę szczęśliwi i czy mamy na świecie kogoś, kto nas naprawdę lubi czy nawet kocha - i jakby wszyscy ludzie to zrozumieli zamiast rozpaczliwie pożądać martwych przedmiotów, ten świat byłby o wiele lepszy. Niby banał, ale cała masa ludzi tego nie pojmuje ...
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Miło mi to czytać. Ale nawet taka mało finansowo wymagająca kobieta zmienia zdanie na temat finansów w związku, kiedy pojawia się bachor. Wiem, wiem, nie wszystkie kobiety chcą mieć dzieci, to jednak nie zmienia postaci rzeczy, Joanno.
Joanna_s
zaufany użytkownik

Wspaniale pisze:Ale nawet taka mało finansowo wymagająca kobieta zmienia zdanie na temat finansów w związku, kiedy pojawia się bachor.
Kobiety są różne - i o tym się zbyt często zapomina. Jakbym była facetem i miała się ożenić ze "statystyczną kobietą", która nieustannie wykłócałaby się ze mną o drobiazgi i usiłowała mnie "wychowywać na dobrego męża", to naprawdę bym wolała wieść kawalerski żywot do końca życia. Z kolei niejeden "statystyczny" facet na pewno uważałby, że jestem o wiele za leniwa i za przemądrzała, żeby dało się mnie wychować na dobrą żonę :lol: Ale na szczęście faceci też są różni - i niektórzy wolą kobietę, z którą da się pogadać o wszystkim, od wiecznie zmęczonej i sfrustrowanej "doskonałej pani domu" ...

Myślę, że jak się po prostu jest sobą i nie ma wygórowanych wymagań wobec ludzi, to prędzej czy później trafi się na kogoś nadającego na podobnych falach. Ja kiedyś uważałam, że dogadam się tylko z facetem tak samo oczytanym i wykształconym jak ja, ale na szczęście zrozumiałam, że to całe oczytanie i wykształcenie wcale nie jest aż takie ważne. Zresztą pobyt w szpitalu pomógł mi zrozumieć, że najbardziej liczy się to, czy ktoś jest ciepłą i życzliwą innym osobą. Znam też ludzi, którzy czytają dużo (a przynajmniej tak twierdzą) i uchodzą za bardzo inteligentnych, ale jako ludzie są po prostu paskudni !
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Wchodzenie z kimś w związek, a w takie wchodzą ludzie dorośli i późniejsze próby wychowywania sobie tej drugiej osoby mającej być jej uległą, co przeczy partnerstwu, wolności, przestrzeni dla siebie, z góry jest skazane na przegraną, ale co ja tam wiem, niektórzy potrzebują swojego kaprala w życiu, żeby się odnaleźć, tak jak bywają ludzie beznadziejni, którzy poza pracą nie mają życia
i na urlopie cierpią, nie wiedzą co ze sobą zrobić i miną spaniela odbijają się od ściany do ściany i na siłę wymyślają sobie zajęcia doprowadzając wszystkich wkoło do szału kolejnym przestawianiem mebli lub malowaniem mieszkania -
byle zabić czas, skrócić męki życia.

Wygórowania wobec ludzi mam skrajnie małe, ale to chyba też niedobrze, a nawet na pewno niedobrze. Na dłuższą metę okazuje się zgubne, akceptacja
ich ułomności. Niestety kobiety są próżne (mężczyźni pewnie też, ale z nimi w w bliższe relacje nie wchodzę) i tracą zainteresowanie dla kogoś, kto ich akceptuje zamiast stawiać warunki, oczekiwać, tresować.

Nie przepadam za paskudnymi ludźmi.

PS. Nie jest tak, że paskudni dobrze znoszą innych sobie podobnych; podobnie jak brzydki nie lgnie do brzydkiej, bo sam jest brzydki, tylko bierze, co jest do wzięcia.
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

...
Ostatnio zmieniony ndz maja 08, 2016 9:44 pm przez Arom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
_Alma
zarejestrowany użytkownik
Status: sekretarka
Gadu-Gadu: 8798543
Kontakt:

Post autor: _Alma »

Ja bardzo chciałabym mieć dzieci jednak moja historia jest trochę skomplikowana i boję się, że jednak nie byłaby to dla mnie dobra droga. Boję się o późniejsze kroki.
bardzo fajne modlitwy - Modlitwy
wszystko o czakrach
schizek
zaufany użytkownik

Post autor: schizek »

jak bym miał lepszą prace to pewnie ze chciałbym miec dzieci, chciałbym zostawic jakis slad na tej ziemi po sobie
ODPOWIEDZ

Wróć do „rodzina i otoczenie”